Polędwica dojrzewająca babci Basi

Polędwica dojrzewająca babci Basi

Na moim blogu znajdziesz potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów, oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ-codziennie i od święta. SKŁADNIKI : 1,5 kg schab środkowy, 1/4 szkl. cukru, 1/2 szkl. soli główka czosnku (ja daje trochę mniej) majeranek, słodka papryka, PRZYGOTOWANIE : Schab umyć i usunąć błony. Mięso osuszyć, włożyć do naczynia, obtoczyć w cukrze i wstawić do lodówki na 16 godz. umyć mięso, spłukać cukier, osuszyć.Mięso obtoczyć w soli i do lodówki na 24 godz. Po upływie doby umyć...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.