z jagodami - 7023 przepisów (strona:196/469)

FIOLETOWE RUNO czyli SERNIK Z JAGODAMI 154

przypadnie do gustu. Polecam! Ciasteczkowy spód: 125g pokruszonych herbatników 40g cukru 85g masła Masa serowa: 1kg twarogu trzykrotnie mielonego 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 litr jagód 250ml śmietanki 30% 3 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wody Ponadto: 250ml śmietanki 30% 1 płaska łyżka cukru pudru Ciasteczka kruszymy w makaserze, dodajemy roztopione masło a w nim cukier. Mieszamy(...)wylepiamy tą masą dno tortownicy. Wstawiamy do lodówki, aby masa nam zastygła. Żelatynę namoczyć w wodzie. Ser wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.  ¾ litra jagód zblendować i całość przenieść do masy serowej. Wymieszać. Następnie dodać ubitą śmietankę. Dokładnie i delikatnie wymieszać. Napęczniałą żelatynę roztopić i dodać do masy serowej. Wymieszać i wylać na schłodzony ciasteczkowy spód

Słodki Zakątek
Sernik kokosowo - gruszkowy 162

sernik tylko ciasto na zimno ale tak smakiem przypomina sernik że tak się zwie i już. Sernik jest przepyszny, kremowy, i znika jeszcze szybciej. Następny będzie z jagodami, tak sobie zaplanowałam. Zachęcam zatem do zrobienia szybkiego i pysznego deseru. Robimy na wieczór a rano znika do śniadania, ha ha. Inspiracją był przepis z bloga Olga Smile . Sernik kokosowo

Moje Małe Czarowanie
Jagodzianki z bitą śmietaną i mascarpone 276

mikrofali) 1 jajko 30g roztopionego masła (też rozpuściłam w mikrofali) 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru wanilinowego szczypta soli jajko z odrobiną mleka do posmarowania drożdżówek Masa: 300g mrożonych jagód, lub borówek amerykańskich (są świeże do kupienia w Lidlu), obtoczonych w mące ziemniaczanej 350 ml śmietanki kremówki 250 mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misie(...)ciepłe miejsce do wyrośnięcia około godziny.   Ciasto podsypujemy mąką, rozwałkowujemy na prostokąt. Nierówne boki ścinam nożem i kroje ciasto na 7 cm kwadraty. Lekko je rozciągam i nakładam jagody na środek po czym sklejam boki. Boki ponaciskałam widelcem. Układam je na blaszce i włożyłam na 30 min do nagrzanego do 50 stopni piekarnika. Na koniec smaruje jajkiem

Lili w kuchni
Jaglanka z masłem orzechowym i karmelizowanym bananem 173

wierzch położyć karmelizowane plasterki banana. Podawać od razu. Smacznego To też może Cię zainteresować: Jaglanka orzechowa z młodym jęczmieniem i dżemem z czarnego bzu Deser jaglany z jagodami i bezą Czekoladowy pudding z tapioki z malinami Ryż na mleku z wanilią     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Błyskawiczna owsianka owocowa 147

wrzątku dowolne owoce – u mnie połówka brzoskwini** *całe opakowanie zawiera 5 takich saszetek **u mnie zamiennie z  kawałkiem jabłka (pokrojonego w kosteczkę), mrożonymi jagodami itd Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy 1 saszetkę płatków owsianych z malinami, zalewamy je wrzątkiem (wody można dać ciut mniej, jeśli lubicie gęstsze owsianki). Następnie dodajemy dowolne owoce – u mnie dziś pokrojone

