„A nadzieja znów wstąpi w nas Nieobecnych pojawią się cienie Uwierzymy kolejny raz W jeszcze jedno Boże Narodzenie…” Składniki: Ciasto piernikowe ? 600 g
To co kochamBeza w formie wieńca w kolorach mocnej czerwieni została okrzyknięta przez moją rodzinę niekwestionowaną królową świątecznych słodkości. Po niej na drugim miejscu torcik Cappuccino, trzecie to
To co kochamŚwięta, święta, i po świątecznym obżarstwie… a my chętnie zjemy coś lekkiego. Proponuję kaszę gryczaną z białym serem i kwaśnym mlekiem. Składniki : ? 1 szklanka kaszy
To co kochamI jak się czujecie w Nowym 2014 roku? Szampańsko? To dobrze, bo taki będzie cały rok, czego Wam życzymy z całego serca! A jeśli zostały Wam
To co kochamNie tylko smaczny, ale też spektakularny makowiec o wymagającej strukturze. Ciasto, które smakuje najlepiej w okresie zimowym, okołoświątecznym. Delikatne roladki makowe zatopione w puszystej masie kremowej
To co kochamBardzo smaczne połączenie cytrynowej ryby z bazyliowym pesto. Ja akurat miałam piękny filet z okonia morskiego, ale można użyć pstrąga, łososia, czy inną rybę. Okoń morski
To co kochamJest piatek, jest też rybka! Właściwie to powinna nazywać się w sosie łososiowym, bo taki jest kolor sosu. Rybka jest bardzo smaczna i prosta do wykonania
To co kochamSłyszałam wiele dobrego o tych pstrągach od Moniki, która degustowała je w domu swojego chłopaka Davida. W końcu zagościły u nas w domu na kolacji, którą
To co kochamIdzie zima, a więc niedługo Święta Bożego Narodzenia i różnorodne pyszności. Na świątecznym stole nie może zabraknąć pieczystych, więc podaję Wam przepis na pyszną peklowaną szyneczkę
To co kochamWczoraj wypróbowałam nowy przepis na śledzie, by sprawdzić przed świętami, czy warto. Efekt przerósł moje oczekiwania, bo smakowały nawet tym, którzy nie lubią śledzi. A wszystko
To co kochamNastępne śledzie, które proponuję zaserwować na wigilijnym stole, są lekko marynowane z dodatkiem marchewki, cebuli i rodzynek. Polecam, bo smaczne, łatwe do przygotowania i zaskakujące smakiem
To co kochamKutia pojawia się dość często na wigilijnych polskich stołach. Jest to tradycyjna potrawa kuchni ukraińskiej, białoruskiej, rosyjskiej, litewskiej i dawniej polskiej kuchni kresowej. Obecnie jest przyrządzana
To co kochamJeśli gotujecie kompot z suszu, to z pewnością wiecie, że zawsze trochę zostanie. Do tego deseru potrzeba tylko 2 szklanki kompotu na 4 porcje. Jest to
To co kocham„Na stole leżą świąteczne dania. Robi się ciemno, nadchodzi noc. Pod choinką leży stos prezentów do rozdania, w całym domu panuje świąteczna moc.” Niech
To co kochamJak obyczaj każe stary, według przodków naszej wiary, pragnę złożyć Wam życzenia w dniu Bożego Narodzenia. Niech ta gwiazdka betlejemska, co przyświeca nam o zmroku doprowadzi
To co kocham