ciasto francuskie - 5410 przepisów (strona:162/361)

A ja znow o pierogach 147

cierpiala na ich nieodosyt, jak to zwykle bywa. W kuchni tez przywoluje juz Swieta. Moj dom powoli wypenia sie ich aromatem. Dzis byl to zapach suszonych grzybow. Pierozki z ciasta francuskiego z kapusta i grzybami skladniki: opakowane ciasta francuskiego zoltko do posmarowania farsz z kapusty z grzybami wykonanie: Z ciasta francuskiego wycinamy za pomoca szklanki kola, napelniamy farszem i sklejamy

Przysmaki Karolki
Szparagi w cieście francuskim z sezamem 185

Post Szparagi w cieście francuskim z sezamem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem 334

Post Paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Wędzony łosoś w cieście francuskim wg Pascala Brodnickiego 249

Święta za nami, czas pomyśleć o sylwestrowych przekąskach. Nasza pierwsza propozycja jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu. Wykorzystujemy w niej gotowe już ciasto francuskie i bardzo aromatycznego, wędzonego łososia. Efekt jest znakomity i na pewno zaskoczymy naszych gości ; ) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie 100g wędzonego łososia 1 jajko Garść sezamu Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Możemy

Kolizje Smaków
Ciastka francuskie z owocami 190

oknami upały więc dzisiaj szybki deser z ciasta francuskiego, na którego przygotowanie potrzebujemy 20 minut. Do deseru wykorzystałam świeże owoce oraz bitą śmietanę, którą możemy z powodzeniem zastąpić gęstym jogurtem naturalnym.  Składniki : 1 arkusz ciasta francuskiego 300 ml śmietany kremówki 80 g borówki amerykańskiej (malin, jagód, truskawek lub innych owoców) 3 łyżki cukru pudru Piekarnik rozgrzać(...)Ciasto francuskie rozłożyć na blachę, wyłożonej papierem do pieczenia i pociąć na 12 równych kwadratów, ciasto przykryć drugim arkuszem papieru i położyć na nim drugą blaszkę (ciasto podczas takiego pieczenia nie urośnie za bardzo a oto chodzi w tym deserku). Wstawić do nagrzanego piekarnika  na 15-20 min. W czasie gdy pieczemy ciasto, ubić na sztywno śmietanę kremówkę

Zabawa smakiem
Ciasteczka francuskie z szynką i cukinią 171

Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 10 dkg sera żółtego 10 dkg szynki kawałek cukinii sól i pieprz 1 jajko czarny sezam Przygotowanie: Szynkę pokroić drobno, ser i wydrążoną cukinię zetrzeć … Czytaj dalej Ciasteczka francuskie z szynką i cukinią

czarrna od kuchni
Paluchy pizzowe z ciasta francuskiego 797

Bardzo prosta trzyskładnikowa przekąska. Składniki: -ciasto francuskie -sos pomidorowy  (gotowy ze słoika, domowy z pomidorów w puszce, przecier pomidorowy lub po prostu keczup) -ser żółty

Ditecz
Paluchy z ciasta francuskiego 189

Brakuje Wam szybkiego, atrakcyjnego i smacznego dodatku do zup, czy sałatek? Jeśli tak to danie jest idealne dla Was. Wyborny paluch w kształcie warkocza sporządzany z ciasta francuskiego. Efektowny i pyszny! Czas przygotowania 25 minut (w tym około 12 minut pieczenia) Ilość porcji: 4 Składniki: Ciasto francuskie Jajko Jajko rozbijamy w miseczce. Ciasto francuskie rozwijamy. Nacinami paski o szerokości około

