odrywając każdego po kolei od deski bądź od drugiego pieroga. Chowam do zamrażarki i już :) Tak postępuje z większością pierogów, no nie mrożę jedynie pierogów z truskawkami ani jagodami :) Kiedy chcę zjeść taka porcyjkę pierogów, a nie wyjęłam ich wcześniej aby się rozmrażały powoli to wyjmuje je na zimna patelnię na której jest już olej, przykrywam przykrywką
Gotowanie...to proste !ponadto przygotowujemy je ze składników, które zazwyczaj zawsze mamy w domu. Owoce, które wykorzystałam do przygotowania to maliny i jeżyny. Można je przygotować równie dobrze z brzoskwiniami, truskawkami, jagodami, jabłkami czy śliwkami. Składniki: 200 g masła 4 jajka 3/4 szklanki cukru (160 g) szklanka mąki pszennej (200 g) 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego łyżeczka proszku do pieczenia
e-PrzepisyKulinarneuwielbiamy i jak tylko zapytam jakie ciasto pieczemy, to mąż zawsze chętny na ciasto z jabłkami. Tym razem zrobiłam w wersji z budyniowa pianką. Robiłam już takie jagodami , malinami i z makiem . Wszystkie smakują rewelacyjnie :-) Polecam i życzę Wam miłego poniedziałku :-) Blaszka 23x33 cm Składniki ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła w temp. pokojowej
kruche babeczkiDelikatne i puszyste naleśniki tym razem na zdrowszej mące orkiszowej. U mnie po amerykańsku czyli z ulubionym syropem klonowym i jagodami. Składniki: 1,5 szkl. mąki orkiszowej jasnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru brązowego jajko 3/4 szkl. mleka 2 łyżki masła lub oleju Do miski dodać wszystkie składniki i dokładnie wymieszać trzepaczką. Odstawić ciasto
wyzwania kuchennenawet możliwości żeby je zepsuć. W składzie nie ma nawet jajek! A mowa tu o puszystym cieście, które można zrobić ze sowimi ulubionymi owocami czy jagodami, które mamy pod ręką. Ja miałam akurat nektarynki, więc to właśnie je wcisnęłam i ciasto wyszło pyszne. Najlepiej smakuje zaraz po wyjęciu z piekarnika z lodami albo bitą śmietaną. Zapraszam! Scroll down
karmelowyletnie i pyszne ciasto z dużą ilością śliwek. Z kilku zaledwie podstawowych składników, które zawsze mamy pod ręką. Idealne na zakończenie wakacji. Wyśmienite także z truskawkami, porzeczkami, jagodami czy agrestem. Pamiętajmy, że warunkiem udanego wypieku, jest w tym przypadku użycie składników o temperaturze pokojowej oraz dokładne ubicie masła z cukrem pudrem. Ciasto wychodzi puszyste i wilgotne
cool and mintyserowy z malinami i ciasteczkami oreo bez pieczenia. Wygląda pięknie i wspaniale smakuje. Nie jest trudny w przygotowaniu, ale proszę dokładnie przeczytać przepis. Tort możemy przygotować również z jagodami lub truskawkami, polecam… Więcej przepisów na szybkie ciasta bez pieczenia znajdziecie w kategorii „ Ciasta bez pieczenia ”. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html
Mała Cukierenkainaczej musiałam podzielić się z Wami tym znaleziskiem. Jeżeli lubicie tego typu śniadania, polecam także moje placuszki z ricottą i jabłkam i i placuszki jogurtowe z jagodami , wszystkie obłędne! Zapraszam! Przepis znaleziony tutaj. Scroll down for recipe in English Placuszki z mascarpone i malinami (2 porcje) Składniki: 125 g mascarpone 1 jajko 2 łyżki cukru 90 g mąki
karmelowyprzepisu korzystam już wiele lat i zawsze wychodzą tak samo smaczne. Do nadzienia użyłam powidła śliwkowe Jamar . Robiłam już te rogaliki z czekoladą, marmoladą, świeżymi truskawkami i jagodami. Polecam :) Składniki na około 26 rogalików: * 3 szklanki mąki pszennej * 125 g masła * 1 łyżka cukru * 1/4 szklanka mleka * 1 jajko * 1 łyżeczka suszonych drożdży * szczypta soli * powidła
