Ryba pod kapustą

Ryba pod kapustą

Ryba pod kapustą

Klasyk – ryba i kiszona kapusta. Ten klasyk przedstawiam Wam w bardzo nie klasycznej formie. Danie przygotowuje się dosłownie w kilka minut. Można podawać na obiad lub ciepłą przekąskę/przystawkę. Na 4 porcje potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego, ok. 400 g białej ryby, ok. 200 g kiszonej kapusty. Kapustę wyciskamy, żeby pozbyć się jak najwięcej soku. Rybę przyprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Ciasto kroimy na 4 paski wzdłuż krótszego boku ciasta. Każdym paskiem wykładamy małą foremkę tak, by ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, ciasto, kapustą, kapusta kiszona, francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, przekąska, przekąski, ciasto cytrynowe, przekąski na ciepło, cytryna, obiad, ryba w ciescie, ciasto francuskie

Inne przepisy z Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.