Składniki: 500 g indyka na gulasz 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 2 czerwone papryki (albo 1 zielona i 1 czerwona) 30 dag pieczarek kilka
Czerwień i błękitSkładniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti Lubella 60-70 dkg szynki wieprzowej 1 czerwona cebula 2 papryki 1/2 cukinii 4 pomidory 100 g świeżego szpinaku 200 g
czarrna od kuchniTradycyjny babciny przepis na najlepsze na świecie mielone. Są soczyste, smaczne i znikają ze stołu w ekspresowym tempie. Polecam podać je z ubitymi z masłem i
Czekoladowa muffinka„ Toad in the hole ” to w dosłownym tłumaczeniu ropucha w dziurze / w dziurce. Niech nie zmyli Was zabawna nazwa – to tradycyjna potrawa kuchni
Poezja smakuPożądna porcja rozgrzewającego dania przyda się w ten zimny dzień. Już z rana zaplanujmy co ugotujemy na obiad, wyskoczmy na zakupy i gotujmy! Składniki: 1 kg
Z Majeczką w kuchniNowy tydzień, nowe propozycje na blogu. Dzisiaj bigos w nieco odmienionej formie, z dodatkiem pęczaku. Składniki: 1/2 kg kiszonej kapusty 1/2 średniej główki świeżej kapusty 3
Czerwień i błękitKotlety mielone przygotowuję dość często i podaję najchętniej z ziemniakami z koperkiem oraz mizerią. Sposobów przygotowania kotletów jest bardzo wiele, jednak według mnie ten poniższy jest
Kuchnia BazyliiWszyscy znamy fasolkę po bretońsku . To pyszne i sycące danie jednogarnkowe. W ten sam sposób można również przygotować cieciorkę, która jest równie sycąca jak fasola ale
Monia miesza i gotujePulpeciki wieprzowe idealne do makaronów, ryżu lub jako dodatek do zup. 600 g mięsa wieprzowego – łopatki, 200 ml bułki tartej, 1 łyżka listków tymianku, 4 jajka
królestwo garówPieczony boczek jest drugim daniem, które wykonałyśmy w czasie warsztatów promujących kuchnię żuławską. Pieczeń jest przepyszna. Gorąco polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu
Przepisy AleksandryDzisiaj jeszcze jedno danie z moje wiejskiego, urlopowego repertuaru kulinarnego. Szybkie danie z duszonego schabu i świeżo zebranych leśnych grzybów . Taki leśny gulasz. Pachnące i szybkie
Smaczna PyzaSkładniki: 2 polędwiczki wieprzowe sól, słodka i ostra papryka, pieprz, mielony kminek, tymianek, rozmaryn, suszony czosnek 2-3 łyżki oleju Polędwiczki umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż na
Czerwień i błękitW tym roku w lasach jest mnóstwo kurek więc można je wykorzystać w swoich daniach. U mnie pierwsze kurki wylądowały tradycyjnie w jajecznicy a kolejne w
Kolorowa kuchnia ElkiMało ostatnio kombinuję,ale właściwie nie mam dla kogo. Mąż wiecznie w trasie, a ja? Jak to ja, przekąszę coś tak na szybko i starczy
Niespełnione zdolności kulinarne