Słoikowy ,czosnkowy , karczek z gorczycą Kolejna , pyszna wędlinka słoikowa , a w zasadzie mięsko w kawałkach , zatopione w smakowitej galaretce .. Mniam " class="wp-smiley" style="height: 1em
Ogrodnik w podróżyWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 85 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 6 plastrów schabu, 2 łyżki masła, średni por, średnia
JejKuchniaSkładniki: 1,5 opakowania serka kremowego Papaja i Curry Apetina - 187,5 g 500 g mięsa mielonego 1 cebula 1 pęczek szczypiorku 1 szklanka bulionu drobiowego
Moje-pitraszenieMacie swoje dania, z których jedna część smakuje Wam najbardziej, a reszta właściwie nie jest już do niczego potrzebna? U mnie w domu tak było. Mama
gotować!Ta zupa chodziła za mną przez ostatnich kilka tygodni, odkąd zobaczyłam że w naszym sklepie pojawiły się ogony. Nigdy ich co prawda nie kupowałam, nie gotowałam
Bernika - moj kulinarny pamietnikCudowne soczyste, mięciutkie żeberka w sosie własnym. Ja podałam je z ciapkapustą , ale również dobrze smakuje z kluskami śląskimi, kasza czy ziemniakami. Pyszne żeberka polecają
magiczna kuchnia KasiGrillowana łopatka w stylu fusion Dzisiaj przepis w stylu kuchni fusion , bo zawiera także elementy kuchni europejskiej , jak beszamel czy koperek " class="wp-smiley" style="height
Ogrodnik w podróżyUwielbiam dania jednogarnkowe bo nie wymagają wielkiego zaangażowania a przy tym są pyszne. Mięciutkie mięso, bogactwo warzyw i aromatyczne przyprawy to sekret tej pysznej i lekkiej
Pyry na GazKotlety siekane z karkówki. Karkówka wieprzowa bardzo często gości na naszym stole, pyszna jest pieczona , karczek rolowany z boczkiem , czy też w postaci panierowanych kotletów . Gdy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZapiekanka na spodzie z selera pod pierzynką jajeczną. Składniki 50 dkg szynki wieprzowej 1 większy seler 1 mały jogurt naturalny (200 ml) 3 jajka 1 mała
czarrna od kuchniPulpeciki cieszą się u nas dużym powodzeniem więc przygotowałam ich kolejną wersję, tym razem w piekarniku. Pulpety zrobiłam z mięska mielonego z dodatkiem szpinaku. Małe mięsne
Monia miesza i gotujeOto moja wersja jednej z kultowych potraw polskiej kuchni. Fasolkę po bretońsku wolę z chudym mięsem wieprzowym niż z kiełbasą. A zimą to danie smakuje najbardziej
Czerwień i błękitSiedzuń sosnowy vel kozia broda pachnie i smakuje obłędnie. To jeden z moich ulubionych grzybów a ubiegłym roku udało mi się trafić na kilka dorodnych owocników
Smaczna PyzaKto z was używa wolnowaru? Jeśli macie i korzystacie a lubicie soczyste mięso to te żeberka przypadną wam do gustu. Długo gotowane, soczyste, pachnące w marynacie
Bernika - moj kulinarny pamietnikPewna młoda Żona, zwróciła się do mnie z prośbą o pomoc w przygotowaniu golonki. Jej mąż bardzo lubi, teściowa często przygotowuje, jednak jej przepis jest pracochłonny
Dieta moja pasja