Schab w boczku z wolnowaru

Schab w boczku z wolnowaru

Schab w boczku z wolnowaru

Przepis na : obiad

Wolnowar wrócił do łask.. koniec ze zjadaniem resztek poświątecznych, czas na konkretny obiad. Dzisiaj nowa propozycja, która oczywiście może być też daniem rodzinnym, świątecznym, imprezowo-karnawałowym, czyli wolno pieczonych schab owinięty w boczek. Polecam serdecznie, bo to fajna odskocznia od tradycyjnego schabu, a do tego mięso soczyste i aromatyczne, dzięki długiemu procesowi pieczenia w niskiej temperaturze. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.