Przepis na piernik wypatrzyłam w dodatku do Tele Tygodnia, - Smaki Bożego Narodzenia, przygotowałam z małymi zmianami dodałam łyżeczkę przyprawy do piernika. Ciasto jest przepyszne idealne na
RAROSSAOstatni tydzień przed Świętami zawsze jest bardzo pracowity. Wszystko już w większości zaplanowane, pozostaje jedynie realizacja ;) W domu pachnie cynamonem, pomarańczami i lasem
Rozpustne gotowaniePisząc ten post przypominam sobie jak pachnie w całym domu kiedy w kuchni gotuje się zupa grzybowa. Aromat leśnych grzybów wypełnia każde pomieszczenie i jeszcze bardziej
Życie ze smakiemNa ostatnich warsztatach “Jak cieszyć się zdrowym świętowaniem z bliskimi?”,o których wam pisałam kilka dni temu oprócz pierogów gryczanych zrobiłyśmy też śledzie. To nowa, nietypowa
Bernika - moj kulinarny pamietnikRobicie jadalne prezenty dla bliskich i przyjaciół? Jeśli nie chcecie kupować gotowych rzeczy albo nie macie pomysłu czym kogoś obdarować to taki jadalny prezent będzie bardzo
Smaczna PyzaPierogi z kiszoną kapustą i grzybami fot. Moja Książka Kucharska Przepis na pierogi z kiszoną kapustą i grzybami. Pyszne wigilijne pierogi z kapusty kiszonej i suszonymi
Moja Książka KucharskaŚledzie w oleju lnianym W propozycjach świątecznych przepisów nie może oczywiście zabraknąć śledzi. Dzisiaj bardzo prosta, ale także bardzo smaczna wersja. Śledzie są marynowane w oleju
Pełny talerzTen winiec to bardziej efektowna odmiana tradycyjnej strucli makowej. jej zwinięcie nie jest tak trudne jak by się mogło wydawać, ale dla ułatwienia przygotowałam Ci zdjęcia
nietylkopasta.plPo raz pierwszy nadziewane pierniczki upiekłam na Boże Narodzenie w ubiegłym roku i od razu zakochałam się w ich smaku. Ciasto przygotowałam z mojego starego przepisu
babka w formiePrzepyszne paszteciki z kapustą i grzybami, mięciutkie w środku z chrupiącą skórką, świetnie smakują z barszczem wigilijnym . SKŁADNIKI Ciasto: - 600 g. mąki - ¼ szklanki oleju - 2
RAROSSAKarp w śmietanie – to proste danie wigilijne , które pojawia się na świątecznym stole chyba równie często jak karp smażony , czy w galarecie. Jego wersji jest
Kulinarne PrzebojePrzepyszne, aromatyczne ciasteczka z dodatkiem skórki pomarańczowej, przełożone masą z suszonych fig z orzechami włoskimi . Przepis na masę podawałam jakiś czas temu i mam nadzieje, że
Oryginalny smakPrzyszła pora na wypiekanie piernika. Ciasto na piernik porządnie się wyleżakowało, dojrzało. Piernik pieczemy tak 5-7 dni przed świętami. Zagniecione ciasto świetnie nadaje się też
Kuchnia domowa Ani