Zrób to smacznieLody domowe z nuta mięty i czekoladą białą. Nawet bez maszyny lody mogą być dobre. Wiemy co jemy i jemy zdrowo. 300 g jagód 250 ml śmietany kremówki 36 % 125 ml śmietany 18 % 50 g czekolady białej 7 gałązek mięty Do garnka wlewam śmietanę 18 % i 125 ml śmietany kremówki. Miętę myję, osuszam i przekładam do śmietany. Zagotowuję(...)czasie wydobędzie aromat. Przekładam miętę na sitko, odciskam mocno i wyrzucam. Śmietanę zagotowuję ponownie, odstawiam i dodaję połamaną czekoladę, odstawiam na chwilę aż się rozpuści i mieszam. Jagody miksuję blenderem, dodaję do zimnej śmietany czekoladowej. Pozostałą kremówkę miksuję blenderem i dolewam jagodową masę. Przelewam do pojemnika, wstawiam do zamrażalnika. Po trzech godzinach miksuję żeby nie wytworzyły się kryształki
wesoła kuchniawersji ekspresowej. Teraz doskonałą wymówką jest brak czasu ze względu na małe dziecko... Mimo wszystko - taki sposób również sprawia, że konfitura smakuje rewelacyjnie. Zawsze miałam zapas słoiczków z jagodami, a teraz będą borówki. Pycha! 1 kg borówki amerykańskiej/jagód 350-400g cukru (w zależności od słodkości owoców) 1 opakowanie Konfiktur-Fix Diamant Borówki/jagody należy umyć
Di gotujechwil :). Wykonanie jest bowiem tak samo szybkie i proste jak w przypadku muffinek - to raptem wymieszanie składników suchych z mokrymi, mikser więc będzie zbędny ;). Jeszcze chętniej widziałabym tutaj leśne jagody, które są bardziej aromatyczne i wyraziste w smaku niż borówki amerykańskie, jednak życie dało mi te ostatnie, a do życia trzeba podchodzić z pokorą więc i ja pokornie zrobiłam(...)pół szklanki ) oleju rzepakowego lub słonecznikowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej opcjonalnie - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 szklanki borówek amerykańskich lub jagód Dodatkowo: 50 g płatków migdałowych cukier puder do oprószenia Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do jednego naczynia przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, wymieszać
Opowieści z piekarnikaPyszne pierogi, z cienkim ciastem i z soczystymi, słodkimi borówkami amerykańskimi. Zróbcie sobie takie pierożki, a może zasmakują wam bardziej niż te z polskimi jagodami ;) Składniki na około 30 pierożków: 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl gorącego mleka z wodą szczypta soli 1 i 1/2 łyżki oleju rzepakowego około 200 gr borówki amerykańskiej 1. Zagrzewamy
Gotowanie...to proste !jedzenia ciasta drożdżowego nie trzeba nas namawiać. Jest smakowite zarówno suche, jak i z dodatkiem konfitury. Dzisiaj zrobiłam z jagodami. Przepis ten jest w mojej rodzinie tak długo, że już nie pamiętam od kogo go dostałyśmy. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieowsianej* ½ szklanki mąki gryczanej ¼ szklanki oleju (lub roztopionego oleju kokosowego) 2 dojrzałe banany 2 jajka 1 łyżeczka sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka borówek lub jagód Opcjonalnie 1-2 łyżki słodzidła (syrop klonowy/z agawy, miód, ksylitol czy cukier) – ja nie dawałam, bo wolę mniej słodsze wypieki i banany wg mnie spokojnie wystarczają *osoby z nietolerancjami powinny(...)dodać olej. Wymieszać za pomocą trzepaczki. Do oddzielnej miseczki wsypać mąki, dodać proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Wymieszać. Suche składniki stopniowo dodawać do mokrych mieszając trzepaczką. Borówki lub jagody umyć. Wsypać do ciasta, wymieszać delikatnie za pomocą łyżki. Gotowe ciasto przełożyć do silikonowej foremki lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 40 minut
Fabryka pomysłów