pomniejszyć. Składniki na dużą blachę o wymiarach około 36x25cm: Spód: 400g jogurtu sojowego 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego ¾ szklanki neutralnego w smaku oleju (na przykład ryżowego lub z pestek winogron) 2 ½ szklanki mąki orkiszowej typ 700 3 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki mielonych migdałów ½ szklanki nierafinowanego cukru trzcinowego 1 łyżeczka cukru waniliowego/ekstraktu waniliowego szczypta soli Warstwa jogurtowa: 1 kg jogurtu
Roślinna - blog wegańskiżółtka 200 g zimnego masła dodatki duży budyń waniliowy na 3/4 l mleka + cukier i mleko do ugotowania dowolne owoce i bakalie, u mnie kiwi,brzoskwinia,winogrona,borówki i rodzynki Przygotować kruche ciasto na babeczki. Na stolnicę wysypać mąki. Dodać cukier puder i wymieszać. Następnie dodać masło i posiekać nożem, dodać żółtka i zagnieść szybko ciasto. Gotowe ciasto
Monia miesza i gotujeowocowych. Taka dekoracja jest smaczna i zdrowa a do tego wygląda atrakcyjnie i nie wymaga dużo pracy. Składniki: 4 twarde jabłka Około 400 g mieszanki dowolnych owoców ( banany, mandarynki, winogron, kiwi) Sok z cytryny 4 wykałaczki Wykonanie: Na każdym jabłku robimy nacięcia promieniście do ogonka. Nacięcia robimy zagłębiając nóż dwa razy w tym samym miejscu pod różnym kątem. Odcinamy ponacinane
Podróż w kulinariaSkładniki: pierś kurczaka dojrzałe mango sok z limonki sól pieprz Salsa: 1 nieduży ogórek mała czerwona cebula sok z limonki łyżka posiekanej kolendry sól 2 łyżki oleju z pestek winogron kilka kropli oleju sezamowego (można pominąć) Wykonanie: Pierś kurczaka doprawioną lekko solą i pieprzem upiec (najlepiej w rękawie do pieczenia, dzięki czemu będzie miękka i soczysta) w temperaturze 180 stopni
MyCookBook.plmała cebula 1 ząbek czosnku 1 l rosołu lub wywaru z warzyw 1-2 łyżeczki przyprawy curry sól pieprz cukier ok. 4 łyżki oliwy lub oleju (np. z pestek winogron) Wykonanie: Dynię i ziemniaki kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy. W garnku rozgrzewamy oliwę (lub olej) i wrzucamy cebulę wraz z czosnkiem. Cebula powinna się zeszklić. Należy
MyCookBook.plmąka kukurydziana (5 łyżek) mąka ziemniaczana (1 łyżka) sok z cytryny (1 łyżeczka) kozieradka (1/2 łyżeczki) kurkuma (1 łyżeczka) sól tłuszcz do smażenia (ja użyłam olej z pestek winogron) Czas przygotowania: 30 min. Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Cukinię myjemy i nieobraną trzemy na średnich oczkach tarki. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i kukurydzianą, przyprawy oraz sok z cytryny. Mieszamy. Masę nakładamy
Weganka gotujeustach a drugi kawałek wcale nie wywołuje poczucia winy ;-) Polecam! Składniki: 330 g gorzkiej czekolady 175 g suszonych daktyli 120 g nierafinowanego oleju kokosowego lub oleju z pestek winogron 45 g skrobi kukurydzianej 40 g posiekanych migdałów lub dowolnych orzechów 3 duże jajka 1 łyżka ciemnego kakao (8 g) szczypta soli Niedużą kwadratową
maniapieczeniaburaków 1 cebula 5 szt. średnich ziemniaków 10 ziarenek ziela angielskiego około 20 ziarenek pieprzu czarnego 3 listki laurowe 5 łyżek octu śliwkowego 3 łyżki octu z białych winogron 200 g śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej sól Sposób wykonania: Mięso dokładnie płuczemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy zimną wodą (około 3,5 l ). Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy
Qchnia po prostuDrodzy, jak przemycić dziecku witaminy i wszystko co najcenniejsze? W ten sposób! W bardzo prosty sposób! Składniki -białe i czerwone winogrono -jabłko -gruszka -mandarynka -wiśnie suszone premium, ananas kandyzowany, papaja kandyzowana ,migdał płatki- u mnie te rarytasy pochodzą od SKWORCU -miód akacjowy MIODY POLSKIE -limonki w syropie oraz syrop zielona herbata ETERNO -chipsy kokosowe naturalne niesłodzone -amarantus
Z Kuchni Do Kuchnifasola Kidney, fasola pinto, serca karczochów, ziemniaki Russet, czarna fasola, jarmuż (1 szklanka to 2 540) Najlepsze składniki soków wspomagających odporność: OWOCE: owoce cytrusowe, ciemne śliwki, czerwone i ciemne winogrona, owoce o najsilniejszych właściwościach przeciwutleniających. WARZYWA: awokado, kapustowate (brokuły, kalafior, jarmuż, brukselka, pok choy), grzyby shiitake, pomidory, warzywa o najsilniejszych właściwościach przeciwutleniających. ZIOŁA: traganek, korzeń, liść i nasiona łopianu
Naturalna Kuchniażurawina, rodzynki 2 łyżki płatków kokosu 1/3 szklanki płynnego miodu 3 łyżki syropu trzcinowego 4 łyżki oleju kokosowego Szczypta soli do smaku Dowolne świeże owoce- u mnie winogrona i mandarynki 200 ml jogurtu naturalnego Sposób wykonania: Płatki błyskawiczne mieszamy z suszonymi owocami, oraz bakaliami, rozkładamy równomiernie na blaszce do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 160*c. W rondelku umieszczamy miód
Wanilia i Kardamonzioła do przybrania. Bita śmietana 250 ml śmietany 36%, 2 łyżeczki przyprawy Cafe de Paris. Sos 100 ml wina białego wytrawnego, 1 łyżka masła, 2 łyżki oleju z pestek winogron Oleofarm , 1 łyżka posiekanej szalotki, 2 ząbki czosnku w plastrach, 1/4 papryczki chilli posiekana bez pestek, sok z cytryny, sól i pieprz. Mizeria 1 ogórek, 6 rzodkiewek, olej krokoszowy Oleofarm
SzczyptaSmaQmigdałowych 1 łyżka soku wyciśniętego z cytryny 2 wyciśnięte ząbki czosnku 2 cm kawałek parmezanu (starty na tarce) ok. 5-6 łyżek oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego/z pestek winogron ok. 1/3 szklanki wody (z gotowania makaronu) sól morska, świeżo mielony pieprz dodatkowo: ugotowany makaron (u mnie razowe spaghetti) dodatkowo: ser kanapkowo-sałatkowy (np. feta) listonic_type='fooddrink';listonic_theme
Poezja smakukorzystnie na zdrowie i sylwetkę. Moje ulubione, które najchętniej dodaję do wszystkiego to : Z warzyw : sałata szpinak brokuły cukinia papryka pomidory ogórki Z owoców : banany jabłka śliwki winogrona 4. Po czwarte - tłuszcze Najbardziej kaloryczny, ale wciąż niezbędny składnik naszej diety. Pomaga dostarczyć cenne witaminy, które są tylko rozpuszczalne w tłuszczach jak : witamina
Kuchnia Ellie