Kolizje Smaków
Cygara z mięsa mielonego ze szparagami gotowanymi na parze 174

ważny. Przepis na "cygara" wzięłam z inspiracji z Biedronki. Bardzo dobry jest także sos na bazie musztardy i miodu.  Składniki (dla 4 osób): 250 g mięsa mielonego opakowanie ciasta francuskiego cebula 2 ząbki czosnku bułka tarta bazylia, oregano sól, pieprz 1 jajko żółtko pęczek szparagów Sos: 4 łyżki musztardy (u mnie kremska) 2 łyżki majonezu 1 łyżka płynnego miodu(...)dodać bazylię, oregano, bułkę tartą oraz doprawić solą i pieprzem. Masę mięsno-warzywną wymieszać i dokładnie wyrobić, aż będzie jednolita. Z masy uformować cztery wałki o długości równej szerokości ciasta francuskiego. Każdy wałeczek podsmażyć na patelni z każdej strony do uzyskania rumianego koloru. Mięso zawijać w ciasto francuskie, odcinać kawałek i dokładnie zlepić brzegi ciasta. Postąpić tak ze wszystkimi czterema

Pasja Smaku
Kremówki na cieście francuskim z kremem budyniowym 429

pieca , placek trzeba rozwałkowac na blaszce tak aby był większy niż blaszka i ponakuwac widelcem , żeby za bardzo nie urosło. Blacha : 36 x 25 cm Składniki: 2 op. ciasta francuskiego ( po 400 g ) Krem: 1 l mleka 4 budynie waniliowe 200 g cukru 500 g masła ( dałam 400 g) 50 ml rumu Przygotowanie: W 1/3 mleka mieszamy proszek budyniowy

Słodkości i nie tylko
ekspresowe francuskie ciasteczka z bitą śmietaną i truskawkami 221

składniki: 1 płat ciasta francuskiego 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru ok. 2 łyżki cukru trzcinowego truskawki ok. 3 kostki startej czekolady wykonanie: Z ciasta wykrawamy ok. 8 równych prostokątów lub więcej mniejszych. W każdym wycinamy mniejszy prostokąt, pozostawiając dwa kąty nie do końca przecięte. Następnie przeplatamy. Boki dociskamy (sklejamy) widelcem a środki nakłuwamy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną

Domowy Smak Jedzenia
CIASTKO FRANCUSKIE Z DŻEMEM BRZOSKWINIOWYM 243

Ktoś lubi ciasto francuskie? Bo właśnie mam Wam do zaoferowania szybkie ciasteczka francuskie z konfiturą brzoskwiniową:) Dzieci na obiedzie narzekały, że nie ma nic słodkiego w domu, to na podwieczorek zrobiłam im ciasteczka. Akurat w lodówce miałam ciasto francuskie. No i w końcu się przydało. Spróbujecie? Bo dzieciaczkom aż się uszy trzęsły!:)  Do tego wypieku użyłam konfitury własnej roboty(...)spiżarni i postanowiłam dziś wykorzystać z nich jeden słoiczek bardzo eksperymentalnej konfitury ze stevią. Zabrakło w niej płynu dlatego powstała bardzo gęsta-czyli idealna do tego ciasta. Składniki: -1 ciasto francuskie gotowe -słoiczek konfitury gęstej, najlepiej własnej roboty(ja dałam po kopiastej łyżce na każdy kwadracik ciasta) Ciasto podzielić na 6 mniej więcej równych kwadratów. Na każdy włożyć konfiturę

Smaczne Zdrowe
Śniadanie na sobotę #31 150

innowacyjnym, na uwagę jednak zdecydowanie zasługuje pyszny sos, z jakim je podaję. Polecam zaserwować danie z dużą ilością świeżych, soczystych pomidorów i ogórków małosolnych. Śniadanie-ideał. Składniki 2 opakowania ciasta francuskiego lub drożdżowego 10 parówek (u mnie z serem) jajko Parówki zawijać w płaty ciasta i kroić na kawałki. Posmarować roztrzepanym jajkiem, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec

Słodkie inspiracje
Tarta z ciasta francuskiego (z mięsem mielonym) 177

Post Tarta z ciasta francuskiego (z mięsem mielonym) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Jajka zapiekane w cieście francuskim – pomysłowe śniadanie 226

Post Jajka zapiekane w cieście francuskim – pomysłowe śniadanie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania