Na moim blogu znajdziesz potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów, oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ-codziennie i od święta. SKŁADNIKI : 1,5 kg schab środkowy, 1/4 szkl. cukru, 1/2 szkl. soli główka czosnku (ja daje trochę mniej) majeranek, słodka papryka, PRZYGOTOWANIE : Schab umyć i usunąć błony. Mięso osuszyć, włożyć do naczynia, obtoczyć w cukrze i wstawić do lodówki na 16 godz. umyć mięso, spłukać cukier, osuszyć.Mięso obtoczyć w soli i do lodówki na 24 godz. Po upływie doby umyć...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...