Parzę pod przykryciem około 10 minut. Do zaparzonego naparu dodaję miód. Dokładnie mieszam. Herbatkę piję 2 razy dziennie. Sok jagodowy na stany zapalne jamy ustnej SKŁADNIKI: 1/2 szklanki świeżych jagód lub 1 łyżka gotowego naturalnego soku z jagód. PRZYGOTOWANIE: Z jagód wyciskam sok. Sokiem jagodowym płuczę jamę ustną. Zabieg powtarzam kilka razy dziennie. Sok jagodowy ma wiele właściwości zdrowotnych
Tradycyjna kuchnia Kasisruuuu do piekarnika. Coraz śmielej eksperymentuję tu z przeróżnymi dodatkami i tworzę oryginalne połączenia chlebowych smaków. Jak dotąd popuściłam wodze fantazji w następujący sposób: Chleb z garnka z jagodami goji Chleb z garnka z ziarnami Aktualnie zamarzyło mi się pieczywko mocno cebulowe o intensywnym smaku i zapachu podpieczonej na złoto cebulki . Oto i efekty! :) Owoc mojego piekarzenia dodaję
Grunt to przepis!SKŁADNIKI na 1 porcję 200 ml jogurtu naturalnego 1 grejpfrut 1 banan 1 łyżka jagód goji PRZYGOTOWANIE: Do wysokiego kubka wlewam jogurt naturalny. Grejpfruta obieram a następnie dzielę na kawałki. Dodaję do jogurtu. Banana obieram. Również dodaję do jogurtu. Dodaję jagody goji. Całość blenduję dokładnie za pomocą blendera. Przelewam do kubków. Piję od razu. Można również schłodzić
Gotowanie Patkisprawiają, że jest ona bardzo cenionym i lubianym warzywem. Dynia jest jadalna praktycznie w całości, na szczególną uwagę jednak zasługuje miąższ i pestki. Owoce dyni, według systematyki nazywane jagodami, mogą ważyć nawet 200 kg. W 2007 roku największa dynia na świecie ważyła 766,1 kg . W 2010 do księgi rekordów Guinnessa wpisano owoc ważący 821 kg. Przyrządzając potrawy
Moja Mama Gotujepączki smażone, choć tak prawdę mówiąc zrobiłam jedną porcję ciasta i z każdej połowy przygotowałam inne pączki, jedne smażone z czrna porzeczką, z drugiej pieczone z jagodami i syropem klonowym. Pączki z dżemem z czarnej porzeczki ok 1/2 kg mąki pszennej 1 łyżka cukru brązowego 1 szklanka mleka 4 dag drożdży 3 żółtka 5 dag masła
Gotuj Sam!cukru, wegańska, polecam… Jagodowa owsianka z chia Składniki na około 3 porcje: Owsianka: 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki nasion chia 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 3/4 szklanki mrożonych jagód 2 i 1/2 szklanki mleka sojowego (lub innego) 4-5 łyżek syropu z agawy lub klonowego lub płynnego miodu Wierzch: 1-2 banany pokrojone z plasterki i skropione sokiem(...)cytryny pestki słonecznika i dyni garść mrożonych jagód do posypania kandyzowany kokos (niekoniecznie) 1. Wszystkie składniki na owsiankę przekładamy do blendera i miksujemy. Następnie przelewamy do rondelka z nieprzywierającym dnem i podgrzewamy, mieszając, aż owsianka zrobi się gorąca i zgęstnieje. 2. Gorącą owsiankę przekładamy do miseczek. Na wierzchu układamy owoce i posypujemy pestkami słonecznika, dyni. Od razu podajemy. Smacznego! Related
Mała CukierenkaPorządna dawka energii, idealna na poranek :) >Składniki: 1/4 arbuza Sok z cytryny 2 nektarynki Garść jagód i malin >Przygotowanie: 1. Arbuz obieramy, wyciągamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. 2. Umieszczamy w wysokim naczyniu, wyciskamy sok z cytryny, dodajemy jagody i maliny. 3. Blendujemy na jednolitą konsystencje i podajemy :) Jeśli wolicie shake, polecam dodać 200g jogurtu naturalnego
FITBUuKmascarpone i owocami, czyli kruche ciasto krem śmietanowy i owoce to po prostu niebo w gębie a w dodatku bardzo szybka do zrobienia. Doskonała z malinami, borówkami, jagodami, truskawkami czy innymi dowolnymi owocami. Czy można chcieć więcej? Składniki: Na ciasto: * około 3 szklanki mąki pszennej * 3/4 szklanki cukru * 150 g margaryny * 2 żółtka * 2 łyżki kwaśnej
Zrób to smacznieczekoladową lawę! Składniki dla dwóch osób: -80g mąki owsianej lub zmiksowanych płatków -białko jaja -szczypta sody -ok.1/4 szklanki mleka -dwa dojrzałe banany -dwie łyżeczki kakao -garść mrożonych jagód -łyżeczka stewi -dwie kostki gorzkiej czekolady Wykonanie: Mąkę, sodę, słodzik i kakao dokładnie mieszamy. Dodajemy białko i rozgniecione banany. Mieszamy dokładnie by równo rozprowadziły się w mące. Dodajemy mleko(...)uzyskania konsystencji budyniu, dorzucamy garść jagód i posiekaną gorzką czekoladę. Wylewamy do formy wysmarowanej olejem kokosowym i pieczemy ok 40 min tak by od zewnątrz ciasto ładnie się przypiekło, a w środku pozostało płynne. Uwaga! Jeśli wyjmiecie ciasto za szybko, ciężko będzie je wyjąć z formy bez zniszczenia, z kolei zbyt długie pieczenie powoduje brak płynnego środka... Więc
Gawron w rosolewszystkie smakujące tak samo. I kiedy już opadły ręce, nagle pojawiło się Chmiel i Żyto z półkami zapełnionymi polskimi piwami. Portery, Ale, IPA, piwo smakowe ze śliwką, wiśnią, jagodami, zielone z aloesem... Rewolucja polskiego piwa Te piwa są tak niesamowicie charakterne i pyszne, że obecnie zostawiamy w piwnym sklepie więcej pieniędzy niż wydawaliśmy na wino. Brzuszek oczywiście
Państwo Wojtczuk gotująCiasto specjalnie dla naszej starszej latorośli, która uwielbia jagody. Przepis zaczerpnięty z ciasto z owocami , ale tym razem dostosowane proporcje do mojej blachy. Składniki(...)szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, 8 jajek, 1kostka masła roślinnego/margaryny do pieczenia ja dałam Kasię, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, zapach cytrynowy, 600 gr jagód. Przygotowanie: Masło, cukier i cukier waniliowy ukręcić. Ucierając dodawać po 1 jajku, dodać zapach i proszek do pieczenia oraz stopniowo po pół szklanki mąki. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną
Państwo Wojtczuk gotująponieważ farsz wyszedł zbyt suchy zdecydowałam się na dołożenie słoniny. Nadzienia wyszło mi na ok 50 pierogów. Natomiast z powyższej ilości ciasta wyszło mi jeszcze 20 pierogów z jagodami . Ilość pierogów będzie się różniła w zależności od grubości na jaką rozwałkuje się ciasto
Państwo Wojtczuk gotująFarsz: na 20 pierogów poszło mi około 300 gram jagód, cukier Przygotowanie: Ciasto: mąkę zaparzyć wrzątkiem i wymieszać widelcem. Po wystudzeniu dodać pozostałe składniki ciasta i wyrobić. Ciasto rozwałkowujemy, ja lubię cienkie ciasto wiec rozwałkowałam go bardzo cieniutko i wycinamy szklanką najlepiej jakąś trochę większą koła. W środek wkładamy zamrożone jagody wymieszane z cukrem i zalepiamy brzegi. Pierogi wkładamy
Państwo Wojtczuk gotująmleka. Składniki: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 3 szklanki mąki, 1 szklanka oleju, 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, zapach (ja dałam cytrynowy), ok. 300g jagód. Przygotowanie: Ubijamy jajka z cukrem. Dosypujemy do niej 2,5 szklanki mąki, olej (który wlewamy powoli) i 1 szklankę wody nie przerywając miksowania. Na końcu wsypujemy proszek do pieczenia i dajemy(...)blachę i posypujemy owocami. Blachę wstawiamy do piecyka nagrzanego do 180 stopni i pieczemy tak długo, aż włożony do ciasta patyczek będzie zupełnie suchy. Zrobiłam błąd włożyłam zamrożone jagody i niestety zrobił się trochę zakalec
Państwo Wojtczuk gotująszklanki mąki pszennej * szklanka cukru * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżki kakao * 500ml śmietany kremówki * łyżka cukru pudru * pół szklanki mrożonych jagód Przygotowanie : Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Odłożyć 1/3 ciasta i wymieszać z kakao. Na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem(...)pieczenia, wylać jasne ciasto, na to zrobić kleksy z ciemnego. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić ciasto zwinięte w ściereczkę. Ubić kremówkę z cukrem, dodać jagody i wyłożyć na ciasto. Zwinąć roladę i odłożyć do lodówki
Magiczne Życie Marty