Do niedawna należałam do osób, które nie doceniały walorów zdrowotnych i smakowych dyni. Teraz to się zmieniło i jadłabym ją w
To co kochamNiby pieczeń jak każda inna, ale dodatek chrupiącego boczku nadaje jej nowych walorów smakowych, a wygląda również nietuzinkowo. To doskonały pomysł na
To co kochamWłaśnie Sławek zauważył, że jest to pierwszy schabowy na naszym blogu! Schabowy, ale nie taki zwykły, tylko ze smacznymi dodatkami –
To co kochamDelikatne mięso polędwiczki wieprzowej spotkało się u nas na niedzielnym obiedzie z wytrawnymi śliwkami. Śliwki wykąpały się w occie balsamicznym i
To co kochamMoja rodzina uwielbia pasztety, mam więc dla nich następną propozycję, a mianowicie pasztet mieszany wieprzowo-drobiowy z suszoną żurawiną. Tak wszystkim posmakował, że
To co kochamPo sukcesie Pieczonych żeberek z miodem, przedstawiam Wam ich nową odsłonę z dżemem morelowym i sosem sojowym. Żeberka są kruche, mięciutkie i
To co kochamJest risotto, może też być gryczotto! Danie na bazie kaszy gryczanej i mięsa wieprzowego z dodatkiem szpinaku i suszonych pomidorów. Pachnie i
To co kochamBardzo zdrowa domowa szynka bez konserwantów. Nie jest różowa jak te sklepowe, które zawierają saletrę i inne polepszacze. Jest szara, krucha i aromatyczna. Jeśli
To co kochamCiąg dalszy pieczonych mięs. Rym razem do piekarnika trafiła karkówka w foli, naszpikowana ziarnami jałowca. Mięso po upieczeniu jest kruche, miękkie i
To co kochamSezon grillowy już w pełni, aczkolwiek nie każdy weekend nadaje się do celebrowania go. Nam udało się w ostatnią niedzielę zaczarować pogodę i
To co kochamCzasami mam ochotę na danie, które wymaga poświęcenia mnóstwa cennego czasu. Takim daniem są ozorki, któe co prawda same się gotują, ale są dość
To co kochamForszmak to pożywny, zawiesisty gulasz z ogórkami kiszonymi, o smaku lekko winnym i kwaśno-ostrym. Nazwa forszmak pochodzi z niemieckiego –
To co kochamDuet idealny czyli miękkie i kruche kopczyki z dwóch rodzajów mięs: polędwiczki wieprzowej i mielonej cielęciny. Łatwe do wykonania, a efekt
To co kochamSpecjalistką od pieczystych jest u nas mama Sławka. Rozpieszcza nas ciągle pieczonym schabem z morelami, pieczoną piersią indyka z pieczarkami czy boczkiem
To co kochamW moim domu wszyscy lubią żeberka i dlatego dość często je przygotowuję. Na blogu najbardziej popularne są pieczone żeberka, które cały czas znajdują
To co kocham