Smaczna, wilgotna babka z nutą grejpfruta i pigwy. Upieczona dla przetestowania receptury i smaku, ale zapewniam, że idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. Zniknęła w błyskawicznym tempie :) Składniki : - 4 jajka, - 3/4 szklanki cukru ( w tym 2 łyżki cukru waniliowego ), - 2 łyżki majonezu, - sok wyciśnięty z jednego grejpfruta, - skórka otarta z połowy grejpfruta, - 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej, - 2 łyżki budyniu waniliowego, - 1,5 szklanki mąki pszennej, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - marmol... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...