Tradycyjnie przyrządzone schabowe potrafią się znudzić.Jest jednak tyle sposobów, na urozmaicenie ich smaku, że za każdym razem mogą smakować jeszcze lepiej. Dziś coś dla wielbicieli
Z Majeczką w kuchniSkładniki: -szynka wieprzowa w siatce -4 łyżki oleju -2 łyżki octu balsamicznego -2 łyżki wody -4 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) -4 ziarenka jałowca (utłuczone w
Magia jedzenia.Bardzo często pojawia się u mnie obiad z piekarnika. Tym razem zapiekłam zgrillowane plastry bakłażana z sosem bolońskim, mozzarellą i pomidorem. Składniki: 1 średni bakłażan ok
Czerwień i błękitTym razem przepis oparty na tradycyjnej kuchni śląskiej, czyli zrazy. W oryginale wykonywane są z wołowiny, ale ja zastępuję ją mięsem wieprzowym – karczkiem. Dzięki temu
Ola la LCHFŚwietnie smakuje z młodymi ziemniakami z koperkiem;) Schab idealny na elegancki obiad. Przygotowuje się go dosyć szybko i dość szybo znika;) Składniki: kotlety schabowe około 1
Życie zaczyna się w kuchniKlopsy pieczone mają ten plus, że cały tłuszcz wytapia się z nich i mamy delikatne, lekkostrawne mięso. Moja mama zawsze najpierw obtaczała klopsiki w mące
Kulinarne przemysleniaSpaghetti bolognese to danie, które przygotowuję bardzo często. Zazwyczaj w ten sam sposób (choć czasem modyfikuję składniki, jeśli czegoś nie mam lub coś innego mi zbywa
Kolorowy PrzepisownikSpaghetti bolognese to danie, które przygotowuję bardzo często. Zazwyczaj w ten sam sposób (choć czasem modyfikuję składniki, jeśli czegoś nie mam lub coś innego mi zbywa
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: 6 kotletów schabowych 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (u mnie mrożona) 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy sól
czarrna od kuchniTen przepis podpatrzyłam u mojej teściowej i w końcu po wielu prośbach Krzycha zrobiłam:) Są to małe sznycelki z lejącym
KuchniaWeDwoje.plPo zjedzeniu stwierdziłam, że decydowanie częściej muszę przyrządzać polędwiczkę wieprzową. Mięso jest miękkie i bardzo soczyste, a robi się je bardzo szybko
KuchniaWeDwoje.plRaczej nie przepadam za tłustym mięsem i staram się go unikać, ale tym razem zrobiłam wyjątek i nie żałuje. Żeberka bardzo mi
KuchniaWeDwoje.plJest to mięsna potrawa z bakłażanem. Jest ona nazwana zapiekanką arabską, ponieważ zawiera harissę – ostrą pastę używana w Tunezji z dodatkiem
KuchniaWeDwoje.plTen przepis mam od mojej mamy, z którą wspólnie go rozbiłyśmy ostatnio. Bardzo prosty przepis na wszelkiego rodzaju przyjęcia, święta oraz niedzielny
KuchniaWeDwoje.pl