Czas czytania: 2 min Pewnie nie raz naszła Was ochota na coś słodkiego, a w szafkach pusto! Od teraz to nie problem z tego przepisu przygotujecie
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Uszka z grzybami, to głównie dodatek do barszczu czerwonego, a najczęściej serwowany jako tradycyjna potrawa Wigilijna, ale nie tylko. Przecież barszcz z
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Śledzie w oleju i musztardzie francuskiej z dodatkiem ogórków kiszonych i cebulki to świetna przystawka, idealna na karnawał. Do marynaty dla zakwaszenia
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Macie ochotę na coś słodkiego i szybko? Polecam bajeczne muffiny żurawinowo – pomarańczowe! Przepis jest bardzo prosty i błyskawiczny i jak to
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Tort marcepanowy jest fantastyczny i myślę, że wszystkim amatorom marcepanu będzie bardzo smakował. Biszkopt jest odrobinę inny niż przy klasycznych tortach, ten
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciasto drożdżowe z jabłkami i dużą ilością pysznej kruszonki. Miałam ochotę na ciasto drożdżowe na podwieczorek, więc postanowiłam wypróbować przepis z jednej
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciastka owsiane z kokosem Przepisów na ciastka owsiane znajdziecie całe mnóstwo w książkach kucharskich, internecie, czy gazecie. Będą różniły się one smakiem
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Łosoś orientalny Łosoś z grilla, patelni lub piekarnika sposób przygotowania dowolny zapewniam, że smak będzie wyborny bez względu na to, jak to
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Pierogi z soczewicą i grzybami leśnymi w cieście z mąki gryczanej oraz mąki pszennej pełnoziarnistej. Farsz przygotowany z grzybów z dodatkiem aromatycznej
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Buraczki zasmażane, to tradycyjny Polski dodatek podawany do dania głównego. Podajemy je do pieczonych mięs, pasztetów, ryb, wędlin i serów. Dziś buraczki
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Sernik lekko kokosowy Kto chętny na pyszny kremowy sernik z dodatkiem wiórków kokosowych i musu z czekolady? Taki deser z dobrą kawą
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Bagietka wieloziarnista. Nie ma nic lepszego niż domowa chrupiąca i pachnąca bagietka! Kanapka przygotowana na bazie takiego pieczywa będzie najlepszą popołudniową przekąską
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Małe włoskie Amaretti-ciasteczka, przygotowane są z mielonych migdałów i ubitych białek. W słoneczniej Italii można spotkać różne rodzaje tych pyszności, różnią
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciastka limonkowo-cukrowe. Sezon jesienno-zimowy to czas, kiedy pieczemy więcej ciasteczek i to nie tylko tych rozgrzewających z dodatkiem cynamonu, imbiru
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Czekolada, pomarańcze i migdały to smaki, które przeplatają się w dzisiejszym cieście. Ciasto pięknie wygląda, jest bardzo smaczne, a jednocześnie szybkie i
SprawdzonaKuchnia.pl