Owoce: banan dojrzały 60 melon 60 morele z puszki 60 ananas z puszki 65 rodzynki 65 daktyle suszone 70 arbuz 75 Warzywa: ziemniaki 70 - 90 kukurydza 70 burak 64 dynia 75 groszek zielony 40 fasola kolorowa 45 rzepa Indeks glikemiczny - określa szybkość ciśnienia krwi w organizmie po spożyciu danego produktu
Truskawkowa Fiestanieco inne składniki. Wkrótce przedstawię przepisy w których wykorzystam to pesto.składniki:100 g rukoli10-12 suszonych pomidorów z oleju4-5 ząbków czosnku5 duzych listków bazylii3 łyżki ziaren słonecznika,dyni, orzeszków piniowych1/2 szklanki oliwy lub też oleju z pomidorków2 łyżki startego grana padano lub parmezanuDo rozdrabniacza wrzucić suszone pomidory i ząbki czosnku, rozdrobnić. Następnie dodać listki bazylii oraz ziarna, ponownie
Monia miesza i gotujeBataty jedliśmy po raz pierwszy i jesteśmy zachwyceni, a najbardziej nasz syn :) W smaku przypominają trochę dynię, a trochę marchewkę - cudny smak :) Zaopatrzyłam się w większą ilość tego pysznego słodkiego ziemniaka i spróbowaliśmy jeszcze purée, a na pewno kolejne przepisy z batatów jeszcze przede mną :) Składniki:1 kg batatów,skórka otarta z 1cytryny,sok z 1/2 cytryny,1 łyżeczka soli
Delicious TitbitsPlacki ziemniaczane robię, choć rzadko (te są pyszne, tylko teraz daję inną mąkę, niepszeniczną), jadam z dyni, z selera też, ale z kalarepki to nowość dla mnie. Przepis wycięty z jakiejś gazetki, bułkę tartą zamieniłam na quinoa i błonnik witalny. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyrodzaje ogromnych hamburgerów, które zaspokoją każdego faceta! Próbowałam kuchni niecodziennej: domowe sushi, szparagi zapiekane w szynce parmeńskiej, pad thai po tym jak trafiłam do thai baru, krem z dyni, pesto ze świeżych pistacji i spaghetti ladacznicy, gdzie odebrałam lekcję od prostytutek o tym jak ostre są papryczki piri-piri. A na deser trochę piekłam. Ciasteczka chałwowe, tak cudownie słodkie
Brzuszki Łakomczuszkikiełki (to co mamy właśnie w lodówce) następnie zielone warzywka, ja wykorzystałam: fasolkę szparagową, zielone szparagi, groszek, brokuły dodatkowo dobrze smakują podprażone nasionka, orzechy mogą to być nasiona słonecznika, dyni, sezam albo jakiś gotowy miks na dressing: 1/2-1 limonki, łyżka oleju sezamowego (można też użyć oliwę), łyżeczka miodu, łyżka sosu sojowego, 1 posiekana chili (można też użyć
Brzuszki Łakomczuszkimąki pszennej typ 550,1 litr letniej wody,10 dag drożdży,2 łyżki cukru,1,5 łyki soli,4 łyżki oleju, 1/2 szklanki otrębów owsianych,1/2 szklanki pestek dyni,1/2 szklanki siemienia lnianego,1/2 szklanki słonecznika.Mąkę mieszamy z ziarnami, a w wodzie mieszamy drożdże, cukier, sól i olej. Całość przelewamy do mąki i dokładnie mieszamy (nie przejmujemy się konsystencją
Delicious Titbitssobą na weekendowe piknikowanie i doprawić danie w ostatniej chwili.Lubię rozmaitość w kuchni, dlatego podoba mi się różnorodność oferty BIOLEVITA: - olej rzepakowy- olej z pestek dyni- olej kukurydziany - olej sezamowy - olej arachidowy - oliwa z oliwekZ tego samego przepisu i identycznych składników, a przy wykorzystaniu różnych rodzajów olejów, można zrobić niepowtarzalne potrawy o wyrazistych smakach.Teraz właśnie
Grunt to przepis!domu. Świetnie sprawdzą się też orzechy i żurawina. Składniki na 20 ciastek: 3 szklanki płatków owsianych (u mnie Kupiec) 3 łyżki sezamu 3 łyżki słonecznika 3 łyżki pestek dyni 2 łyżki posiekanych płatków migdałów 2 łyżki rodzynek 2 łyżki pokrojonych suszonych śliwek 2 łyżki pokrojonych suszonych moreli 5 łyżek miodu 10 łyżek wody 2 łyżki soku z cytryny ( można
Ze smakiem i z pasjąwstążka eko * płatki 5 zbóż eko * sok pomidorowy eko * konfitura truskawkowa bez cukru eko * mix owocowy eko * orzechy nerkowca eko * sok z granatu eko * sól morska gruboziarnista * pestki dyni eko * makaron pszenny razowy świderki eko Cieszy mnie fakt, że mogłam sama przygotować listę produktów, nikt mi nic nie narzucał a i nie miałam problemu z zaakceptowaniem wybranych produktów
Magiczne Życie Martytakże na FB: TU W ofercie znajdziecie także inne oeleje oraz nasiona. olej z ostropestu olej z wiesiołka olej z czarnuszki olej słonecznikowy olej z pestek dyni olej rzepakowy Olej postanowiłam włączyc dod diety mojej córki Natalii. Zmaga się ona z Atopowym Zapaleniem Skóry i nadmiernym wysuszeniem. Zawartość kwasów OMEGA 3 w olejach, powinna wpłynąć korzystnie
kolorowotorcikowopikantnym sosie z mango podane z sałatką z melona i świeżej miętyByły też tortille z plastrami wędzonego łososia, suszonymi pomidorami, sałatami i kremowym serkiem philadelphia. Zupa krem z dyni i marchwi podbiła moje serce - wkrótce przygotuję ją na blogu. Danie główne stanowiły wspomniane już wyżej combry jagnięce. Ukoronowaniem obiadu, był przepyszny deser - mus śliwkowy z przyprawami korzennymi
kolorowotorcikowoPesto to bardzo wdzięczny sos. A to dlatego, że możemy przygotować go z różnych produktów, odbiegając od klasycznego pesto na bazie bazylii i orzeszków piniowych.Zamiast orzeszków
kolorowotorcikowoczasu i dzięki temu więcej spróbowaliśmy. Na początek zdecydowaliśmy się zamówić zupy: Mąż wybrał gulaszową zupę węgierską z wieprzowiną (8 zł), a ja zdecydowałam się na zupę-krem z dyni z kluseczkami szpinakowymi (7 zł). Gulaszowa była bardzo dobrze doprawiona, treściwa i wyjątkowo smaczna. Za tą cenę zdecydowanie warto. Moja zupa dyniowa była kremowa, z bardzo dobrymi kluseczkami
Pasja Smaku