Duszony królik w sosie własnym, to moja propozycja na pyszny, niedzielny obiad w gronie najbliższych. Mojego królika podałam z tartymi kluskami i czerwoną kapustą 1 królik 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2/3 łyżki mąki pszennej 1/3 łyżki mąki ziemniaczanej masło do smażenia 2 liść laurowy 2-3 ziarenka ziela angielskiego gałązka rozmarynu 1/2 łyżki majeranku sól, pieprz Wykonanie: Królika myję, osuszam, dzielę na mniejsze kawałki i oprószam solą i pieprzem. Cebulę kroję w półplasterki, a czosnek w pla... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.