Kolejny z cyklu wytrawnych wypieków na święta Wielkanocne. Choć taka pieczeń sprawdzi się również na kanapki w ciągu całego roku. Mięsko z niespodzianką- jak to mawiają
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 1 kg łopatki 4 cebule 6 ząbków czosnku 5 listków laurowych sok z pomarańczy łyżeczka oregano imbir, pieprz cayenne, lubczyk, estragon do smaku sól kilka
Gaździnka warzyJest to jedna z bardziej pracochłonnych wersji makaronu, ale w wolny dzień można poświęcić więcej czasu na przygotowanie obiadu :) Składniki 1 opakowanie makaronu cannelloni 70-80
czarrna od kuchniNa Święta zawsze przygotowujemy jakieś pieczone mięso. Tym razem schab pojawił się na naszym stole w dwóch odsłonach, wcześniej zaprezentowanej – pomarańczowej oraz musztardowy, na który
Pasja SmakuMy mamy swoją w 100% wieprzową białą kiełbasę, potomkowie włoskich emigrantów w USA– swoją salsiccia fresca. Jedna i druga są proste, smaczne, przygotowane w całości z
Karo in the KitchenPieczony , prasowany boczek Pieczony boczek , to uczta jakich mało , niestety też mega kaloryczna i niezdrowa..cóż , od czasu do czasu , nikogo nie zabije , a ja po
Ogrodnik w podróżyNie tylko na Wielkanoc. Biała kiełbasa podana w towarzystwie ziemniaczków i ulubionej surówki świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Suszone pomidory nadają fajnego smaczku, kiełbasa jest
Z Majeczką w kuchniDawno nie robiłam domowej wędliny, więc kiedy wpadł mi w oko przepis na szynkę konserwową ze strony Wyroby domowe szybko pobiegłam do sklepu po
Stare GarySkładniki: 0,5 kg fasoli Jaś 0,25 kg kiełbasy 0,25 kg boczku wędzonego surowego 1 papryka czerwona 1 marchewka 1 mała cebula 2
Malinowo w kuchniSkładniki: 6 średnich czerwonych i/lub żółtych papryk; 200 g białego ryżu; 300 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 6 dużych pieczarek; 1 duża
Gospodyni MiejskaSkładniki: 500 g fasoli Piękny Jaś karłowy; 200 g chudego, wędzonego boczku; 200 g cienkiej kiełbasy dobrej jakości (u mnie kiełbasa śląska, drobiowa); 1 liść laurowy
Gospodyni MiejskaOzorki, szczególnie te w galarecie, jak i ryby czy nóżki w galarecie królowały na świątecznych stołach na przełomie lat 80 i 90-tych, latach mojego dzieciństwa
Bon appetit mon amieDzisiaj zdradzę Wam prosty przepis na schab pieczony według, którego od wielu wielu lat moja mama robiła domowe świąteczne pieczyste. Teraz według tego przepisu korzystam ja
Bon appetit mon amieSezon na kurki w pełni chociaż w tym roku tych małych, złotych darów lasu jest nie za wiele. Można je za to kupić w sklepach
Bon appetit mon amieMNIAM MNIAM MNIAM!!! Ten niesamowity smak zna chyba każdy i nie muszę go nikomu przedstawiać :D Pożywna i rozgrzewająca propozycja na te ostatnie zimowe dni
Malinowo w kuchni