Puszysta, wilgotna babka bez których Wielkanoc nie jest Wielkanoc. Moje dzieciaki ja uwielbiają więc piekę ja bardzo często. Babka w klasycznej odsłonie, ale dobrych przepisów nigdy dość. Składniki: 1 i 1/2 szklanki cukru 250g masła 1/2 szklanki wody laska wanilii 2 szklanki mąki krupczatki 4 jajka opcjonalnie aromat do ciast do posypania cukier puder Sposób przygotowania: Cukier, masło
Pyry na GazPrzepyszna, wilgotna babka czekoladowa na świąteczny stół ☺ Powstała ze składników, z których zrobiłam muffiny (przepis wkrótce) i z pewnością na stałe zagości w naszym repertuarze ciast ☺ Dzisiaj proponujemy proporcje na 3 małe foremki do babki o średnicy 14 cm. Urocze ciasteczka można rozdać gościom do domów ☺ 1 godzina 3 foremki o średnicy 14 cm składniki: 2 jajka 150 g cukru
Ania i Marcin gotująPuszysta, wilgotna babka z dodatkiem maku i cytryny. To moja pierwsza propozycja, którą chciałam się z Wami podzielić przed zbliżającymi się świętami Wielkanocnymi. Zazwyczaj przygotowywałam klasyczną cytrynową babkę. By urozmaicić przepis postanowiłam poszukać czegoś trochę innego. Tak znalazłam babkę u Małej Cukierenki , którą lekko zmodyfikowałam. Łatwa w przygotowaniu, będzie pięknie wyglądać na świątecznym stole. Składniki
pink envelopePyszna wilgotna babka o cytrynowym smaku.Babka zachowuje długo świeżość dzięki dodatkowi serka homogenizowanego :) Składniki: 3 jajka, 200 g cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 150 g miękkiego masła lub margaryny, 250 g waniliowego serka homogenizowanego, 250 g mąki, 1 opakowanie kisielu cytrynowego, 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, skórka starta z 1 cytryny, sok z 1 cytryny, garść rodzynek, 2 łyżki
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPyszna, wilgotna babka, bez cukru, na mące orkiszowej z niewielkim dodatkiem mąki ziemniaczanej. Idealna na nadchodzące Święta, ale również na co dzień, do popołudniowej kawki. Babeczka bardzo zaskoczyła mnie smakiem, szczerze to nie spodziewałam się iż wyjdzie taka pychotka. Nigdy nie dodaję mąki ziemniaczanej ani do biszkoptów ani do babek, tutaj zrobiłam wyjątek, troszkę tylko zmniejszyłam jej ilość. Makę pszenną
Smaczne Zdroweotrzymałam do przetestowania silikonową foremkę "Silikonowy król" klik . Foremka ma ładny i niespotykany kształt. Produkty Tupperware wytwarzane są z najwyższą precyzją i starannością. Postanowiłam, że upiekę babkę. Padło na wilgotną babkę z najdroższą przyprawą czyli z szafranem oraz z dodatkiem daktyli. Zarówno z foremki jak i z babki jestem bardzo zadowolona.Cały asortyment firmy TUPPERWARE znajdziecie tutaj.Natomiast o wszystkich nowościach
Ala piecze i gotujewolnej chwili i dzielę się z Wami nowym przepisem dziś. Bo jutro... może akurat zabraknie mi znowu czasu :D Oprócz fit mazurka (z ostatniego posta) Waszym życzeniem była również wilgotna babka. Tak się złożyło, że w najnowszym numerze magazynu Moje Gotowanie znalazłam fajny przepis na taką babkę, która po upieczeniu okazała się bardzo wilgotna i smaczna. To dzięki dodatkowi serka
My simple kitchenCzas Przygotowania : 10 min Czas Pieczenia : 1 h Gotowe w : 1:10 h Cukinię marynujemy albo kisimy, a dlaczego by nie upiec ciasta? Ja postanowiłama
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisywęgiersku Naleśniki po węgiersku robię od jakichś 8 lat i jeszcze chyb... Czekoladowy ganache z wiśniami Czekoladowy ganache z wiśniami to elegancki deser, który prz... Babka piaskowa - najlepsza, bardzo wilgotna Babka piaskowa to ciasto idealne do kawy czy herbaty. Często... Sernik z sosem malinowym Sernik z sosem malinowym to wysoki, bardzo puszysty i delika... Post Niemieckie ciasto z czerwonych porzeczek
