Składniki: 5 - 6 plastrów schabu o grubości około 1,5 cm; 200 g świeżych kurek; 1 duża marchewka; 3 średnie cebule; 2 ząbki czosnku; 200
Gospodyni MiejskaSchab przygotowuję 2-3 razy w roku na różne okazje, ale szynki jeszcze nie miałam okazji piec. Zachciało mi się takiej domowej szynki na kanapki. Wybrałam
Pasja SmakuFasolka po bretońsku to jedno z moich ulubionych dań. Przy takim daniu nie ma dużo roboty i bardzo szybko się ją robi, pod warunkiem
magiczna kuchnia KasiBARSZCZ CZERWONY Z BOTWINKĄ I MŁODYMI WARZYWAMI Barszcz z młodymi buraczkami, marchewką, fasolką szparagową i ziemniakami...dużo warzyw i wszystkie takie pachnące, kolorowe...wprost z ogródka
Moja Książka KucharskaDziś zapraszam na pyszne klasyczne danie z papryki. Taka faszerowana papryka będzie idealnym pomysłem na letni obiad. Moje papryczki są wypełnione mięsem mielonym
magiczna kuchnia KasiWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 250-300 g polędwiczki wieprzowej, mała papryka zielona, mała
JejKuchniaW Szwecji jeszcze nie byłam, ale myślami kulinarnie odwiedzam ją przy okazji skandynawskiej akcji kulinarnej organizowanej przez Mopsa w kuchni , a pomaga mi w tym
Weekendy w domu i ogrodziePyszny, delikatny, mięciutki schab zatopiony w śmietanowym sosie z dodatkiem pierwszych, maleńkich kurek 😊 Poezja ... inaczej ująć tego się nie da. Danie proste, szybkie, ale niestety
Walijskie PichcenieRzadko robię mielone, ale jak już się za nie zabiorę to lubię coś dodać, np. jak tu pieczarki. Składniki: 500 g mięsa mielonego od szynki lub
Kuchnia domowa AniDziś przedstawiam pomysł na pyszny, szybki i bardzo sezonowy obiad, który przypadnie do gustu każdemu. Delikatne kotleciki z polędwiczki wieprzowej, w delikatnym sosie rabarbarowo-balsamicznym i
karmelowyDzisiaj propozycja śniadaniowa. Omlet ze szparagami, wędzonym boczkiem i parmezanem. Prosty przepis na wykorzystanie zielonych szparagów i oczywiście jajek. Polecam na dobry początek dnia Składniki: 2
Oryginalny smakJeśli klopsy kojarzą Wam się tylko z buraczkami i ziemniaczanym puree albo z makaronem czy zupą – zmieńcie tok myślenia. Klopsy to mielone, a mielone to burger
Karo in the KitchenFaszerowane warzywa bardzo nam smakuja i często je robię. Nadziewałam już paprykę oraz cukinię a teraz nadziałam kalarepki. Jest z nimi trochę roboty ale warto bo
Monia miesza i gotujeKażdy potrzebuje czasem czegoś zupełnie innego i może na dodatek trochę mniej zdrowego. Dzisiaj przedstawiam przepis na makaron tagliatelle w sosie śmietanowo – serowym z boczkiem
Jaglusia