Te naleśniki to totalny spontan, jaki lubię w kuchni. Najpierw miałam je zapiec tradycyjnie w sosie pomidorowym, jednak w trakcie przygotowywania farszu koncepcja zmieniła się o
Fabryka pomysłówCzas na przygotowanie smalcu. Niskie temperatury z oknem sprawiają, że chętnie sięgamy po wysokokaloryczne jedzenie. Przygotowany wczoraj smalec wystarczy na kilka tygodni dietetycznej rozpusty. Smalec z
Codziennik KuchennyBiała kiełbasa pieczona w cydrze z dodatkiem cebuli i jabłek to doskonała propozycja na świąteczne śniadanie lub obiad. Dotąd piekłam białą kiełbasę w piwie, jednak
Codziennik KuchennyZ młodej kapusty gotuję zupę, potrawkę, a dziś wypełniłam nią pierożki z ciasta francuskiego. Z braku czasu i wygody użyłam ciasta francuskiego, chociaż pierwotnie zamierzałam zrobić
Codziennik KuchennyKiedy myślę, co ugotować na szybki obiad, odpowiedź jest prosta - makaron. W czasie gotowania makaronu można przygotować sos. Wystarczy na rozgrzaną patelnie dodać oliwę, czosnek i
Codziennik KuchennyKlopsiki w sosie koperkowym należą do ulubionych dań kuchni domowej. Wiele osób wspomina takie klopsiki z dzieciństwa, pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach. I zaraz po
Codziennik KuchennyGrochówka jest idealną zupą na nadchodzącą chłodną jesień. Pożywna, gęsta, pełna warzyw smakuje całej rodzinie. Zupa jest delikatna w smaku i ma lekki aromat wędzonki. Nie
Codziennik KuchennyPołączenie mięsa wołowego i śliwek to jest to co lubię. Z samego mięsa wieprzowego nie wyszły by pewnie takie pyszne. Gorąco polecam ten przepis.... PYSZNE!!! Składniki
IMPRESJA SMAKUWszelkie rosoły, buliony, wywary i consomme to dla mnie od zawsze synonim nadchodzącej jesieni i zimy, czyli chłodu i ogólnego rozbicia. O ile w lecie rosół
Karo in the KitchenSmaczne proste do zrobienia, wyraziste w smaku policzki wieprzowe. Jeżeli nie macie sherry, zastąpcie je białym, półwytrawnym winem - też będzie smacznie. Zmieniłam nieco oryginalny przepis, dodając
Stare Gary3 plastry szynki sól pieprz mąka 200 g owoców cyklantery (dzikiego ogórka) oregano hyzop pół czerwonej papryki pół żółtej papryki pół cebuli tłuszcz do smażenia gotowane
Gotowanie jest łatwePoliczki wieprzowe to pyszne, delikatne mięso. Jest poprzerastane kolagenowymi włóknami więc po uduszeniu jest mięciutkie i kleiste. Niestety, nie jest łatwo je dostać nad czym ubolewam
Smaczna PyzaRozpoczynamy kolejny tydzień. Na obiad proponuję niezwykle soczyste i smaczne żeberka. Przygotowałam je zapiekając w coca coli, która nadała fajnego smaczka dla mięsa. Jeśli jeszcze nie
Z Majeczką w kuchniDanie może nie należy do najzdrowszych i dietetycznych z racji ilości sera , a więc i tłuszczu, ale za to jest bardzo smaczne. Nie za często, ale
kuchnia doskiTak już jest, że lato trwać wiecznie nie może, i że nadchodzi pachnąca liśćmi jesień pełna ciepłych smaków :) Lubię ją. Lubię to wyciszenie, które ze sobą
Kuchnia w Słońcu Skąpana