Pyszny,aromatyczny ,wilgotny,z chrupiącymi orzechami ,masą serowo- maślaną z białą czekoladą. Idealny na każdą okazję na co dzień i na święta.Pachnący cynamonem ,pomarańczą i
Swojskie jedzonkoDziś robimy małą przerwę od słodkich przepisów i na chwilę przenosimy się do przystawek. Głównym bohaterem dzisiejszego wpisu będzie pyszna rybka, jedna z najbardziej popularnych na
Kulinarne przygody GatityJako że uwielbiam śledzie to nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Eksperymentuje z ich smakiem, ale w tym przepisie postawiłam na klasykę i piękną, nietypową
Bernika - moj kulinarny pamietnik5 / 5 ( 31 votes ) Szuba, rosyjska sałatka śledziowa Szuba to tradycja rosyjska, ale wspaniale wpisuje się także w nasze gusta. Pomijając politykę i skupiając się na
Ogrodnik w podróżyCiemny, brązowy bigos wegetariański - idealny na wigilijną kolację. Jego tajemnicą jest długie i powolne gotowanie, a następnie mrożenie lub schładzanie i ponowne podgrzewanie na małym ogniu
cool and mintyKapusta z grochem lub groch z kapustą to tradycyjna potrawa wigilijna, bardziej lub mniej znana i popularna w polskich domach. Dla mnie nowość. W rodzinnym domu
Zasmakuj KuchniWigilijne śledzie z cebulą marynowane w soku z cytryny i oliwie Śledzie to wigilijne danie obowiązkowe. Można je podawać dosłownie na sto sposobów – marynowane, smażone, na
Gotujemy i jemyWigilijne śledzie z cebulą marynowane w soku z cytryny i oliwie Śledzie to wigilijne danie obowiązkowe. Można je podawać dosłownie na sto sposobów – marynowane, smażone, na
KorniszonkiSuper szybkie i pyszne pierniczki. Jeden z moich ulubionych przepisów! Składniki (50-60 sztuk): 300 g mąki pszennej 100 g mąki żytniej 100 g cukru pudru
Kuchnia domowa AniPieczona karkówka, to jeden z moich ulubionych tradycyjnych przepisów. Jest to najprostsza wersja pieczeni, niewymagająca wielu składników oraz umiejętności. Wystarczy mięso natrzeć przyprawami, trochę poczekać i
Pełny talerzDziś przepis na farsz idealny do pierogów, krokietów czy pasztecików. Kapusta kiszona z pieczarkami, bo o niej mowa jest doskonała nie tylko jako farsz, ale również
Zrób to smacznieBoże Narodzenie to najlepszy kulinarnie okres w roku. To czas grzybów, suszonych owoców, buraków, maku i pierniku. Jeśli chcemy zacząć świętowanie wcześniej możemy postawić na te
Ugotowane pozamiataneTa kaczka nie może się nie udać jeśli zastosujesz się do wskazówek odnośnie czasu przygotowania. Kaczka wyjdzie lekko różowa w środku, ale dzięki temu bardzo soczysta
nietylkopasta.plPyszna ,mięciutka ryba,delikatna i dietetyczna,pięknie wygląda na stole i posmakuje każdemu-polecam
Swojskie jedzonko