Schab ten bardzo mnie intrygował odkąd pojawiły się na niego pierwsze przepisy na blogach. Znałam smak szynki parmeńskiej, szwarcwaldzkiej, serrano i przyznaję, że był to dobry
sierotka maRysia w kuchniSpaghetti z dynią, szpinakiem i boczkiem jest kolejnym przykładem mojego kombinatorskiego umysłu - wyszło pyszne choć Ania jedząc je stwierdziła, że boczek jest zbędny " class="wp-smiley
sierotka maRysia w kuchniPowoli chyba muszę zaakceptować myśl, że święta się skończyły i znów nadeszła szara rzeczywistość do następnych świąt jeszcze daleko a mnie lenistwo życiowe jakoś nie opuszcza
sierotka maRysia w kuchniPrzyrządzenie tego makaronu zajmuje dosłownie 20 minut a jest to jedno z najpyszniejszych dań jakie jadłam. Nowością w tym przepisie jest dodatek ormiańskiego sudżuk - jest to
sierotka maRysia w kuchniKorzystam ze szparagów póki są jeszcze dostępne i kombinuję coraz to nowe dania - dziś kolejna tarta. Tarty to dania idealne: szybkie, proste i pyszne! Uwielbiam smak
sierotka maRysia w kuchniChłodne dni zbliżają się do nas wielkimi krokami więc pora na trochę cięższe dania i nabranie dodatkowej - tłuszczowej - warstwy ochronnej naszemu ciałku Jak wszyscy dobrze wiemy
sierotka maRysia w kuchniAura za oknem coś nam się ostatnio zmienia...jakby chłodniej się zrobiło... więc mój organizm zaczyna się domagać konkretniejszych potraw. Dlatego też postanowiłam wypróbować przepis na
sierotka maRysia w kuchniDanie gotowe w kilka minut, które na pewno zasmakuje pieczarkożercom. Wystarczy poddusić pieczarki i warzywa, dodać podsmażoną kiełbaskę i gotowe. składniki: 500 g pieczarek 2 cebule
Monia miesza i gotujePaella to potrawa hiszpańska, pochodząca z Walencji i mająca wiele odmian. Jej sposób przygotowania oparty jest na podsmażeniu i duszeniu ryżu z dodatkiem szafranu na specjalnej
Mango PapajaWitam, zapraszam do wypróbowania przepisu na Pyszne Leczo z Ryżem. Mega pyszne i bardzo szybkich w wykonaniu. W sam raz na długie zimowe wieczory. KLIKNIJ i
Sylwetka Od KuchniKarkówka to jedno z moich ulubionych mięs- można ją przyrządzać na wiele sposobów!Dziś przygotuję ją w sosie słodko-kwaśnym. Pamiętajcie, żeby zamarynować mięso
Kuchnia BeatyCudowna w smaku. Mięso jest doskonale kruche, pikantne, podbite nutą słodyczy. Dodatek świeżego szczypioru nadaje mu lekkości. Do stworzenia tego dania zainspirowała mnie książka "Wok &
kawawszklanceDzisiaj polecam Wam na obiad golonkę z wolnowaru. Gdy ktoś nie jest szczęśliwym posiadaczem tego sprzętu to polecam przepis Piotra na golonkę gotowaną z wody . Często
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię„ Do tej pory kapustę pekińską z ananasem łączyłam głównie w sałatce, aż tu pewnego dnia wpadł mi do głowy pomysł by wykorzystać te składniki jako farsz
Wiem co jemKolejne zajęcia z niesamowitym Łukaszem Konikiem! Za każdym razem wszyscy się dziwimy jak ten człowiek umie zapanować nad wszystkimi i w jak zgrabny sposób rozdziela zadania
Plate of Joy