z dyni - 5000 przepisów (strona:200/334)

Nowe menu w warszwskim Polocie 164

zakwasie z żurawiną. W Polocie można też samemu wybrać sobie czekadełko, z reguły są to różnego rodzaju kiszonki i przetwory, wszystkie przygotowywane na miejscu. Tym razem trafiamy na marynowaną dynię, pyszne marynowane korzenne śliwki i odlotowy smalec. Muszę przyznać, że mój domowy z nim zdecydowanie przegrywa! Teraz pora na drugie danie. Zamawiamy policzek wołowy duszony w ciemnym piwie

Kulinarne przygody Gatity
Wielkanocne pyszności 2018 700

glazurze pomarańczowej Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczami Sałatka z kaczką, glazurowanymi figami, gorgonzolą i prażonymi orzechami Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną Gęś z puree z dyni i glazurowanymi burakami Kurczak hasselback z ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Udka kurczaka z pieczarkami i papryką w słodkim

karmelowy
Pieczone warzywa 150

można wybrać dowolne. U mnie są to warzywa korzeniowe-marchewka, seler i pietruszka oraz cebula i ziemniaki. Do tego zestawu można dorzucić także bataty lub pasternak. Upiec można takżę dynię, cukinię, bakłażana czy paprykę ale te warzywa trzymamy nieco krócej w piekarniku. Czas pieczenia może być różny w zależności od tego jakich warzyw użyjemy i na jak duże kawałki pokroimy

Monia miesza i gotuje
Zupa marchewkowo -pomidorowa z pestkami dyni i siemieniem lnianym 147

dopraw tak, jak lubisz. Dodaj mleko kokosowe i ugotowaną kaszę jaglaną, gotuj jeszcze 5 minut, a następnie wszystko zblenduj na gładki , aksamitny krem. Podawaj z siemieniem lnianym i pestkami dyni. Zupa jest pyszna. Rozgrzewa. Dodaje sił! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Włoska zupa pomidorowa z pomidorów z puszki 572

cebuli 100g marchwi 150g selera naciowego 150g papryki czerwonej sos Tabasco lub Sriracha – do smaku sól cukier   DO PODANIA – nadziewane serem włoskie pierożki – prażone pestki dyni lub orzeszki piniowe – natka, bazylia – wiórki twardego sera – Pecorino lub parmezanu

Karo in the Kitchen
KOLOROWE ŚLEDZIE Z PAPRYKĄ (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 163

papryki żółtej 120 g papryki zielonej 150 g ogórków kiszonych 60 g cebuli białej 60 g cebuli czerwonej 50 ml oleju np. olej lniany lub z pestek dyni , MCT , delikatna oliwa z oliwek (u mnie mix oleju MCT, oliwy z oliwek i oleju lnianego) kolorowy pieprz świeżo mielony kilka ziarenek ziela angielskiego 2 listki laurowe papryka ostra papryka słodka Śledzie

Ola la LCHF
Sztuka i jedzenie 142

dań. Plastyka w kuchni Kolor w kuchni to nie tylko efekt aranżacji, ale też tego, co elementarne, czyli barwy naturalnych produktów. Pomarańcz jesienią wprowadzają do kuchennej przestrzeni malownicze dynie, które coraz częściej wykorzystuje się także jako rekwizyty dekoracyjne. Ale w jaki sposób pokolorować na pomarańczowo kuchnię pod koniec zimy? W naturalny sposób zrobią to marchewki, które przecież chętnie traktujemy jako

KulinarneImpresje.pl
Gęsta, kremowa zupa z resztek kurczaka, ryżu, brokułów i zielonego groszku 172

pełna smaku i aromatyczna. Bardzo pożywna- zaspokoi nawet najbardziej głodnego. Ja dodałam brokuły i groszek, bo akurat to miałam pod ręką. Świetnie jednak sprawdzą się tu pieczarki, kalafior, cukinia, dynia- to właśnie jest świetne, w gotowaniu z resztek, że ogranicza Was jedynie wyobraźnia. Następnym razem kiedy zostaną Wam pozostałości po pieczonym lub smażonym kurczaku sięgnijcie po ten przepis. Zapewniam

olalacooking
Wegański rosół z makaronem z marchewki ( dieta dr Dąbrowskiej) 224

ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony

Kulinarne przygody Gatity
Placuszki bananowe 142

pomysłem na szybkie i dodające energii śniadanie, ale także pyszny obiad czy deser dla dzieci. Do placuszków możemy użyć mocno dojrzałych bananów. Nam placuszki najbardziej smakują z dżemem z dyni, jednak można je podawać z praktycznie każdą konfiturą. Przepis na bananowe […] Artykuł Placuszki bananowe pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Pełnoziarniste ciasto z kalarepą i cynamonem 167

wierzę, że to napisałam. A wy pewnie nie wierzycie, że to prawdziwy tytuł Ale jest prawdziwy. Po marchewce , batatach , szpinaku , dyni , pasternaku i fioletowych ziemniakach (mam mini ubaw, pisząc to :D) podjęłam małe wyzwanie “odczarowania” kalarepy i tym sposobem powstało takie pełnoziarniste ciasto z kalarepą i cynamonem. Aromatyczne, puszyste, jedynie z delikatną nutką kalarepy. Pewnie nie wyczuje

Fitkot
Grillowana cukinia z warzywami po grecku (dieta dr Dąbrowskiej) 211

ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony

Kulinarne przygody Gatity
Bułeczki z pesto 250

łyżki cukru 2 łyżeczki soli 600g mąki pszennej 2 jajka  Farsz 2 małe pęczki pietruszki lub jeden większy pół szklanki ziaren słonecznika 2 łyżki podprażonych i mielonych pestek dyni (można pominąć) sok z połówki cytryny 1/4 szklanki oleju sól, pieprz Dodatkowo: masło do posmarowania zioła prowansalskie W około 50-100ml letniego mleka rozpuszczamy drożdże. Dodajemy cukier, mieszamy

Czerwona Porzeczka
Pierogi z soczewicą 206

natką pietruszki. To najlepsze dodatki do ich okraszenia. Polecam Ci także przepisy: – pierogi z mięsem – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z SOCZEWICĄ Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki

nietylkopasta.pl
Sałatka z kaszą jaglaną 112

przede wszystkim wzmocni. Jest pyszna, lekka, a moje dzieci zajadają ją z chęcią. Składniki ok.szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej mix ulubionych sałat umytych, gotowych do spożycia czrnuszka, pestki dyni, oliwki opcjonalnie sól do smaku oliwa z oliwek Kaszę i sałatę wsyp do miski. Wymieszaj. Dosmacz solą. Wyłóż na półmisek. Dodaj oliwki. Posyp czarnuszką i pestkami. Spryskaj oliwą z oliwek

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania