Twarożek z miodem i owocami bez białego cukru, aromatyzowany skórką z cytryny. U mnie z malinami i borówkami. Twarożek świetny na śniadanie do świeżej chałki.. Czytaj więcej: Twarożek z miodem i owocami do makaronu – bez cukru The post Twarożek z miodem i owocami do makaronu – bez cukru appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjaubitą kremówką, warstwy ubitej kremówki i owoców. W związku z tym że krem jest delikatnie słodki, warto użyć lekko kwaśnych owoców: u mnie śliwki, brzoskwinie ufo, jeżyny i borówki, świetnie sprawdziłyby się maliny, truskawki, agrest, winogrona, porzeczki. Ciasto robi się dość szybko i jest łatwe w przygotowaniu a bardzo efektowne więc polecam. Crème Pâtissière warto przygotować kilka godzin wcześniej
moj przepis naszklanki surowej komosy ryżowej (quinoa) 1 i 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka czarnego, gorzkiego kakao 1 spora garść suszonej żurawiny 1 garść orzechów włoskich do podania, np.: maliny borówki Do garnka wsypać komosę ryżową, przepłukać ją i wlać do niej mleko. Wsypać kakao, posiekane orzechy i dodać żurawinę. Gotować około 15-20 na małym ogniu, co jakiś czas masę mieszając
Ugotowaćmasa serowa 500 g twarogu 250 g serka mascarpone 3 jajka 30 g masła rozpuszczonego 1 budyń malinowy 100 jagód zmiksowanych lub borówek 100 g słodzika/cukru masa śmietankowa 200 ml śmietanki 30% 70 g jogurtu naturalnego 1 łyżka żelatyny 2 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik
zdrowo i aktywniemasa serowa 500 g twarogu 250 g serka mascarpone 3 jajka 30 g masła rozpuszczonego 1 budyń malinowy 100 jagód zmiksowanych lub borówek 100 g słodzika/cukru masa śmietankowa 200 ml śmietanki 30% 70 g jogurtu naturalnego 1 łyżka żelatyny 2 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik
Zdrowie i pysznie na talerzuminut 🥩 – ❌ 🎅 – 👍 🎄 – 👍 Składniki Przepis na tartę znajdziesz tutaj pod linkiem 🔗 1.2 kg sera w wiaderku 8 żółtek 8 białek Szklanka cukru Ekstrakt waniliowy Borówki Truskawki Przygotowanie Ciasto na tartę znajdziesz pod tym 🔗 Żółtka ubij z cukrem i ekstraktem. Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj ser stopniowo do żółtek i wymieszaj całość dokładnie. Następnie dodaj ubite białka i delikatnie
RafalCookżaden problem zamieniamy to na twaróg chudy i porcja wartościowego białka gotowa. Wiórki kokosowe i masło orzechowe zapewnia nam źródło dobrych tłuszczy. Na koniec owoce wedle uznania, ja dałam borówki, które kocham przez cały rok, a świeżych truskaweczek aż grzech nie jeść w sezonie. 😊 Wartość odżywcza: 406 kcal B 29 g W 50 g T 9 g Składniki
zdrowo i aktywniezmielony) ▪ 200 g śmietanki kokosowej lub 30% ▪ 2 opakowania galaretek cytrynowych+500 ml wody ▪ cukier/słodzik wedle uznania wierzch ▪ ok 500 g owoców (u mnie wiśnie, maliny, borówki) ▪ 1 opakowanie galaretki wiśniowej lub truskawkowej Przygotowanie: 1. Do pokruszonych herbatników wlewamy rozpuszczone i ostudzone masło, mieszamy do połączenia. Spód formy (18 lub 20 cm) wykładamy papierem do pieczenia
zdrowo i aktywniewiele substancji odżywczych już w nich zostało. Taki produkt kupuje w ostateczności, gdy poza sezonem najdzie mnie ochota na jakiś niedostępny owoc. Dzisiaj pokaże Wam na przykładzie borówki-tak była promocja i nieco mnie poniosło, kupując aż 7 kg. Jestem smakoszką tych owoców i w sezonie jem je praktycznie co drugi dzień. Ogólnie mrożę wiele owoców takich jak: maliny, truskawki
zdrowo i aktywnieszczyptę soli. Mieszamy. W drugiej misce ubijamy jajka z odrobiną oleju. Następnie wlewamy maślankę i mieszamy. Teraz wlewamy to, co nam powstało do pierwszej miski, dodajemy dodatkowo nasze jagody (borówki amerykański) i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię, z małą ilością tłuszczu, na małym ogniu i łyżką nakładamy ciasto, tak by na placki nie były zbyt duże. Przypiekamy z obu stron
Gotujemy i jemywiele substancji odżywczych już w nich zostało. Taki produkt kupuje w ostateczności, gdy poza sezonem najdzie mnie ochota na jakiś niedostępny owoc. Dzisiaj pokaże Wam na przykładzie borówki-tak była promocja i nieco mnie poniosło, kupując aż 7 kg. Jestem smakoszką tych owoców i w sezonie jem je praktycznie co drugi dzień. Ogólnie mrożę wiele owoców takich jak: maliny, truskawki
Zdrowie i pysznie na talerzuMasa serowa: 1op. Żelatyny 1 kubek śmietany 30% 1 kg zmielonego twarogu Cukier sok wyciśnięty z limonki 200g malin 200g jeżyn 200g borówek Przygotowanie: Ciastka kruszymy, mieszamy z masłem orzechowym. Owoce myjemy, osuszamy, blendujemy w osobnych miseczkach Masą wykładamy spód tortownicy Śmietanę podgrzewamy z żelatyna, Ser ucieramy z cukrem, sokiem
Luźna Kuchniawypróbowania, poezja smaków. Dodam jeszcze ze jest pożywna i doskonała na ciepłe dni, gdy nie chce się za bardzo jeść. Spróbujecie? Sałatka z kabanosem, porzeczką czerwoną i borówką. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie