Kurczak i karkówka to chyba najpopularniejsze potrawy z grilla jakie możemy spotkać na większości spotkań. Jednak aby były smaczne, kruche i rozpływające się w ustach musimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!„Francuskie” roladki z łopatki Roladki francuskie z łopatki , to taki typowo jesienny przepis . Pyszne mięso z łopatki , nadziewane gruszką i musztarda . Całość otulona wspaniałym
Ogrodnik w podróży16.00 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
W garach u GosiBardzo smaczne! Lubię klopsy pieczone w piekarniku, nie potrzebują dużo tłuszczu i bałagan jakby mniejszy .Sos prosty do zrobienia Przepis ze strony BBC Food
Stare GaryJeśli uważacie, że to co widać na zdjęciu wygląda jak tradycyjny polski obiad, to ja się z taką opinią zgadzam. Z drugiej strony wierzę pani Nielsen
zadanie-gotowaniePieczarkowe rolady z szynki Rolady pieczarkowe , to zawsze dobry pomysł na obiad lub na zagospodarowanie kawałka dość suchego mięsa jakim jest szynka . Oczywiście wiele osób , może
Ogrodnik w podróży„Chociaż w poprzedniej edycji konkursu z Papirusem w roli głównej nie miałam szczęścia, skuszona atrakcyjnymi nagrodami postanowiłam mimo wszystko wziąć ponownie w nim udział. Należy się
Wiem co jemWspaniała pogoda sprzyja wycieczkom, spotkaniom pod chmurką. Sama chcę ten długi weekend wykorzystać jak najlepiej. Wczoraj grill, dzisiaj spacery na świeżym powietrzu i lepienie pierogów, bo
Czerwień i błękitGołąbki o wyjątkowym smaku przygotowywane z przepisu Babci. Do tej wersji gołąbków dodajemy mieszane mięso wołowo-wieprzowe oraz ryż wymieszany z kaszą - to połączenie nadaje gołąbkom
Słodka StronaCześć Dzisiaj, chociaż jest niedziela, był robiony na szybko. Na szybko nie znaczy byle jaki i niesmacznie. Nie martwcie się - zupek chińskich nie było. By gulasz
blog.moje-pasje.infoChili con carne to świetne, rozgrzewające i sycące danie, idealne na chłodniejsze dni. Dość łatwe do przygotowania. Smażone z początku przyprawy uwalniają obłędny zapach, która sprawia
Moja DelicjaKiedy byłam mała moja mama czasem robiła w niedzielę sos z mięsa wołowego, podawała go z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Pychota. Do dziś go uwielbiam. Następnego
W kuchni wieczoremTalerz rozpusty. Te żeberka w coli są pełne przeciwieństw. Chrupiące i miękkie. Pikantne i słodkie. Po wyjęciu ich z marynaty macie aż trzy sposoby, w jakie
Karo in the Kitchen