wieprzowina - 8831 przepisów (strona:362/589)

Szynka pieczona w czerwonej papryce i imbirze 269

Mój kochany Okrasa ;) No uwielbiam go! :) Kupiłam kilo szynki i szukałam natchnienia, inspiracji. K iedyś podawałam już przepis na szynkę gotowaną , a teraz chciałam zrobić inną

Szczęśliwa kuchnia
Gulasz z czerwoną soczewicą 151

Pyszny gęsty gulasz to danie idealne na zimne dni. Świetnie rozgrzewa i jest bardzo pożywne. Ja swój gulasz wzbogaciłam soczewicą czerwoną. Soczewica zagęściła gulasz i sprawiła

Monia miesza i gotuje
pikantny gulasz z wieprzoewj łopatki 134

                            gulasz z łopatki Za oknem pogoda pod psem. Dlatego nie powinno nikogo

Miód i pieprz
Pulpety w sosie pomidorowym 256

Dzisiaj nic wymyślnego, zwyczajne pulpety w sosie pomidorowym. Jest to danie, które wszystkim smakuje i nie wymaga długiego stania przy kuchni. Składniki: 800 g mielonego mięsa

Czerwień i błękit
Rolada schabowa z kurkami i serem 169

Soczysta i pysznie nadziana rolada z kurkami i serem owinięta aromatycznym wędzonym boczkiem. Idealna na świąteczny stół. 1 kg schabu wieprzowego Przyprawa do mięsa Sól Pieprz

VioletoweKucharzenie
KARTACZE- WYKONANIE KROK PO KROKU 192

Podlaskiem specjałem są bez wątpienia kartacze. W innych rejonach Polski nazywane też kołdunami, czy cepelinami.  Krok po kroku pokażę Wam dziś jak prosto przygotować je

Z Majeczką w kuchni
Kiełbaski zapiekane w kapuście włoskiej z słodkim sosem pomidorowym. 189

Witajcie  : -) Spieszę do Was ze wspaniałym przepisem na nietypowy, ale fantastyczny w swej prostocie obiad.  Gołąbki faszerujemy zazwyczaj mięsem mielonym, a przecież kiełbasa to

Poezja Smaków - blog kulinarny
Bigos staropolski 123

Bigos to kwintesencja polskiej kuchni. Zachwyca bogactwem składników i niepowtarzalnym zapachem leśnych grzybów i suszonych śliwek. Składniki: • 3 kg kapusty kiszonej • 1 główka

To co kocham
Pieczony schab z sosem jabłkowym 126

Intryguje smakiem! Ta smaczna przekąska ma grono wielbicieli wśród mojej rodziny i przyjaciół. Robię ją od ok. 15 lat i jeszcze się

To co kocham
Mięsne kopczyki zapiekane w śmietanie 106

Pyszne, mięciutkie i kruche kopczyki. Łatwe do zrobienia, a efekt doskonały. Polecam na niedzielny obiad. Składniki na 6 porcji: • 6 plastrów

To co kocham
Soljanka z polędwicy 111

Tradycyjne danie kuchni rosyjskiej o słono-kwaśnym smaku. Pierwszy raz jadłam ją w byłym NRD, będąc studentką podczas wakacyjnego zarobkowania. Teraz miałam okazję ugotować

To co kocham
Tarta z bigosem i kaszą gryczaną 112

Nowa odsłona starego bigosu! Jeśli zostało Wam trochę bigosu i nie macie już na niego ochoty, to proponuję ugotować kaszę gryczaną i 

To co kocham
Karkówka pieczona w śmietanie 99

Miękka i aromatyczna. W mojej kuchni „karkówka” nie przejdzie, bo jak mówi Sławek – sama nazwa odstrasza. Ale „szynka” w

To co kocham
Pieczony schab z gruszką i puree ziemniaczanym 105

Proponuję Wam trochę mięska na sobotę. Miękki schab, aromatyczna gruszka i puree ziemniaczane z gorczycą. Łatwo, szybko i smacznie! Składniki dla 4

To co kocham
Faszerowana papryka z grillowaną karkówką 116

Zimą też można grillować… jeśli mamy odpowiednią patelnię. Grillowana karkówka smakuje tak samo jak latem. Papryka faszerowana kapustą z pieczarkami idealnie komponuje się z

To co kocham