z jagodami - 7023 przepisów (strona:189/469)

ZAPIEKANA KASZA MANNA Z MALINAMI 140

manna z malinami to idealny deser, pomysł na śniadanie lub rozgrzewający podwieczorek w jesienne dni. Kaszka doskonale komponuje się z kwaśnymi malinami. Moja córka najbardziej lubi kaszkę z jagodami i mam nadzieję, że po powrocie ze szkoły z apetytem zje tą z malinami :) A Wy z czym najchętniej jadacie kaszę manną? Składniki na 4 kokilki: * 1,5 szklanki

Zrób to smacznie
Calle del Serpis 116

udać na pyszne śniadanie, kawę, deser czy obiad. Do mocnej czarnej kawy polecamy w szczególności ciasto marchewkowe, barrita frutos rojos (kruche ciasto z owocami) i sernik z jagodami. Wieczorem ulica zaczyna tętnić życiem i można spróbować pysznych tapas w Tanto Monta – małej knajpce z przemiłą obsługą. Dostępne są tam tapasy z mięsem, rybami, a także pyszne opcje

Gotuj po hiszpańsku
Tarta jagodowa 116

kasza manna 50 g kaszka kukurydziana Masa: 200 g jogurt naturalny gęsty 200 g twarożek naturalny typu grani 40 g erytrol lub inne słodziwo 200 g (szklanka) jagody 40 g (opakowanie) budyń waniliowy bez cukru Polewa: 50 g masło orzechowe z kawałkami orzechów 150 g jogurt grecki naturalny 10 g erytrol lub inne słodziwo Daktyle zalewamy wrzątkiem

Kucharzyca
Najlepszy mus czekoladowy 128

wykładamy do pucharków i chłodzimy w lodówce przez min 2 godziny. Kilka minut przed podaniem wstawiamy na 10 min do zamrażalnika, aby mus był dobrze schłodzony. Podajemy z jagodami, lub innymi ulubionymi dodatkami. Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @lukarzkuchasz

Kuchnia Łukasza
Owsianka nocna z masłem orzechowym 112

posiekanych migdałów Wieczorem wymieszać płatki owsiane z mlekiem, masłem orzechowym, miodem i nasionami chia. Odstawić do lodówki na całą noc. Przed podaniem owsiankę wymieszać. Podać z plasterkami banana, jagodami goji i migdałami

Smakołyki Asi
Placuszki kokosowe z sosem jagodowym a także recenzja książki Sposób na Hashimoto - Karen Frazier. 138

maki kokosowej 1/4 łyżeczki sody szczypta soli morskiej pół szklanki niesłodzonego mleka kokosowego 1/4 szkl. rozpuszczonego oleju kokosowego 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii sos jagodowy; 2 szklanki jagód świeżych lub mrożonych 1 łyżeczka cynamonu 1/4 szkl. wody 1/2 łyżeczki stewii olej kokosowy do smażenia Przygotowanie;  Do miski wkładamy mąkę kokosową, sodę i sól. Następnie dodajemy wodę, mleko(...)jajka i ekstrakt waniliowy. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Patelnię rozgrzewamy i smarujemy olejem kokosowym. Nalewamy ciasto około 1/4 szklanki na porcję. smażymy z obu stron na rumiano.  Sos; Jagody, cynamon i wodę przekładamy do garnuszka. Gotujemy około 10 minut aż nadmiar wody odparuje a sos nieco zgęstnieje. placuszki podajemy polane ciepłym sosem jagodowym. Placuszki możemy także przygotować

Radość kipiąca uśmiechem.
Placuszki z serka typu Danio 136

łyżce surowego ciasta Smażymy na złoto z obu stron  Podajemy z ulubionymi dodatkami  np. cukrem pudrem, miodem, sosem owocowym  u mnie sezonowo z karmelem i jagodami :) Smacznego

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Ciasto jogurtowe z jagodami i kruszonką 131

Proste ciasto jogurtowe. Na górze słodka kruszonka, a pod nią jagody. Najlepsze jeszcze ciepłe. Składniki ciasta wyjąć z lodówki. Wszystkie powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki kruszonki rozgnieść palcami

Bullio
Smaki Bieszczadów 165

jakich wiele, z zewnątrz nie wyróżnia się niczym specjalnym, ale w końcu nie wygląd jest ważny, a jedzenie.  Pierogi ruskie ze skwarkami  oraz naleśniki z jagodami to jest to. Tu naprawdę warto się zatrzymać. Kolejne miejsce, gdzie można kupić bardzo smaczne sery oraz przy okazji zapoznać się ze sztuką tradycyjnego serowarstwa jest Bacówka Caryńskie .  Bacówka

królestwo garów
Mus rabarbarowy z jagodami goji 108

gniazd nasiennych) 80 g. jagód goji 6 łyżek cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki golden syrup'u Migdałowa posypka: 3 duże garście łuskanych migdałów 2 łyżki golden syrup'u Rabarbar umyj i pokrój w cienie plasterki. Jabłka pokrój w małą kosteczkę. W garnku wymieszaj ze sobą jabłka, rabarbar, jagody goji i cukier. Garnek

Delicious Place
Galette ze śliwkami 135

Powoli żegnamy lipiec. Z jego burzami, upałami, z czereśniami i jagodami, z zaćmieniem księżyca i gorącymi nocami. Muszę przyznać, że zaskoczył mnie ilością owoców i tym, jak szybko dojrzewają. Ta galette też mnie zaskoczyła. Strukturą ciasta, kruchością, smakiem i łatwością wykonania. Proste składniki - masło, mąka, twaróg i jajko (podobnie jak w ciasteczkach gęsie łapki) pozwoliły uzyskać efekt ciasta

Obiad gotowy
LENIWA DROŻDŻÓWKA Z BORÓWKAMI 143

drożdże świeże – 50 g * cukier – 1 szkl * cukier waniliowy – 1 łyżka * olej – 0,5 szkl * zimne mleko – 0,5 szkl * jajka rozbełtane – 3 szt * mąka – 2,5 szkl * borówki / jagody SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO : Do miski kruszymy drożdże, posypujemy cukrami. Polewamy olejem i zimnym mlekiem. Dodajemy rozbełtane jajka, zasypujemy mąką. Przykrywamy i odstawiamy na 3 godziny w ciepłe miejsce

Ostra na Słodko
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 114

rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO drożdżowe ze śliwkami i kruszonką PRZYGOTOWANIE: 3 h SKŁADNIKI CIASTO DROŻDŻOWE: – 480 g mąki pszennej – 2 opakowania

nietylkopasta.pl
Jagodzianki z kruszonka czyli Niedzielne Sniadanie odc.118 245

tłustego mleka 2 łyżki naturalnego jogurtu 150 g masła (rozpuszczonego i wystudzonego) 100 g cukru 4 żółtka 30 g świeżych drożdży szczypta soli nadzienie: 200 g jagód (mogą być mrożone) 3 łyżki cukru kruszonka: 100 g miękkiego masła 100 g drobnego cukru 150 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki kardamonu (użyłam kruszonego, ale może być też mielony) do posmarowania(...)minut. Dnem mniejszego kubeczka robimy w drożdżówkach po środku dołek. Ciasto smarujemy rozbełtanym jajkiem (lub tylko białkiem jeśli chcemy spożytkować białka po użyciu żółtek). Do dołków wsypujemy jagody wymieszane z cukrem. Wierzch bułeczek posypujemy obficie kruszonką. Jagodzianki pieczemy w do 180 st. C przez około 15-20 minut. Po tym czasie boki ciasta i kruszonka powinny się lekko zrumienić

Dzieje kuchennej Wiewióry