piekarnika i piec ok.30 minut ( termoobieg). Nadzienie jogurtowe powinno być ścięte na całej powierzchni. Na środku także. Wyjąć z piekarnika, wystudzić- ok.2h w lodówce.Dodatkowo:- 200g malin- 200g borówek- mielony ksylitol do posypania ( lub zwykły puder)Owoce wyłożyć na tartę ( ja dałam truskawki, maliny i borówki - łącznie 400g), oprószyć mielonym ksylitolem. Smacznego
Smaczne Zdrowebiałek- 150g białego cukru- 150g drobnego cukru trzcinowego- 1 łyżka octu jabłkowego (lub winnego)Dodatkowo:- 500-600ml kremówki- 2-3 śmietan-fix- dowolne świeże owoce (u mnie borówki)- 1 płaska łyżeczka pudru trzcinowego+ na polewę:- 50g mlecznej czekolady- 50ml kremówki- prażone płatki migdałówBiałka umieszczamy w misie miksera i ubijamy na sztywno. Dodajemy ocet jabłkowy lub winny. Następnie wsypujemy(...)następnym ubijamy kremówkę z łyżeczką pudru trzcinowego(nie trzeba) i proszkami śmietan-fix. Na dolny blat wykładamy ok.1/2-2/3 części śmietany, na to przygotowane, umyte owoce (u mnie była to borówka), przykrywamy lekko kremówką, na to drugi blat bezowy a na niego reszta kremówki i dowolne owoce oraz polewa:W małym garnuszku roztapiamy czekoladę z kremówką (na malutkim palniku) i przestudzoną
Smaczne Zdrowełyżki mąki pszennej 0,5 łyżki kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa sernikowa sernik jogurtowy na zimno Dr. Oetkera 2 galaretki brzoskwiniowe Dr. Oetkera brzoskwinie w puszce borówki amerykańskie do dekoracji Przygotowanie: Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Odłożyć 3 połówki do dekoracji, resztę pokroić w kostkę .1 galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu ostudzić i wylać do tortownicy(...)brzoskwiniami i wyłożyć resztę masy. Górę wyrównać i odłożyć do stężenia.2 galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i odłożyć. Gdy galaretka zacznie tężeć udekorować górę sernika brzoskwiniami i borówką amerykańską i zalać galaretką. Ponownie odłożyć do stężenia. Najlepiej na całą
Ala piecze i gotujeananas i jagody z galaretką i wyszedł idealny deserek na letnie popołudnie. Składniki 1,5 puszki ananasa z puszki 2 galaretki jagodowe Winiary (na 375 ml) 650 ml wody borówki amerykańskie lub jagody Przygotowanie:Galaretki zalać przegotowaną wodą wymieszać i odłożyć do lekkiego stężenia. Z butelki plastykowej ściąć górę. Ułożyć odsączone plastry ananasa. Do środka ananasa włożyć borówki. Całość zalać
Ala piecze i gotujeprodukty, które kupuję to serek wiejski, który jest tutaj bardzo smaczny, jogurt grecki, marchewki typu baby carrot (są tutaj bardzo tanie, nie to co nasze marwitki), owoce - głównie jabłka, borówki, jeżyny, truskawki, nektarynki i warzywa, których jest tu bardzo dużo. Ostatnio próbowałam batatów, na które przepis już niedługo pojawi się na blogu :) Kolejnym "must havem" jest żółta cukinia, którą prawdopodobnie(...)pizze, była przepyszna, lepsza niż niektóre włoskie. 2 dni temu jadłam owoce morza i sushi, pycha! A niżej moja kolacja (serek wiejski z warzywami), śniadanko (jogurt naturalny, płatki, borówki i truskawki) i sałatka którą sobie skomponowałam w pracy. Na koniec kilka zdjęć ze sklepowych półek
Zgrabne Gotowanieskładniki:ciasto250 g mąki125 g margaryny1 żółtko jaja1 łyżka cukru pudru szczypta solikrem300 ml śmietany 30%250 g serka mascarpone100 g białej czekolady3 łyżki mielonych migdałów300 g borówek kilka jeżynZe składników: mąki, margaryny,żółtka, łyżki cukru pudru oraz szczypty soli zagnieść ciasto, jeśli będzie zbyt sypkie dodać 1 łyżkę śmietany 18%. Z ciasta uformować kulę owinąć w folię(...)wymieszać szpatułką i porcjami dodawać bitą śmietanę. Potem do masy dodać rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę oraz mielone migdały, cały czas delikatnie mieszając szpatułką. Krem wyłożyć na wystudzone ciasto, udekorować borówkami i jeżynami. Wstawić do lodówki do schłodzenia
Monia miesza i gotujeoszukujmy się takie sery mają kosmiczne ceny. Dlatego też proponuję ser Camembert, ma wyrazisty smak i idealnie nadaje się na śniadanko, kolację czy przystawkę. Idealnie łączy się z borówką do mięsa, żurawiną ze słoiczka jak i suszoną. Składniki: 1 ser Camember 1 jajko bułka tarta olej do smażenia borówka/ żurawina do podania Ser przekrawamy w pół aby powstały dwa krążki
Pudełko rozmaitościświęta? Ja uwielbiam korzenne smaki i dziś zaproponuję Wam szybkie babeczki z kremem z owoców leśnych. Na rynku możecie jeszcze znaleźć świeże jeżyny, ale można użyć także mrożonych, a borówka teraz jest już całoroczna :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSkładniki: 4 jajka 350 g mąki 3/4 szklanki erytrytolu, można zastąpić cukrem 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g jogurtu naturalnego 1/2 łyżki kakao 200 g borówek 2-3 brzoskwinie Przygotowanie: … Czytaj dalej Jogurtowe z owocami
czarrna od kuchniIdealne, szybkie ciasto - serniczek oreo na zimno. Dla przełamania słodkiego smaku polecam dodać borówkę amerykańską :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldWszystko co najlepsze w mojej miseczce, czyli biała porzeczka, ostatnio zapomniana przez wszystkich. Chrupiące i soczyste borówki oraz groszki czekolady, połączenie idealne, które i Wam polecam. Taka owsianka odżywi, pobudzi układ pokarmowy do działania, zachęcam do spróbowania. Owsianka z owocami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMiałam końcówki samopszy i semoliny i trzeba było je wykorzystać koniecznie i dzięki temu powstały te przepyszne placki bananowe. Są puszyste i delikatne a podane z sosem czekoladowym i borówkami smakują obłędnie. Czy będziecie je jeść na śniadanie czy na deser? nie ma to żadnego znaczenia, znikną szybko. Placuszki bananowe. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieszklanka musli 2 średnie jajka 1/2 szklanki mąki owsianej 50 g ksylitolu lub erytrolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na wypełnienie 250 g mrożonych malin 60 g mrożonych borówek amerykańskich 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki erytrolu lub ksylitolu Instructions Do miski wsypać wszystkie składniki na ciasto i zagnieść gładkie, jednolite ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć
SprawdzonaKuchnia.plrozmrożonych i odsączonych. Fantastycznie sprawdzą się też jagody z domowego soku jagodowego. Tak naprawdę do muffinek z mąką z ciecierzycy możecie użyć wszystkich ulubionych owoców. Wspaniale sprawdzą się maliny, borówki, jabłka, brzoskwinie i wszystko to, co akurat macie pod ręką. Moje babeczki upiekłam na mieszance mąki orkiszowej i z cieciorki, dzięki temu są lekkie, delikatne i puszyste
Lekcje w kuchni