z dyni - 5000 przepisów (strona:203/334)

Placki pełnoziarniste z kukurydzą oraz karmelizowaną papryką 133

Składniki podane na przygotowanie 2 porcji Składniki na placki  3 jajka 2 garści kukurydzy Pół cukinii Pół pęczka szczypiorku 10 łyżek płatków owsianych 2-3 łyżki miksu pestek dyni i słonecznika Czubryca zielona, pieprz, sól Karmelizowane warzywa Czerwona papryka Pół czerwonej cebuli Ocet balsamiczny Pasta ajvar Łyżeczka miodu PLACKI Płatki owsiane oraz pestki zmielić na mąkę, część pestek można

HealthyCreations
Zapiekane truskawki - słodkości na weekend 108

zyskuje na smaku i jest po prostu przepyszna. Polecam Wam! przepis na truskawki pod kruszonką z owsianki - 15 łyżek płatków ( owsiane, błyskawiczne, jęczmienne, górskie -mieszanka) - kilka łyżek ziaren ( słonecznik, dynia) - kilka łyżeczek nasion chia - suszona żurawina - syrop z agawy - olej kokosowy (zamiennie masło) - truskawki Kokilki wysmaruj tłuszczem, poukładaj owoce, posyp mieszanką, skrop syropem z agawy i olejem kokosowym. Pieczemy

SMYKWKUCHNI
Wegański krem jaglany z jagodami maqui. 98

nasionami chia i płatkami owsa - żytnie z musli - z żurawiną i kokosem - z komosą ryżową - z cebulką i serem - z pomidorami i mozarellą  - z serem i pestkami dyni

Poranek na słodko
5 pomysłów na zdrowe przekąski 130

dużo wapnia i sprzyjają obniżaniu poziom cholesterolu. Pomocne przy zaparciach i dolegliwościach trawiennych. Pamiętaj jednak, aby nie przesadzać z ich ilością ze względu na wysoką kaloryczność; pestki słonecznika i dyni – te ziarna są źródłem białka i zdrowych tłuszczów. Ich jedzenie obniża poziom cholesterolu. Ze względu na zawartość magnezu są polecane osobom narażonym na stres i pracującym umysłowo. Podobnie jak rodzynki

Okiem Blondynki by McBlondi
Zdrowa miska o każdej porze dnia 132

oliwy i jabłkowego octu. Dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj romesco, przepis w linku. Ugotuj quinoa. Podaj kotlety w zdrowej misce z coleslaw, quinoa, kalafiorem i romesco. Dodatkowo posyp pestkami dyni. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Zdrowa miska o każdej porze dnia appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Sałatka z awokado, pomidorów i ogórka z sosem miodowym 194

dość, że szybko się ją robiło, to była orzeźwiająca i chrupiąca. Jeśli dodamy grzanki czy tosty, to spokojnie posłuży jako samodzielne danie. Wierzch możecie posypać prażonymi pestkami słonecznika lub dyni. Pamiętam, jak kiedyś posiadałam specjalną menzurkę do robienia sosów do sałatek. Niestety, wraz z przeprowadzkami, menzurka przepadła a ja sosy robię zwykle w słoiczku po koncentracie pomidorowym. Mają wtedy bardziej

Mieszam w Garnku
Bułki orkiszowe 106

400g białej (orkiszowej lub pszennej), 250g ciepłej wody, 1 opakowanie drożdży instant (7 – 8g), 1 jajko. 50g miękkiego masła, 1,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka cukru, garść ziaren (słonecznik, dynia, siemię lniane) Sposób przygotowania bułek orkiszowych: Mąkę, drożdże, wodę, masło, jajko sól   cukier oraz większą część ziaren łączę ze sobą i wyrabiam gładkie ciasto. Odstawiam w ciepłe

Gotuj Się Kto Może
Warzywa i owoce EKO - za które z nich nie musisz przepłacać 149

miodowy Borówki Brzoskwinie Bakłażan Papryczka chili Gruszki Mango Jarmuż Wiśnie Szparagi Jagody Winogrona Papaja Śliwki Seler naciowy Zielony groszek mrożony Mandarynki Pomidory Cebula Maliny Papryka Kapusta Marchewka Ziemniaki Ananas Dynia Awokado Pomarańcze Kukurydza Cukinia Fasolka szparagowa Banany Dymka Arbuz Pieczarki Bataty Brokuły Kolejność na każdej z list nie jest przypadkowa, na szczycie znajdują się produkty o najwyższej zawartości pestycydów

Gotuj Się Kto Może
Wegańskie pomidorowe placuszki z kalafiorem (dieta dr. Dąbrowskiej) 117

burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony

Kulinarne przygody Gatity
Nowe menu w warszwskim Polocie 149

zakwasie z żurawiną. W Polocie można też samemu wybrać sobie czekadełko, z reguły są to różnego rodzaju kiszonki i przetwory, wszystkie przygotowywane na miejscu. Tym razem trafiamy na marynowaną dynię, pyszne marynowane korzenne śliwki i odlotowy smalec. Muszę przyznać, że mój domowy z nim zdecydowanie przegrywa! Teraz pora na drugie danie. Zamawiamy policzek wołowy duszony w ciemnym piwie

Kulinarne przygody Gatity
Wielkanocne pyszności 2018 689

glazurze pomarańczowej Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczami Sałatka z kaczką, glazurowanymi figami, gorgonzolą i prażonymi orzechami Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną Gęś z puree z dyni i glazurowanymi burakami Kurczak hasselback z ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Udka kurczaka z pieczarkami i papryką w słodkim

karmelowy
Pieczone warzywa 138

można wybrać dowolne. U mnie są to warzywa korzeniowe-marchewka, seler i pietruszka oraz cebula i ziemniaki. Do tego zestawu można dorzucić także bataty lub pasternak. Upiec można takżę dynię, cukinię, bakłażana czy paprykę ale te warzywa trzymamy nieco krócej w piekarniku. Czas pieczenia może być różny w zależności od tego jakich warzyw użyjemy i na jak duże kawałki pokroimy

Monia miesza i gotuje
Zupa marchewkowo -pomidorowa z pestkami dyni i siemieniem lnianym 121

dopraw tak, jak lubisz. Dodaj mleko kokosowe i ugotowaną kaszę jaglaną, gotuj jeszcze 5 minut, a następnie wszystko zblenduj na gładki , aksamitny krem. Podawaj z siemieniem lnianym i pestkami dyni. Zupa jest pyszna. Rozgrzewa. Dodaje sił! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Włoska zupa pomidorowa z pomidorów z puszki 546

cebuli 100g marchwi 150g selera naciowego 150g papryki czerwonej sos Tabasco lub Sriracha – do smaku sól cukier   DO PODANIA – nadziewane serem włoskie pierożki – prażone pestki dyni lub orzeszki piniowe – natka, bazylia – wiórki twardego sera – Pecorino lub parmezanu

Karo in the Kitchen
KOLOROWE ŚLEDZIE Z PAPRYKĄ (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 146

papryki żółtej 120 g papryki zielonej 150 g ogórków kiszonych 60 g cebuli białej 60 g cebuli czerwonej 50 ml oleju np. olej lniany lub z pestek dyni , MCT , delikatna oliwa z oliwek (u mnie mix oleju MCT, oliwy z oliwek i oleju lnianego) kolorowy pieprz świeżo mielony kilka ziarenek ziela angielskiego 2 listki laurowe papryka ostra papryka słodka Śledzie

Ola la LCHF

Proponowane wyszukiwania