Syty, pikantny obiadek na zimne dni🙂 Składniki: 40 dkg łopatki wieprzowej 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko kilka pieczarek 1 czerwona papryka 1/2 puszki
czarrna od kuchniDługo dojrzewająca polędwica paprykowo-czosnkowa Początek grudnia , to pora , kiedy zaczynam zabierać się za domowe wędliny takie jak polędwiczka dojrzewająca . Wędzonki i te długo dojrzewające , które
Ogrodnik w podróżyGulasz ze schabu wieprzoweg o to pyszna propozycja na obiad. Jako, że nasza rodzina jest mięsożerna to regularnie przygotowujemy różne mięsne dania, które sę podstawą obiadu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNie ma to jak domowa wędlina. Chociaż w sklepach szynek nie brakuje, lepiej nie myśleć czym je nafaszerowano. Szynkę, którą dzisiaj prezentuję podpatrzyłam u Beaty i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mój kochany Okrasa ;) No uwielbiam go! :) Kupiłam kilo szynki i szukałam natchnienia, inspiracji. K iedyś podawałam już przepis na szynkę gotowaną , a teraz chciałam zrobić inną
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comMój kochany Okrasa ;) No uwielbiam go! :) Kupiłam kilo szynki i szukałam natchnienia, inspiracji. K iedyś podawałam już przepis na szynkę gotowaną , a teraz chciałam zrobić inną
Szczęśliwa kuchniaPyszny gęsty gulasz to danie idealne na zimne dni. Świetnie rozgrzewa i jest bardzo pożywne. Ja swój gulasz wzbogaciłam soczewicą czerwoną. Soczewica zagęściła gulasz i sprawiła
Monia miesza i gotujegulasz z łopatki Za oknem pogoda pod psem. Dlatego nie powinno nikogo
Miód i pieprzDzisiaj nic wymyślnego, zwyczajne pulpety w sosie pomidorowym. Jest to danie, które wszystkim smakuje i nie wymaga długiego stania przy kuchni. Składniki: 800 g mielonego mięsa
Czerwień i błękitSoczysta i pysznie nadziana rolada z kurkami i serem owinięta aromatycznym wędzonym boczkiem. Idealna na świąteczny stół. 1 kg schabu wieprzowego Przyprawa do mięsa Sól Pieprz
VioletoweKucharzeniePodlaskiem specjałem są bez wątpienia kartacze. W innych rejonach Polski nazywane też kołdunami, czy cepelinami. Krok po kroku pokażę Wam dziś jak prosto przygotować je
Z Majeczką w kuchniWitajcie : -) Spieszę do Was ze wspaniałym przepisem na nietypowy, ale fantastyczny w swej prostocie obiad. Gołąbki faszerujemy zazwyczaj mięsem mielonym, a przecież kiełbasa to
Poezja Smaków - blog kulinarnyBigos to kwintesencja polskiej kuchni. Zachwyca bogactwem składników i niepowtarzalnym zapachem leśnych grzybów i suszonych śliwek. Składniki: • 3 kg kapusty kiszonej • 1 główka
To co kochamIntryguje smakiem! Ta smaczna przekąska ma grono wielbicieli wśród mojej rodziny i przyjaciół. Robię ją od ok. 15 lat i jeszcze się
To co kochamPyszne, mięciutkie i kruche kopczyki. Łatwe do zrobienia, a efekt doskonały. Polecam na niedzielny obiad. Składniki na 6 porcji: • 6 plastrów
To co kocham