Czas czytania: 3 min Lubicie kruche rogaliki ze słodkim nadzieniem? Pewnie tak, przecież każdy je lubi! Kruche rogaliki często przygotowywane są z typowego kruchego ciasta. Oczywiście
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 4 min Ciasto drożdżowe na Wielkanocnym stole musi być bez tego ani rusz! Najczęściej jest to oczywiście baba drożdżowa lub ciasto z kruszonką, ale
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Sernik czekoladowo-kokosowy Jeszcze zdążyłam przed świętami z nowym przepisem na sernik . No bo jak mogłoby nie być sernika na święta! Pewnie
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Ślimaczki cynamonowe z migdałami Drożdżowe ślimaczki cynamonowe z migdałami, marcepanem i suszoną żurawiną. Jeśli nie macie czasu albo boicie się podjąć wypieku
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Pasztet z królika Niektórzy nie wyobrażają sobie świąt bez pasztetu , ten dodatek uwielbiany jest przez większość smakoszy, choć nie zawsze w wersji
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Dziś mam dla Was przepis na wspaniałe kruche ciasteczka Linzer. Ciasteczka pięknie wyglądają, ale zapewniam, że smakują jeszcze lepiej! To jedne z
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Sernik pomarańczowy na spodzie z figami Dawno nie było przepisu na sernik , a przed Wielkanocą warto wypróbować jakąś nowość
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Babka drożdżowa z marcepanem i czekoladą Babka drożdżowa to punkt obowiązkowy do zrobienia na Wielkanoc ! Święta to czas, kiedy pieczemy duże baby
SprawdzonaKuchnia.plPyszny tort,przekładany bitą śmietaną,kajmakiem i brzoskwiniami.Idealny na każdą okazję - urodziny,imieniny , komunię lub po prostu do niedzielnej kawki.Owoce możecie zamienić na inne jeśli wolicie
Swojskie jedzonkoŚledzie marynowane w zalewie octowej i oleju Śledzie, czyli nasze bałtyckie złoto, to ulubiona ryba Polaków. Można przyrządzać je na wiele sposobów - na słodko, z dodatkiem
KorniszonkiŚledzie marynowane w zalewie octowej i oleju Śledzie, czyli nasze bałtyckie złoto, to ulubiona ryba Polaków. Można przyrządzać je na wiele sposobów - na słodko, z dodatkiem
Gotujemy i jemyZaskakująco puszysty i delikatny, chciałoby się powiedzieć - lekki jak chmurka. Ten sernik po prostu uwielbiamy, więc i Wam polecam do wypróbowania. Po upieczeniu ciasto leciutko opada
babka w formieDomowej roboty kokosowe pralinki.Pyszne i własnoręcznie zrobione takie smakują najlepiej. Przepis znalazłam na stronie Onet 100. Polecam serdecznie :). SKŁADNIKI 500ml mleka 200g cukru 2 łyżki cukru
Mała w garnku mieszaPyszny makowiec na kruchym, maślanym cieście z bakaliową masą makową oraz chrupiącą, orzechową bezą. Niebo na talerzu ;) Korzystając z okazji
Rozpustne gotowanieDziś przygotowuję moją ulubioną masę makową z maku mielonego (suchego). Jest o wiele szybsza w przygotowaniu od tej klasycznej (gdzie mak mielimy samodzielnie
Rozpustne gotowanie