Poezja smakuBabka marchewkowa Babka marchewkowa, to wyjątkowa babka. Łatwa do przygotowania, wilgotna, delikatnie cynamonowa... No, po prostu pyszna. I tyle. Marchewka nie jest jakoś specjalnie wyczuwalna, ale nadaje fajnej wilgotności. Dzięki temu ciasto nie jest suche nawet przez kilka kolejnych dni. Do tego jest zdrowsza od innych, bo z mąką pełnoziarnistą, chociaż oczywiście możecie użyć tylko białej(...)Jeżeli nie macie problemu z ciastami na sodzie, możecie pominąć śmietanę. Ja (jako jedyna w domu) bez śmietany zawsze czuję sodowy posmak. Jakkolwiek to nie zabrzmi, jeżeli jesteście wielbicielami wilgotnych babek, to gorąco polecam Wam ten przepis. ;) Składniki: 5 jajek ¾-1 szklanka brązowego cukru 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 szklanka mąki orkiszowej tortowej (lub zwykłej) ¾ łyżeczki cynamonu szczypta soli
Pełny talerzWczoraj upiekłam wyjątkową babkę, wilgotną, na pomarańczowej oliwie z oliwek z Grecji, z czekoladą i skórką pomarańczową. Dzisiaj została już tylko połowa. Rzadko piekę ciasta, ale wczoraj nawet mroźne powietrze nie zniechęciło mnie do wyjścia po brakujące składniki. Babki dla mnie muszą być wilgotne, wyrośniete i koniecznie pieczone na oliwie z oliwek, która nadaje im wyjątkowy smak, kolor(...)słono. W kolejce czeka focaccia, ale póki co jest jeszcze ciasto, niedziela i świetna okazja do pieczenia. Wykorzystajcie ten wolny czas na realks przy pysznym ciachu. Pomarańczowa babka z czekoladą Składniki: 250 ml mleka 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki pomarańczowej oliwy z oliwek + do wysmarowania blachy 2/3 szklanki cukru 2 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia mleczna
Moja smaczna kuchniaPuszysta, wilgotna babka z dodatkiem maku i cytryny. To moja pierwsza propozycja, którą chciałam się z Wami podzielić przed zbliżającymi się świętami Wielkanocnymi. Zazwyczaj przygotowywałam klasyczną cytrynową babkę. By urozmaicić przepis postanowiłam poszukać czegoś trochę innego. Tak znalazłam babkę u Małej Cukierenki, którą lekko zmodyfikowałam. Łatwa w przygotowaniu, będzie pięknie wyglądać na świątecznym stole. […] Artykuł Cytrynowa babka z makiem
Pink EnvelopeBabka cytrynowa – mocno cytrynowa i wilgotna babka wielkanocna, chociaż równie dobrze można ją zrobić w każdy inny dzień w roku. Do popołudniowej kawki pasuje idealnie! Taką babkę cytrynową można podawać oprószoną cukrem pudrem lub polaną lukre The post Babka cytrynowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeBabka majonezowa – pyszna, puszysta i wilgotna babka, która przyprawia o zdziwienie nie jedną osobę – jak to majonez do ciasta?! A no tak :) Brzmi szokująco, ale musicie mi uwierzyć na słowo, że warto zaryzykować :) Polecam szczególnie na The post Babka majonezowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeBabka majonezowa – pyszna, puszysta i wilgotna babka, która przyprawia o zdziwienie nie jedną osobę – jak to majonez do ciasta?! A no tak :) Brzmi szokująco, ale musicie mi uwierzyć na słowo, że warto zaryzykować :) Polecam szczególnie na Wielkanoc! :) Polecam również zajrzeć do wpisu: Sałatka wielkanocna. Sałatki na Wielkanoc – przepisy. @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right
Kulinarne Przeboje