Papryka faszerowana mięsem i pęczakiem

Papryka faszerowana mięsem i pęczakiem

Papryka faszerowana mięsem i pęczakiem

700g. dokładnie oczyszczonego mięsa wieprzowego z łopatki 230g. pęczaku 6 szt. czerwonej papryki 1 szt mozarelli w kulce 2 niewielkie ząbki czosnku 2 puszki pomidorów krojonych sól, pieprz, rozmaryn, cukier, odrobina czili w płatkach Pęczak ugotować na pół-miękko. Dokładnie oczyszczone (z tłuszczu i włókien) mięso zmielić przez maszynkę. Wymieszać mięso z kaszą, doprawiając szczyptą soli i pieprzu, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Z papryk usunąć gniazda nasienne, nałożyć farsz a na koniec położyć plaste... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lubię to gotuję

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.