Pierniczki! To nie tylko świąteczne ciastka, to też świetny pretekst na spędzenie czasu z bliskimi Takie proste i takie przyjemne – wspólne spotkanie ze znajomymi w kuchni
Eat me! Fit me!Dzisiaj przygotowałam trufle czekoladowe z przyprawami korzennymi , pachnące klimatem zbliżających się Świąt. Prawdziwa uczta dla miłośników piernikowych smaków. Trufle są aksamitne, wprost rozpływające się w ustach
Oryginalny smakDziś przychodzę do Was z przepisem na masę makową, która jest świetną alternatywą dostępnych w sklepach "gotowców" z kilkunastoprocentową zawartością maku wewnątrz ;) Swoją drogą ciekawa jestem
Kuchnia w czekoladziePstrąg faszerowany kaszą gryczaną, która została ugotowana w wywarze z suszonych grzybów ma niesamowity smak i aromat. Pstrąga można zastąpić karpiem, albo doradą. Do pstrąga faszerowanego
Niedzielny kucharzŚledzi u mnie nigdy dość i mam dla Was kolejną pyszną wersję. Coś na wzór tych dostępnych w sklepie w sosie musztardowym. Sos zrobiłam ze śmietany
Monia miesza i gotujeMyślicie już o Świętach? Ja już powoli tak, pomimo tego iż na blogu tego nie widać. Jeśli odwiedzacie mnie częściej to wiecie, że nigdy nie szaleję
Kocham..lubię..gotuję..Sałatka pełna aromatów i różnych smaków, która powstaje w dosłownie pięć minut! Wystarczy pokroić śledzia i pomidory, pokruszyć fetę a potem podać z pozostałymi składnikami! Efekt
Eat me! Fit me!Łatwa w przygotowaniu, orzeźwiająca nutą cytryny zupa krem na bazie kalafiora. Żeby przełamać tę lekkość dodałam aromatyczne, podsmażane z cebulą grzyby, które możecie zamienić na podprażane
Eat me! Fit me!Baaaardzo czekoladowe, migdałowe, o aromacie pomarańczy ciasto, które zdobywa serca już samym zapachem! Przy tym jest lekko wilgotne i jednocześnie cudownie puszyste. Jego przygotowanie nie jest
Eat me! Fit me!Pyszne ciasta z makiem-moje ulubione-może znajdziecie coś dla siebie,idealne na święta ....polecam
Swojskie jedzonkoTrudno wyobrazić sobie Święta Bożego Narodzenia i kolacji wigilijnej bez śledzia. W tym roku zaskocz rodzinę przepisem na śledzie w śmietanie z marynowanym zielonym pieprzem, Twoi
Wanilia i KardamonDziś do dosyć pokaźniej śledziowej kolekcji na blogu dołącza kolejny przepis. W sumie jest to jeden z bardziej klasycznych przepisów, nazywany w moim domu rodzinnym śledziem
Kulinarne przygody GatityZ czasów dzieciństwa pamiętam, jak mój tata jesienią wykopywał chrzan, a później ścierał go na tarce i robił zapas ćwikły w słoiczkach …a
Kulinarny S.O.S.Z czasów dzieciństwa pamiętam, jak mój tata jesienią wykopywał chrzan, a później ścierał go na tarce i robił zapas ćwikły w słoiczkach …a
Kulinarne S.O.S.4.9 / 5 ( 79 votes ) Karp smażony w panierce miodowo-czosnkowej Karp smażony w panierce miodowo-czosnkowej, to przepis który po raz pierwszy zastosowałam w ubiegłym roku
Ogrodnik w podróży