Święta już coraz bliżej. Co prawda u mnie w domu rodzinnym jada się zupę grzybową z uszkami, ale w tym roku święta będą inne. Zostaję w
Ana Mari's worldŚledzie z żurawiną i cebulą Śledzie to zadziwiająco pyszne ryby, które można przygotować na sto sposobów. Szczególnie te solone dają prawdziwe pole do kulinarnego popisu
KorniszonkiŚledzie z żurawiną i cebulą Śledzie to zadziwiająco pyszne ryby, które można przygotować na sto sposobów. Szczególnie te solone dają prawdziwe pole do kulinarnego popisu
Gotujemy i jemyPyszna rybka w zalewie galaretkowej z octem , przekładana smażoną cebulką .Idealna przekąska na wigilijny stół, Można ją przygotować kilka dni wcześniej. Prosta i szybka do zrobienia
Swojskie jedzonkoPyszne pierniczki na choinkę, można przygotować je wcześniej, zanim zacznie się świąteczny rozgardiasz. Dzieci z radością nam pomogą. Ciasto : 250 g miodu (u mnie wielokwiatowy), 100
królestwo garówKiszona kapusta z dodatkiem grzybów jest obowiązkowym daniem na wigilijnym stole w moim domu. Moja mama przyrządza tę kapustę co roku w Święta właśnie. Zazwyczaj robi
MeCooksWigilijne babeczki z kapustą i grzybami. Kapusta to prawdziwy skarb wśród warzyw, powszechnie jest niedoceniana – wielka szkoda. Dobrze, że w okresie Świąt Bożego Narodzenia wykorzystujemy ją
Zdrowy Styl JoannyKiszona kapusta z dodatkiem grzybów jest obowiązkowym daniem na wigilijnym stole w moim domu. Moja mama przyrządza tę kapustę co roku w Święta właśnie. Zazwyczaj robi
MeCooksNorweskie bułeczki cynamonowe to jedna ze sztandarowych pozycji w moim zimowym menu. Niesamowicie puchate, pachnące cynamonem i masłem bułeczki to idealny deser do kubka zimowej kawy
Na-talerzu.plŚwięta przed nami i dlatego polecam tę pyszną roladę. Jest aromatyczna, bardzo smakowita, idealna na deser po świątecznym obiedzie. Rolada jest łatwa w przygotowaniu i dlatego
Moje Małe CzarowanieTatar ze śledzia to smaczna zimna przekąska w formie sałatki Szybko się go robi i jest łatwy do przygotowania. Można go podać na talerzyku, w miseczce
Kulinarny S.O.S.Zimtsterne to niemieckie ciasteczka tradycyjnie wypiekane na Boże Narodzenie. Ich nazwa po polsku to nic innego jak cynamonowe (zimt) gwiazdy (sterne). Nie używa się do nich
Pełny talerzZnalazłam ten przepis w starej książce z 1961 roku. Bardzo mnie zaciekawił i postanowiłam wypróbować. Wyszło super, mogę Wam go polecić bez chwili zastanowienia. Podałam go
Kuchnia PokoleńAromatyczna kostka piernikowa pełna przypraw korzennych, to ciasto które warto upiec na święta. Smaczna i łatwa w przygotowaniu, polecam. SKŁADNIKI : 4 szklanki
Kulinarne Fantazje Marioli