włoskie risotto - 500 przepisów (strona:10/34)

Bakłażan alla Parmigianina z Pascalem Brodnickim 136

sklepów Lidl. Spotkanie było poświęcone kuchni włoskiej. Pascal dzielił się z nami swoją wiedzą na temat nie tylko kuchni włoskiej. Jedną z ciekawostek, jest fakt, występowania bakłażanów – chłopców i dziewczynek. Czym się różnią? śladem po odpadnięciu kwiatu. Bakłażany dziewczynki, podobno mają więcej goryczy :) Podczas spotkania przygotowaliśmy kilka dań: bakłażan alla Parmigianina – przepis powyżej, risotto z dyni po włosku, kurczak myśliwski

królestwo garów
Buraczane risotto 131

My Blueberry Corner by "jagodzianka" To najlepsze risotto jakie do tej pory jadłam. Zdecydowany kolor współgra z delikatnym, lekko słodkawym ale wyraźnym smakiem. Buraki są …

My Blueberry Corner
Risotto z różowymi krewetkami 134

Risotto to jedno z moich ulubionych dań włoskich. W 20 minut obiad na talerzach gotowy wjeżdża na stół. Krewetki różowe francuskie zakupiłam pierwszy raz i powiem szczerze że są moimi ulubionymi. One surowe są różowe a obiera się je tak samo jak i inne krewetki czy langustynki. Z risotto smakują wybornie, polecam serdecznie. Risotto z różowymi krewetkami. ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Risotto na słodko 110

pyszne śniadanie lub obiad na słodko! Risotto na mleku z cynamonem i borówkami polecam szykować zarówno latem, jak i zimą. Borówki można zastąpić truskawkami lub orzechami włoskimi.  Na takie słodkie risotto możesz również wyłożyć prażone kawałki jabłek lub gruszek. Jeśli szukasz też innych inspiracji na zdrowe i pyszne śniadania, to polecam Ci mój przepis na owsiankę z owocami

AniaGotuje.pl
Risotto ai funghi secchi / Risotto z suszonymi grzybami 144

obiad. Wpadłam na pomysł przyrządzenia risotto, pozostał tylko jeden problem - z czym je przygotować? Zaczęłam wertować książkę o risotto, którą kupiłam jakiś czas temu i tam natknęłam się na przepis na risotto z suszonymi grzybami. Tak, to jest to! Pomyślałam i pobiegłam do kuchni namoczyć grzybki (własnoręcznie zbierane w polskich lasach piękne podgrzybki).  Risotto to okazało się strzałem(...)aromatyczne, grzybowe, pachnące lasem. Po prostu pyszne! "Risotto jest daniem prostym w przygotowaniu,  pożywnym, ekonomicznym, różnorodnym  i co najważniejsze - przepysznym" Zanim jednak przejdę do przedstawienia przepisu, chciałabym napisać kilka słów o risotto, gdyż jego historia i sposób przyrządzania bardzo mnie zainteresowały, mam nadzieję że i Wam zaciekawia. Risotto jest klasyczną potrawą wywodzącą się z północnych Włoch. Nie wiadomo

Codzienne Gotowanie
Delikatne risotto na szybko 181

Risotto jest daniem typowo włoskim o wielu odsłonach. Podstawą każdej potrawy jest lekko podsmażony ryż, następnie gotowany z dodatkiem bulionu lub orginalnie wina. Dodatkiem do risotta może być praktycznie wszystko, od ryb przez drób na warzywach kończąc. Dzisiaj dzielimy się przepisem na bardzo proste risotto, które jest idealnym daniem gdy nie mamy ani składników, ani czasu na gotowanie. W dodatku

Kolizje Smaków
Risotto z kurczakiem 350

Lubię risotto ! Niezależnie od tego z jakich składników zostało wykonane zawsze mi smakuje. Czasami jako dodatek wystarczą 2 główne składniki, innym razem można się bardziej rozwinąć

