POLĘDWICZKA W MARYNACIE Z SYROPEM TRZCINOWYM

POLĘDWICZKA W MARYNACIE Z SYROPEM TRZCINOWYM

POLĘDWICZKA W MARYNACIE Z SYROPEM TRZCINOWYM

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 450 g polędwiczki wieprzowej. Składniki marynaty: łyżka syropu trzcinowego, 2 łyżki oleju z dodatkiem bazylii, łyżeczka soli, łyżeczka pieprzu. Przygotowanie: Polędwiczkę oczyszczam z błon, kroję w niezbyt grube plastry, lekko spłaszczam dłonią. Z podanych składników przygotowuję marynatę, polewam mięso, dokładnie mieszam i odkładam do lodówki (najlepiej na całą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.