Pieczony boczek w majeranku na kanapki

Pieczony boczek w majeranku na kanapki

Pieczony boczek w majeranku na kanapki

Składniki: 1,2 kg surowego boczku (bez skóry) 5 ząbków czosnku 4 łyżki majeranku 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 4 łyżeczki soli Sposób wykonania: Umyte i osuszone mięso nacieramy zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami. Odkładamy w chłodne miejsce na około 12 godzin. Mięso pieczemy w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem w 200°C przez 1 godzinę i 20 minut. Mięso kroimy po schłodzeniu. Podajemy z chrzanem lub musztardą. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.