Kulinarne przygody Gatity
Navona 132

czuje się ogromu sali. Całość utrzymana w tonacji beżowo brązowej, wystrój stonowany. Ogólnie przyjemne wrażenie. Navona to restauracja włoska a więc w menu oczywiście jest pizza, risotto, makarony... oraz przystawki w stylu włoskim: vitello tonatto (plastry cielęciny w sosie z tuńczyka), bruschetta, carpaccio, sałaty.... Karta win jest krótka. Znajdziemy w niej między innymi kilkanaście win w cenie

królestwo garów
Risotto ze szparagami i boczkiem 170

Blueberry Corner by "jagodzianka" Risotto to jedna z moich ulubionych włoskich potraw. Kremowy ryż z winną nutką oraz zielone szparagi i wędzony boczek to … Przeczytaj cały artykuł Post Risotto ze szparagami i boczkiem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Klasyczne risotto na białym winie 215

Hej!,  Risotto to temat zaniedbany, przez lata nazywano tym mix ugotowanego wcześniej ryżu i przeróżnych dodatków. Od czasu wejścia wielką stopą do Polski europejskich trendów

Kuchnia PROzdrowotna
Risotto z pieczarkami 515

okazji dnia kuchni włoskiej w sklepie nabyłam mega paczkę ryżu arborio do risotta.. i co? i od razu zrobiłam proste, kremowe i mega pyszne ze smażonymi pieczarkami. Takie risotto to idealny szybki posiłek szczególnie, gdy chcemy sobie zrobić przerwę od mięsnych posiłków. Prosta kuchnia włoska to dobry początek pysznego dnia.   Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Cztery przepisy na zdrowe, wiosenne posiłki. 179

Ułóż warstwowo: plasterki rzodkiewki, po jednym plastrze wędzonego łososia, a na nim kilka plasterków piklowanej cebuli. Udekoruj listkami kolendry. Podaj z cytryną. 4. Selerowe risotto z serkiem Almette ze szpinakiem i czosnkiem oraz orzechami włoskimi  Składniki: 1/2 selera, 1/2 białej części pora,  1 szalotka, 80 ml białego wytrawnego wina, 4 łyżek serka Almette ze szpinakiem i czosnkiem(...)Następnie dolewaj stopniowo wodę lub bulion i gotuj aż seler będzie al dente. Na koniec dodaj masło i serek Almette i mieszaj aż się rozpuszczą. Serwuj risotto na talerzach i posyp orzechami włoskimi prażonymi oraz posiekanym szczypiorkiem

Poezja Smaków - blog kulinarny
Wiosenne przepisy na kolację 194

warstwowo: plasterki rzodkiewki, po jednym plastrze wędzonego łososia, a na nim kilka plasterków piklowanej cebuli. Udekoruj listkami kolendry. Podaj z cytryną.   4. Selerowe risotto z serkiem Almette ze szpinakiem i czosnkiem oraz orzechami włoskimi Składniki: 1/2 selera, 1/2 białej części pora, 1 szalotka, 80 ml białego wytrawnego wina, 4 łyżek serka Almette ze szpinakiem i czosnkiem, 20 g masła(...)Następnie dolewaj stopniowo wodę lub bulion i gotuj aż seler będzie al dente. Na koniec dodaj masło i serek Almette i mieszaj aż się rozpuszczą. Serwuj risotto na talerzach i posyp orzechami włoskimi prażonymi oraz posiekanym szczypiorkiem

Tradycyjna Kuchnia
Kulinarne inspiracje z Almette Davida Gaboriaud 178

rzodkiewkami. Ułóż warstwowo: plasterki rzodkiewki, po jednym plastrze wędzonego łososia, a na nim kilka plasterków piklowanej cebuli. Udekoruj listkami kolendry. Podaj z cytryną. Selerowe risotto z serkiem Almette ze szpinakiem i czosnkiem oraz orzechami włoskimi Składniki: 1/2 selera, 1/2 białej części pora, 1 szalotka, 80 ml białego wytrawnego wina, 4 łyżek serka Almette ze szpinakiem i czosnkiem, 20 g masła(...)Następnie dolewaj stopniowo wodę lub bulion i gotuj aż seler będzie al dente. Na koniec dodaj masło i serek Almette i mieszaj aż się rozpuszczą. Serwuj risotto na talerzach i posyp orzechami włoskimi prażonymi oraz posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! Artykuł Kulinarne inspiracje z Almette Davida Gaboriaud pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Risotto z pieczarkami i suszonymi grzybami 151

Uwielbiam risotto, robiłam je już bardzo wiele razy, dodają różne dodatki. Przyznaję, że najbardziej lubię te z grzybami: kurkami, pieczarkami... Mam też wielką ochotę na takie

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania