WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 5 plastrów schabu, 50 dag pieczarek, około 500-600
JejKuchniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na schab w nieco innym wydaniu, w formie rolady z nadzieniem z pieczarek i suszonych pomidorów. Taką roladę możecie podać na
Marta GotujeDziś na szybko powstały roladki ze schabu z pieczarkami i serem. Danie z tych bardziej kalorycznych, ale z pewnością Wam zasmakują. Moje roladki podałam
magiczna kuchnia KasiPolędwiczka wieprzowa to delikatne mięso, które nie potrzebuje długiej obróbki cieplnej. Świeże smardzówki też nie lubią być długo gotowane czy duszone więc z obu tych składników
Smaczna PyzaLubię takie dania. Gulasze, potrawki, mięsa w aromatycznych sosach... Dania sycące, smaczne i rozgrzewające. W tej meksykańskiej potrawie bazą jest zwyczajna wieprzowa łopatka, ale istota smaku
zadanie-gotowanieSkładniki: Główka młodej kapusty; 2 średnie cebule; 400 g dobrej jakości kiełbasy (u mnie Morliny , z piersi kurczaka); Pęczek koperku; 1 litr zimnej wody; 2
Gospodyni MiejskaZaletą zapiekanek jest to, że szybko się je przygotowuje. Najczęściej robię zapiekanki na bazie makaronu i jakiegoś mięsa. Tym razem wybrałam salami i dodałam również pieczarki
Czerwień i błękit1 polędwiczka słodka cukier sól majeranek czosnek niedźwiedzi czosnek pieprz czarny pieprz ziołowy staropolski papryka słodka Polędwiczkę oczyszczamy z żyłek i ścięgien jeśli posiada. myjemy i
Gotowanie jest łatweWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na schab w nieco innym wydaniu, w formie rolady z nadzieniem z pieczarek i suszonych pomidorów. Taką roladę możecie podać na
Marta GotujeDzień dobry!!! Witam się z Wami po świętach ;) Jak Wam minęły, u mnie na totalnym nic nie robieniu, ale taki miałam zamiar;) Co
Życie zaczyna się w kuchniTen kto zagląda na mojego bloga doskonale wie, że jestem ogromną zwolenniczką wyrobu domowych wędlin. Mięso na takie wędliny zawsze kupuję w zaufanym sklepie, w takim
Kulinarne przygody GatitySchab po sztygarsku to pyszne pieczone mięsko nadziane kiełbasą. Do nadziania można użyć dowolnej cienkiej kiełbasy, ja akurat przygotowałam schab na wielkanocny stół więc użyłam białej
Monia miesza i gotujeSkładniki 800 g karczku 3 listki laurowe 3-5 ziarenek ziela angielskiego 2 spore łyżeczki majeranku szczypta kminku 4 ząbki czosnku puszka groszku konserwowego bulion drobiowy
Gaździnka warzyKiedyś już podawałam przepis na aromatyczną pieczoną szynkę . Dziś proponuję inne wykorzystanie kulki szynki. Przepis nie jest zbyt skomplikowany, a dzięki niemu dostajemy danie, które można
Weekendy w domu i ogrodzieGulasz (węg. pörkölt , słow. perkelt ) – węgierskie danie narodowe, które składa się z mięsa, cebuli i papryki. Nazwa pörkölt wywodzi się od dawnego węgierskiego słowa pergelt , co
lysygotuje.pl