wieprzowina - 8831 przepisów (strona:381/589)

PoLęDwiCzKi w sosie KurKoWym 236

Składniki dla 3 osób: 1 polędwiczka wieprzowa słoiczek musztardy francuskiej 200 g kurek masło oliwa z oliwek sól pieprz miód gałka muszkatołowa kasza bulgur Przygotowanie: polędwiczkę

Luźna Kuchnia
Zraziki z gorgonzolą. 109

Pewnie niektórzy z Was korzystali już z mojego przepisu na zraziki ze śliwką, tym razem wzbogaciłam go o gorgonzolę i zamiast boczku zawinęłam je w szynką

Kuchnia Beaty
Kotlety mielone z serową niespodzianką 154

Bardzo lubię urozmaicać swoje kotlety mielone i dodaje do nich różne dodatki. Tym razem w środku kotletów ukryłam małą kuleczkę mozzarelli. Zamiast niej można dodać inny

Monia miesza i gotuje
Leczo z mieloną wołowiną i pieczarkami 149

Witajcie po dłuższej przerwie! Zrobiłam sobie urlop od pracy, ale także od blogowania. Zwiedziłam piękne Karkonosze i wciąż czuję niedosyt, bo czas i pogoda nie pozwoliły

Czerwień i błękit
ŚWIĘTO TORUŃSKIEGO PIERNIKA 2016 – czy Toruń mnie w sobie rozkochał? ) 148

Jak już zapewne wiecie 13 sierpnia odbyło się Święto Toruńskiego Piernika 2016. Zostałam zaproszona wraz z kilkoma blogerami z całej Polski, by wziąć udział w tym

Ostra na Słodko
Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington 138

Polędwica Wellington – potrawa kuchni brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu (np. foie gras) lub farszu grzybowego (często obiema), zapiekanej w cieście francuskim. W obiegowej

mojewypiekiinietylko
Karkówka grillowana, dynia z czosnkiem i surówka z ogórków kiszonych 139

Proste danie z patelni na niedzielny obiad Karkówka dynia hokkaido czosnek ogórki kiszone lub małosolne sól pieprz pieprz ziołowy hyzop cukier oliwa musztarda masło ok 2

Gotowanie jest łatwe
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 216

300 g kurek, 1 polędwiczka wieprzowa ok. 350 g, 2 łyżki masła klarowanego, 1/2 cebuli, 50 ml białego wytrawnego wina, 125 ml śmietanki kremówki 30%, szczypta

Świat Domowej Kuchni
roladki wieprzowe z pieczarkami i natką pietruszki 333

składniki: 800 g schabu bez kości 300 g pieczarek 1 cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz 2-3 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso

Domowy Smak Jedzenia
Placek po węgiersku 186

Placek po węgiersku to połączenie chrupiącego placka ziemniaczanego z gulaszem. Potrawa znana i lubiana, dla mnie zestaw idealny. Ciekawe, że Węgrzy kompletnie nie znają tego placka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety mielone z cukinią 175

Niedawno był drób z cukinią, a dziś mięso wieprzowe. Polecam te kotlety z dodatkiem cukinii - warzywo dodaje im soczystości. Składniki: 500 g mięsa mielonego 250 g

Kuchnia domowa Ani
Gulasz węgierski 145

Gulasz po węgiersku to węgierskie danie narodowe składające się z mięsa, cebuli i papryki - danie dawnych pasterzy. To dodatek papryki nadaje potrawie smaku, aromatu i pikantności

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki schabowe z fasolką 139

Kruchutkie, duszone roladki, wypełnione fasolką szparagową i owinięte plasterkiem boczku. Wymagają wprawdzie nieco czasu na powolne duszenie mięsa ale mimo to nie są pracochłonne. Danie typu

Pyry na Gaz
Piwne naleśniki z nadzieniem ruskim 214

Składniki na 6-8 sztuk naleśników: odrobina oleju 1 jajko 1 pełna szklanka mąki szczypta soli około 1 i 1/2 szklanki piwa Składniki na nadzienie: 100

My Culinary Art
Gulasz z fasolką szparagową 128

500 g mięsa od łopatki 500 g fasolki szparagowej 1 cebula 150 g pieczarek 3 ząbki czosnku 2 marchewki 1 papryka czerwona 3 pomidory 2 szkl

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania