Gęste, pomidorowe, aromatyczne i uzależniające... to dla mnie spaghetti bolognese. Uwielbiam częściowo przygotowywać sos w robocie kuchennym , bo dzięki niemu mięso jest idealnie drobne i wspaniale
Gotowanie i blogowanieMiękkie i soczyste mięso z lekko słodkawą i pikantną nutą oraz wyraźnym piwnym aromatem. Nieco odmieniona wersja tradycyjnej golonki w piwie. Składniki: 4 golonki peklowane w
Pyry na GazNasz ulubiony sos bolognese doczekał się kolejnej odsłony. Tak jak w poprzedniej wersji przygotowuję go z dodatkiem włoszczyzny w słupkach, lubimy dużo warzyw. Zamiast
Smaczne ZdroweSzybki i smaczny obiad dla zapracowanych. Do kotletów mielonych dodałam konfiturę z cebuli a panierkę zrobiłam z chrupkiego żytniego pieczywa. Składniki 1 słoik sosu meksykańskiego
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyWyjeżdżając na urlop, zabrałam ze sobą kilka książek z domowej biblioteczki. Moi chłopcy żartowali, że wystarczy mi ich na całe wakacje. Pomylili się. Tak byłam spragniona
W mojej kuchniWeekend za nami. Był dla mnie pracowity, ale tym razem były to niezwykle przyjemne przygotowania. Mieliśmy gości, dla których gotowałam po raz pierwszy, więc tym bardziej
W mojej kuchniMam za sobą jubileusz szkoły i święto patrona w jednym. Ta uroczystość była naprawdę bardzo udana. Goście dopisali, wszyscy czuli się znakomicie. To był mocny akcent
W mojej kuchniNowy Rok (szósty rok na blogu) zaczynam od pysznego dania, które zrobiłam inspirując się przepisem na karkówkę w cebuli i borowikach . Mięsne kuleczki zapiekane w pysznym
W mojej kuchniJak coś się zaczyna sypać, to sypie się na całego. Znacie to? Właśnie doświadczyłam takiego zbiegu różnych niesprzyjających okoliczności. Najpierw posypałam się ja, a potem posypał
W mojej kuchniNa razie wolne dni spędzam…. w pracy. Dario, lekko zdenerwowany, docina mi, że chyba najlepszym pomysłem na letni wypoczynek jest dla mnie szkoła. Wiem, że nie
W mojej kuchniZa mną cudowny weekend w Lublinie. Nieustająco darzę to miasto sentymentem od wielu, wielu lat. Tam studiowałam, tam studiowała moja córka, tam pracuje i tam mieszka
W mojej kuchniNa tydzień życie w naszym domu zamarło. W ubiegły piątek rozchorował się Huguś. Wyglądało to bardzo poważnie i strasznie się martwiliśmy. Na szczęście mamy dobrego weterynarza
W mojej kuchniDruga połowa października to ostatni moment, aby w kuchni wykorzystać świeżą paprykę. Leczo, potrawki i inne tradycyjne dania tym razem sobie odpuściłam. Zrobiłam dla nas paprykę
W mojej kuchniNo to jesteśmy w nowej rzeczywistości. W mediach znów trwają dyskusje nad kształtem sceny politycznej po wyborach. Jakoś nie chce mi się ich słuchać, bo niektóre
W mojej kuchniTo danie to typowe połączenie 2 w 1. Bardzo nam smakowały kotlety z grzybami i sos pieczarkowy w nowej wersji, które robiłam wcześniej. Postanowiłam więc połączyć
W mojej kuchni