Najlepiej smakuje po schłodzeniu i z filiżanką ulubionej kawki. W oryginalnym przepisie Nigella podaje to ciasto oprószone kakao, ale ja wykorzystałam owoce sezonowe z mojej działki. Maliny, jeżyny i borówki pasują do tego ciasta idealnie. Jeżeli lubicie ciasta z owocami to polecam również torcik czekoladowy z malinami , sernik z jeżynami na zimno , albo sernik z migdałami i owocami . Zapraszam
Pieguskowa Kuchnianiej też można sobie poradzić (podałam dwa sposoby w przepisie). Lody są na bazie jogurtu naturalnego. Użyte owoce to mrożone jagody, mrożone truskawki oraz garść świeżych borówek. Dzięki użyciu mrożonych owoców lody można podawać już po zmiksowaniu ich z jogurtem w malakserze, jako shake lub mrożone smoothie. The post Jogurtowe lody jagodowo-truskawkowe appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjakolorowego sezamu (może być też biały lub czarny) 1 szklanka (150 g) truskawek 1 szklanka (130 g) malin 1 szklanka (130 g) jeżyn 1 szklanka (130 g) borówek 0,5 szklanki (70 g) zielonych winogron Dodatkowo: miód Przygotowanie: 1) Komosę ryżową ugotować wg przepisu na opakowaniu (w szklance wody, na małym ogniu pod przykryciem gotować ok. 15 min.), a następnie
Fitsweet.memleka, 125 g masła, 1/2 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 żółtko, dodatkowo: owoce (u mnie maliny, borówki amerykańskie, truskawki i jasne winogrono). Wykonanie: Z mąki, masła, wody i soli zagniatamy ciasto. Ciasto delikatnie rozwałkowujemy i przekładamy do formy na tartę. Tartę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni
paapilotkaaNaszą dzisiejszą propozycją na Wasze zdrowe śniadanie jest PUDDING Z... Artykuł Pudding z chia, z borówkami i truskawkami pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEminut Składniki: 1 laska wanilii 500g musu jabłkowego (kliknij po przepis) 2 łyżki miodu (lub syropu klonowego, daktylowego etc.) 2 łyżeczki cynamonu 300g świeżych lub mrożonych owoców leśnych (jagody, borówki, porzeczki czarne i czerwone, maliny, jeżyny) 50g twardego masła klarowanego lub oleju kokosowego 100g mąki migdałowej lub zmielonych migdałów 50g zmielonych orzechów laskowych 40g wiórków kokosowych szczypta soli 20g płatków
Book of spellsprawda to nie pora na borówki ale przecież można skorzystać z domowych mrożonych zbiorów lub sklepowych i poczuć odrobinę lata w słodkich wypiekach. Jednym z takich wypieków może być pyszny bezglutenowy borówkowy sernik na kruchym kakaowym spodzie i z delikatną pianką na wierzchu – idealna uczta dla łasuchów i smakoszy serniczków :) Składniki
Kuchenne Wariacjemasę po czym przekładamy ją do okrągłej tortownicy (19 cm) i odstawiamy do zamrażarki. Nadzienie borówkowe: 2 szklanki namoczonych przez noc orzechów nerkowca 1 szklanka mleka kokosowego 1 szklanka borówek lub jagód (świeżych lub mielonych) 2 łyżki miodu 3 łyżki oleju koksowego Przygotowanie: orzechy odsączamy i razem z pozostałymi składnikami wrzucamy do blendera. Blendujemy wszystko razem i uzyskujemy piękne owocowe
PaleoLiferazem przepis na super proste ciasto z owocami. Jest niezwykle wyrozumiałe dla umiejętności kulinarnych i błyskawicznie znika z formy Zapraszam! SKŁADNIKI: ok. 600g drobnych owoców (np. borówek, ale sprawdzi się też brzoskwinia pokrojona w kostkę) na ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru + do wysypania formy 3/4 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 2 łyżki roztopionego masła + do posmarowania
Kuchnia w biegusłodkiej śmietance i pod słodką i chrupiącą kruszonką na pewno sprawdzi się jako deser dla całej rodziny. Wiśnie w sezonie swobodnie można zamienić na czereśnie a jagody leśne na borówkę amerykańską. Tarta ta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, a najsmaczniejsza jest po schłodzeniu, polecam! Scroll down for recipe in English Kremowa tarta z wiśniami i jagodami z kruszonką
karmelowyjest mało słodki, ale doskonale komponuje się z owocami i słodkimi biszkoptami. Proporcje na tortownicę o średnicy około 25cm. 800 gram jogurtu naturalnego 250 gram serka mascarpone 250 gram borówek 1 galaretka np. leśna biszkopty okrągłe 6 łyżeczek żelatyny 3 łyżeczki cukru lub miodu Galaretkę rozrobić w mniejszej ilości wody, np. 400 ml dla galaretki na 500ml. Żelatynę zalać
Czerwony Gupikobraniu ze skórki) 2 jajka (ok. 130 g) 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej cynamon Dodatki: 2 kostki gorzkiej czekolady 70% (ok. 14 g), 200 g borówek/jagód Twaróg rozgnieść widelcem, dodać pokrojonego w plasterki banana, ponownie rozgnieść. Dodać jajka, po każdym wymieszać masę. Dodać mąkę, płatki, cynamon i sodę oczyszczoną. Dokładnie połączyć składniki. To nic jeśli w masie pozostaną
Vroblewska-fitlifeWarstwa jasna: 3 łyżki jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego Składniki na obie warstwy wymieszać w osobnych kubeczkach. Na dno wyłożyć ciemną warstwę i przylać jasną. Podawać schłodzone z borówkami. Smacznego
Chocolate Muffin Blogpozostałe składniki. Delikatnie wymieszać. Zagłębienia formy wysmarować olejem kokosowym. Nałożyć po jednej i pół łyżki masy. Piec około 4-6 minut lub 20 minut w piekarniku. Podawać z borówkami i jogurtem. Smacznego
Chocolate Muffin Blog