Jedną z potraw, które podamy na wigilijny wieczór będzie karp w piwnej panierce . Właśnie raczymy się takim naszym eksperymentem kulinarnym i stwierdzamy, że warto się nim
niecodziennikparyŚwiąteczne połączenie sernika oraz pierników w jednym, znakomitym cieście. Prosty przepis na pyszne ciasto, które doskonale wpisuje się w bożonarodzeniowe smaki. Sernik z pierniczkami to świąteczne
babka w formieTa zupa grzybowa będzie świetnym daniem do podania na święta ale i nie tylko. Zupę przygotowałam z suszonych grzybów leśnych , selera, pietruszki oraz ziemniaków. Doprawiłam ją
MeCooksPyszne nadziane pierniczki. Polane lukrem .Słodkie i mięciutkie ,bardzo długo zachowują świeżość. Prosty przepis idealny na święta. Polecam
Swojskie jedzonkoPrzepis na tradycyjne krokiety z kapustą i grzybami. Tak pyszne naleśniki wypełnione farszem robię zawsze na święta Bożego Narodzenia, ale idealnie sprawdzą się też jako danie
karolgotujeW tym roku ominie mnie kilka przyjemności, które normalnie robiłabym z rodziną w okresie świątecznym. Coroczną niemalże tradycją jest dla nas odwiedzanie marketów adwentowych. Na tychże
MeCooksSerniki....kto ich nie lubi ? Ja uwielbiam wszystkie, pieczone, gotowane, na zimno . Zebrałam dla was w jeden post wszystkie moje przepisy na serniki, a trochę się
Swojskie jedzonkoPieczonego kurczaka w całości najczęściej zdarza mi się robić na niedzielny obiad . Na ogół nacieram kurczaka jakąś prostą marynatą i piekę bez przykrycia bezpośrednio na blasze
MeCooksSzybki przepis na pyszną, aromatyczną babkę korzenną. Babkę możecie polukrować, polać polewą lub posypać cukrem pudrem. Mi się to nieudało, bo moje głodomory były
magiczna kuchnia KasiKulebiak z kapustą i grzybami, to pyszny drożdżowy zawijaniec. Można go przygotować na święta lub zwyczajnie do zjedzenia. Ciasto nadaje się do zamrożenia i można wcześnien
Kulinarne Fantazje MarioliŚledź, ziemniak, ogórek i tyle. I to w zupełności wystarczy. Sałatka ziemniaczano śledziowa z ogórkiem kiszonym i czerwoną cebulką to klasyczny, podstawowy przepis na to danie
globuskulinarnyPyszny barszcz czerwony to podstawa dań wigilijnych. Można go ugotować wcześniej i zapasteryzować. Jest zawsze tak samo smaczny jak zaraz po ugotowaniu. Plecam przepis. SKŁADNIKI
Kulinarne Fantazje Marioli