W naszej lodówce jeszcze można znaleźć okruszki po wczorajszym torciku żurawinowym, a już w dniu dzisiejszym został zdjęciem dnia na portalu Polska Gotuje! Składniki: Spód ? 20
To co kochamStaropolski, zapomniany przepis. Sos piernikowy dla niektórych może wydawać się dziwny, ale do ryby pasuje idealnie. Zamiast suma można użyć karpia i mamy nowe danie wigilijne
To co kochamSernik bardzo pachnący Świętami, z pierniczkami i cynamonem… Jeszcze zdążycie go dodać do świątecznego menu i upiec. Naprawdę warto! Składniki: ? 1 opakowanie okrągłych pierniczków –
To co kochamCiekawa propozycja na wigilijny stół i nowa odsłona ryby czyli sandacz po staropolsku. Stary zapomniany przepis. Składniki na 2 porcje ? 1 filet z sandacza ? 2 ogórki
To co kochamTe ciastka zawsze kojarzą mi się ze Świętami Bożego Narodzenia i dlatego nie mogło ich zabraknąć również w tym roku. Składniki: ? 1 jajko ? 3 żółtka ? 1
To co kochamProste danie wigilijne, które smakuje dorosłym i dzieciom. Ten przepis jest w mojej rodzinie od 50 lat. Składniki: ? 1 kg ziemniaków ? 20 dkg mąki ? 2 jajka
To co kochamBlask wigilijnej nocy zatrzymuje na chwilę rozpędzony czas, kiedy to dzielimy się opłatkiem i naszą radością z najbliższymi. Wszystkim Sympatykom naszego bloga życzymy pełnych rodzinnego ciepła
To co kochamJak Wam mijają święta? Spełnieni i przejedzeni? A kawa z pierniczkiem jeszcze się zmieści? Składniki: ? 1 kg mąki ? 120 g masła ? 500 g miodu ? 200 g
To co kochamŚroda Popielcowa w kalendarzu chrześcijańskim rozpoczyna 40-dniowy okres Wielkiego Postu. Po szaleństwie kalorycznych potraw karnawałowych z przyjemnością zjemy coś lżejszego. Moja propozycja to śledzie z
To co kochamMoja rodzina nie przepada za śledziami, ale pod pierzynką wszystkim smakują. Sama nie jadam innych sałatek ze śledziem, bo z reguły wyglądają bardzo nieapetycznie, chociaż mogą
To co kochamJak na piątek przystało w kuchni króluje rybka, a konkretnie smażony mintaj zamarynowany w sosie paprykowo-cebulowym. Sos ten już wcześniej wykorzystałam do marynowanego kurczaka. Zarówno
To co kochamRybka panierowana w cieście naleśnikowo-majonezowym i zamarynowana w lekkiej zalewie octowej. Przygotowuje się ją dzień wcześniej, idealna jest więc na imprezy bo wyjmujemy gotową na
To co kochamW dobie wszechobecnych konserwantów idealnym rozwiązaniem jest przygotowanie przez siebie w domu pysznych wędlin. Ja często robię schab pieczony. Mój przepis jest prosty, a schab zawsze
To co kochamTa rybka jest bardzo delikatna w smaku, a dodatkowo migdały podkreślają jej smak. Przepis ten dostałam od Mamy Sławka i od razu przypadł mojej rodzinie do
To co kochamNie mam pojęcia dlaczego ten tort nazywa się rumuński, ale taka nazwa widnieje w moim starym zeszycie z przepisami. Uwielbiam ten tort nie tylko za smak
To co kocham