Moim zdaniem najlepsza polewa, nauczyła mnie jak ją przygotowywać moja mama. Ah ile razy coś poszło nie tak ;) Ale dzięki temu znam sekret i już od
Na moim talerzuKrótko: uwielbiam. Wilgotne, pachnące, słodkie, orzechowe, puszyste - idealne na zimowe wieczory. Jeden z łatwiejszych przepisów. Zbliża się Tłusty Czwartek powinnam dodać post o pączkach itp
Na moim talerzuJeszcze kilka lat temu pomyślałabym marchewka i ciasto? A jednak, mama wysłała przepis i namówiła do zrobienia. I kolejne wielkie podziękowania dla wspaniałej matulki - ciasto jest
Na moim talerzuKotleciki nie tylko na piątkowy obiad. Lepsze niż kupione gotowe w sklepie, bo wiem ile jest "ryby w rybie". Szybkie w przygotowaniu, zdrowe. Przygotowuję je na
Na moim talerzuJak jest w planach barszcz czerwony to i trzeba zrobić krokiety to połączenie idealne na jesienny obiad. Chociaż pracochłonne danie, dla usprawnienia pracy używam czasami gotowych
Na moim talerzuJesień, zima to u nas czas robienia past kanapkowych, pasztetów. W planach jest pasztet warzywny i z kaszy jaglanej, ale najpierw chciałam zamieścić przepis na pasztet
Na moim talerzuOprócz pierniczków na Święta upiekłam jeszcze takie drobne ciasteczka. Pyszne i najważniejsze, że można je przygotować wcześniej i przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. W trakcie pieczenia
Na moim talerzuLekki i przyjemny likier kawowy doskonale sprawdzi się w długie, zimowe wieczory. Doskonale rozgrzewa i pysznie smakuje. Z podanej porcji przygotujecie mniej więcej 1 litr likieru
babka w formieśledzie-jak możne ich nie lubić.....Ja je kocham i to w każdej postaci,tym razem w musztardowym sosie,pyszne spróbujcie bo przecież karnawał trwa...... Składniki
Swojskie jedzonkoMakowce piekłam na Święta ale jakoś nie było czasu wrzucić przepis na bloga. Ale makowce można piec przecież nie tylko na tę okazję, każda jest dobra
Ewa w kuchniKorzenny zapach świąt! ? Mnie i Asi jeszcze z czasów studenckich pozostał „pociąg” do wspólnego gotowania. Minęły lata, sporo u nas się zmieniło, ale
Kulinarne S.O.S.Nawet jak nie bardzo lubicie makowce(tak jak ja),pokochacie ten przepis,babeczki są wilgotne,bardzo kremowe a smak nutelli i maku-mniam,po prostu spróbujcie
Swojskie jedzonkoO przygotowaniu kory orzechowej myślałam już od dawna, ale brakowało sprzyjających okoliczności. W końcu jest - pyszny przekładaniec, z rodzaju tych "na bogato". Posmakował wszystkim, nawet osobom
babka w formieKolejna propozycja na sałatkę ze śledziem, Tym razem z dodatkiem musztardy i... miodu. Dzięki temu dodatkowi sałatka zyskuje niepowtarzalny lekko słodki smak, co w połączeniu ze
Zrób to smacznie