Za mną cudowny weekend w Lublinie. Nieustająco darzę to miasto sentymentem od wielu, wielu lat. Tam studiowałam, tam studiowała moja córka, tam pracuje i tam mieszka
W mojej kuchniNa tydzień życie w naszym domu zamarło. W ubiegły piątek rozchorował się Huguś. Wyglądało to bardzo poważnie i strasznie się martwiliśmy. Na szczęście mamy dobrego weterynarza
W mojej kuchniDruga połowa października to ostatni moment, aby w kuchni wykorzystać świeżą paprykę. Leczo, potrawki i inne tradycyjne dania tym razem sobie odpuściłam. Zrobiłam dla nas paprykę
W mojej kuchniNo to jesteśmy w nowej rzeczywistości. W mediach znów trwają dyskusje nad kształtem sceny politycznej po wyborach. Jakoś nie chce mi się ich słuchać, bo niektóre
W mojej kuchniTo danie to typowe połączenie 2 w 1. Bardzo nam smakowały kotlety z grzybami i sos pieczarkowy w nowej wersji, które robiłam wcześniej. Postanowiłam więc połączyć
W mojej kuchniGrypa grypą, ale obiad dla chłopaków muszę zrobić. Dziś już (pierwszy raz od kilku dni) nie mam temperatury, więc mogę się czymś zająć. Ponieważ jestem w
W mojej kuchniWczoraj moi chłopcy sami robili zakupy. Taaa… To było ciekawe doświadczenie. Owszem, potrafią poruszać się po sklepach, przynoszą do domu określone produkty, wolę jednak sama wybierać
W mojej kuchniSos bourbon Składniki: ½ szklanki bourbon 1 szklanka piwa ½ szklanki brązowego cukru ½ szklanki sosu chili 1/3 szklanki sosu sojowego 2 zgniecione ząbki czosnku 1 łyżeczka czarnego pieprzu
naRuszcieSkładniki: Pulpety: 50 dag mięsa mielonego 1 sucha kajzerka + mleko do namoczenia 1 jajko 1 cebula 2 łyżki kaszy manny lub bułki tartej sól, pieprz majeranek
Kuchnia domowa Anijeżeli lubicie żeberka musicie spróbować zrobić te z poniższego przepisu. Są pyszne. Mój mąż twierdzi, że to najlepsze żeberka jakie jadł. 1 – 1,5 kg
Polska ZupaPrzepis na mieloną karkówkę wieprzową oplecioną ciastem francuskim. W mięsie zatopiony jest ser żółty, a całość posypana jest ziarnami sezamu. Mięso w cieście dobrze smakuje na
Przepisy KulinarnePrzepis dostałam od znajomej. Dodałam do niego tylko trochę ziół, aby danie było bardziej aromatyczne. Tak przyrządzona karkówka jest bardzo soczysta i mięciutka. Składniki: 1,5
Na Ciasteczkowych PapierachRobicie pasztety? Ja właściwie tylko na święta i tak się zastanawiam dlaczego? Warto spróbować chociaż raz. Zmieniając rodzaje mięsa i przyprawy każdy może znaleźć pasztet idealny
Polska ZupaSzynkę należy zamarynować dwa dni wcześniej a następnie upiec w piekarniku. Jej przygotowanie to „samograj”, nie wymaga wielkiego zaangażowania. Smak jest bardzo klasyczny z lekko słodkawą
Pyry na Gaz