Słodkie okruszki
Blueberry Muffin / Jagodowe muffinki z białą czekoladą 71

Suche 2 szkl mąki (350g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 1/2 szkl cukru cukier wanilinowy 1 łyżka soku z cytryny pół tabliczki białej czekolady garść jagód Mokre 1 jajko 1/2 szkl oleju 1 szkl mleka Instructions Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wysmaruj formę do muffinek masłem lub umieść w otworach papilotki lub możesz zrobić papierki samodzielnie(...)mokre składniki razem. I teraz według zasady zawsze łączymy SUCHE składniki z Mokrymi. Wymieszaj drewnianą łopatką. Porcje ciasta wykładaj łyżką. Wstaw do piekarnika na 25 min, Notes Użyłam zamrożonych jagód, które w trakcie mieszania niestety puściły sok. Rusty fork http://rustyfork.pl/ Artykuł Blueberry Muffin / Jagodowe muffinki z białą czekoladą pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Ciasto na pierogi 714

czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierogi z jagodami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ruskie Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Ciasto na pierogi / 30 sztuk Składniki: 2 szklanki mąki

Moja smaczna kuchnia
CIASTO JOGURTOWE Z OWOCAMI I MIGDAŁAMI 111

ciasto ale miałam ochotę przywołać jeszcze na chwilę lato i powiem Wam udało się :) . Ciasto jest pyszne i proste w wykonaniu, a co najważniejsze jest   pełne malin i jagód oraz aromatycznych migdałów . Dla mnie połączenie idealne :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style(...)zmielonych migdałów) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 3 jajka 150g jogurtu naturalnego ¼ szklanki oleju roślinnego np. rzepakowy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego około 250g jagód i malin 2 garście   całych migdałów (jakieś 80g) Wykonanie: w misce mieszamy suche składniki czyli mąkę, cukier, zmielone migdały, proszek dopieczenia, cynamon i szczyptę soli następnie dodajemy jajka, jogurt

Słodkie zapomnienie
TARTALETKI Z OWOCAMI I KREMEM ŚMIETANOWYM 222

łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego lub ziarenka z ½ laski wanilii 125g miękkiego masła 1 żółtko 50-60g wody Dodatkowo do wypełnienia tartaletek: mix owoców u mnie jagody, maliny i morele 125g serka mascarpone 200g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru Wykonanie: do miski   lub na stolnicę wykładamy   wszystkie składniki czyli mąkę, cukier, cukier

Słodkie zapomnienie
Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami 288

powracałam do prób przygotowania tego dania, ponieważ pierogi po prostu uwielbiałam. Mogłam je jeść pod każdą postacią na słono i na słodko – ruskie, z mięsem, z jagodami, buraczkami i oczywiście z kapustą i grzybami. Te ostatnie były zawsze moimi ulubionymi! Pierogi bez glutenu i bez gotowych mieszanek Dodatkowym utrudnieniem przy wymyślaniu składników ciasta na pierogi był fakt

Book of spells
Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami 294

powracałam do prób przygotowania tego dania, ponieważ pierogi po prostu uwielbiałam. Mogłam je jeść pod każdą postacią na słono i na słodko – ruskie, z mięsem, z jagodami, buraczkami i oczywiście z kapustą i grzybami. Te ostatnie były zawsze moimi ulubionymi! Pierogi bez glutenu i bez gotowych mieszanek Dodatkowym utrudnieniem przy wymyślaniu składników ciasta na pierogi był fakt

Book of spells
Ciasta francuskie 140

Ciasto francuskie z brzoskwiniami       Ciasto francuskie z jagodami

Passions hobbies life
Ciasta z bezą 148

Kruche ciasto z jagodami i bezą        Ciasto wiśniowe urodzinowe       Pavlova - beza z bitą śmietaną i truskawkami

Passions hobbies life
Ciasta z kremem / śmietaną 138

Ciasto ajerkoniakowe        Rolada cytrynowa z masą śliwkowo-orzechową       Fale Dunaju        Ciasto mleczna kanapka z jagodami        Ciasto jagodowe tajemnica lasu         Sernik z polewą krówkową na migdałowym spodzie       Rolada makowa ze śmietaną i marmoladą

Passions hobbies life
Kokosowy pudding z tapioki z imbirem i trawą cytrynową 138

odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes To też może Cię zainteresować: Czekoladowy pudding z tapioki z malinami Jaglanka orzechowa z młodym jęczmieniem i dżemem z czarnego bzu Deser jaglany z jagodami i bezą Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania