Delikatne danie, z włoskim akcentem, rurki cannelloni nadziewane farszem mięsno- szpinakowym z serem, zapieczone pod dwukolorowym sosem, sycące w sam raz na jednodaniowy obiad lub
Wanilia i KardamonSarmale, to danie narodowe Rumunii, które przypomina nasze gołąbki. Sarmale są niewielkich rozmiarów. Farsz składa się z mięsa wieprzowego lub wołowego i niedużej ilości ryżu. Smak
Przepisy KulinarneAż dziwne, że po dwóch latach prowadzenia bloga nie znalazł się na nim przepis na moje ulubione jesienne danie. Klasyczne leczo, które przygotowuję tak często
Mango PapajaNie wiem jak dla Was ale dla mnie jest to z pewnością śniadanie mistrzowskie. Chrupiące gofry z dodatkiem cukinii, jajko w koszulce z płynnym żółtkiem i
Mango PapajaPieczone żeberka to jedno z moich ulubionych dań :) Wbrew pozorom nie potrzebujemy zbyt wiele czasu na ich przygotowanie, aczkolwiek 1,5 godzinki muszą siedzieć w piekarniku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szynka kozacka, wędlina parzona Po dłuższej przerwie, czas zamieścić kolejny przepis na pyszną wędlinkę , domowego wyrobu . Oczywiście , że międzyczasie robiłam szyneczki i schabiki , ale jakoś nie
Ogrodnik w podróżyFaszerowana kapusta to prawdziwy rarytas. Nadziać ją można dowolnym farszem, może być to farsz do gołąbków - tradycyjny , pikantny czy np. rybny . Można nadziać też dobrze doprawionym
Poezja Smaków - blog kulinarnyCebulowy schab z sosem pietruszkowym Cebulowy schab pasuje doskonale do wszelakich uroczystych posiłków , a niedzielny obiad , to zawsze rodzinne święto . Wszyscy zazwyczaj są w domu , czego
Ogrodnik w podróżyKotlety schabowe a’la pizza Czasami już nie wiadomo co wymyślać bo wszystko było i się znudziło .. Cóż , zawsze jednak coś nowego wpada w końcu
Ogrodnik w podróżyKolejna wersja roladek ze schabu, tym razem taka po wiejsku z kiełbasą, boczkiem i ogórkiem kiszonym. Pomysł mojego męża :) Składniki: 3 plastry schabu 3 plastry sera
Na Ciasteczkowych PapierachProsta w przygotowaniu, kolorowa pieczeń z dużą ilością zdrowych warzyw. Zapach roznosi się po całym domu. Niezwykłego aromatu mięsu nadała pietruszka i lubczyk. Foremka: 26x12 cm
VioletoweKucharzenieDe likatne, rozpływające się w ustach bitki wieprzowe w aksamitnym sosie śmietanowo -kurkowym to niezwykłe danie , które idealnie sprawdź się jako codzienny, prze pyszny posiłek, ale
Słodka StronaNie wiem jak Wy, ale ja od dawna nie kupuję mięsnych konserw w puszkach bo po przeczytaniu składu na etykietach odechciewa mi się ich na długo
Smaczna PyzaJakie to musi być fantastyczne uczucie mieć syna, który doradza w wyborze haseł :) Moje dzieciaki nie interesują się tak bardzo działalnością mamy, ale mają za to
zadanie-gotowanie