Kiedy pierwszy raz robiłam kotlety mielone miałam pewne obawy co do tego czy dobrze je przyprawie (bo nie uśmiechało mi się próbowanie surowego mięsa) lub czy
Magia jedzenia.Shoarma Składniki: -pół kilo łopatki wieprzowej -przyprawy (imbir, curry, pieprz ziołowy, papryka słodka, gałka muszkatołowa, majeranek) -odrobina oleju Sposób przygotowania: Łopatkę kroimy na malutkie paseczki
Magia jedzenia.Na dworze zimno, zima zbliża się wielkimi krokami a u mnie w domu... wielkie grillowanie! Nie ma to jak grill elektryczny! Poszperałam w lodówce i na
Magia jedzenia.Składniki: -schab (ilość zależy od tego ile chcemy zjeść) -2 garści suszonych grzybów -1 cebula -1 kostka rosołowa -1,5 łyżki majeranku -olej -1 łyżeczka mąki
Magia jedzenia.Składniki na gołąbki: -0,5 kg. mięsa mielonego z szynki wieprzowej -1 woreczek ryżu -1 małą kapustę pekińską -przyprawy (sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany) -mąka -bułka
Magia jedzenia.Smaczne i treściwe śniadanie. Jajka smażone w soczewicy z bakłażanem, pomidorami i chrupiącym chorizo. A wszystko to pod warstwą rozpuszczonego i ciągnącego się sera mozzarella
Mango PapajaSmaczne danie obiadowe nie wymagające dużego nakładu pracy :) Składniki: 0,5 kg szynki wieprzowej 1 papryka 2 cebule 2 pomidory słodka i ostra papryka kminek mielony
czarrna od kuchniHejka kochani zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Pyszny Omlet Bolognese. Bardzo szybki i łatwy w przygotowania. Smacznego :). KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -OMLET BOLOGNESE
Sylwetka Od KuchniChciałam zrobić coś na szybko i pobawić się jedzeniem. Znacie niemieckie currywurst? To, co powstało na moich talerzach było zainspirowane konceptem, ale nie wykonaniem i nie
Karo in the KitchenPieczona fasolka jest bardzo popularna w krajach anglosaskich. U nas króluje gotowana fasolka po bretońsku z mięsną wkładką. Ta jest bardzo do niej podobna – tyle
Poezja smakuNa blogu jest już przepis na schab ze śliwką a teraz polecam równie pyszną wesję z morelami. Nadziałam go trochę inaczej bo morele zamiast w środek
Monia miesza i gotujeDobrą wędliną nigdy nie pogardzę. Dla odmiany przygotowuję różne rodzaje mięs,aby się szybko nie nudziły smakowo. Czasem te pieczone czy wędzone zastępuję starzonymi wędlinami. Są
Z Majeczką w kuchniEkonomiczny sposób na przygotowanie dwóch dań z jednego kawałka mięsa. W tym przepisie pokażę jak zrobić pyszne, chrupiące żeberka panierowane według staropolskiej receptury. Wywar, powstały po
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyAromatyczne danie :) Składniki 4 plastry szynki wieprzowej 1/2 cukinii 1 papryka 1 cebula 1 jogurt naturalny 1 łyżeczka soli marynata do mięsa: 4 łyżki oleju 1
czarrna od kuchniDziś podrzucam Wam świetny (moim zdaniem) przepis na roladę mięsną. Smakuje rewelacyjnie, szczególnie na zimno, choć na ciepło do obiadu też była bardzo dobra. Ale na
Kuchnia domowa Ani