wieprzowina duszona - 1719 przepisów (strona:7/115)

Chińszczyzna z wieprzowiną na carpaccio z cukinii 165

talerzu. Cukinię solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą.W tym czasie w odrobinie kurkumy i curry gotujemy ryż. Wieprzowinę kropimy w kostkę i smażymy na oliwie. Dodajemy mieszankę chińską i zalewamy odrobiną wody, dusimy aż warzywa zmiękną. Doprawiamy przyprawami wg uznania: imbir, kurkuma, curry,  papryka mielona, suszona kolendra, kmin, pieprz, kardamon, 2 łyżeczki sosu

Bon Appetit Małgorzaty
Karczek duszony w sosie własnym 205

Stare mięso zawsze jest ciemnoróżowe, a z młodych sztuk jest jasnoróżowe.Konserwujemy mięso wieprzowe przez solenie i peklowanie.Więcej na temat wieprzowiny, znajdziecie w tym linku.Serdecznie zapraszam  Zapraszam na stronę : KLIK    Karczek duszony w sosie własnym SKŁADNIKI: karkówka - 80 dag sól i pieprz mąka do obtoczenia liść laurowy

Kuchnia Danusi
Polędwiczka wieprzowa z jabłkami + glazurowana marchewka 159

Zgodzicie się pewnie ze mną, że słodko-kwaśne połączenia są jednymi z najlepszych. Tak też jest i w tym przypadku. Pieczona delikatna polędwiczka wieprzowa wyjątkowo dobrze

Smaki Na Talerzu
Pieczony antrykot wołowy 281

często pieczecie mięsa? Z pewnością najczęściej jest to kurczak czy wieprzowina, a wołowina? U nas najczęściej wołowina jest w formie duszonej (zrazy, gulasze, bitki), smażonej (steki) lub kończy jako zupa gulaszowa, choć tatarkiem też nie pogardzimy. ;) Dziś przygotowaliśmy dla Was pieczeń wołową z antrykotu, wycięliśmy mięso przy kościach, aby bardziej je odsłonić. W takiej formie mięso prezentuje się znacznie

Plate of Joy
SMAZONY SCHABOWY BEZ PANIERKI 328

SMAZONY SCHABOWY BEZ PANIERKI I DUSZONA MARCHEWKA Z CEBULA I KONCENTRATEM POMIDOROWYM Lato zbliza sie WIELKIMI krokami ... Czas zabrac sie za swoja figure :) Zgubic troszke

PychaDania
Pulpeciki w młodej kapuście 597

Duszoną, młoda kapustę lubi cała moja rodzina, a niektórzy mogliby ją jeść codziennie :) Gotowana razem z pulpetami nabrała dodatkowego smaku i może być podana jako pełny obiad z mięsem. 1 kapusta młoda mała 3 łyżki koperku 50g masła pieprz ziołowy PULPECIKI: 300 g mięsa mielonego wieprzowo-drobiowego 1 mała cebulka 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki sól(...)chwilę poddusić. Dodać masło, następnie koperek i przyprawy. Do kapusty przełożyć obsmażone pulpeciki i wszystko razem dusić, aż kapusta będzie miękka, a większość płynów odparuje. Podawać z młodymi ziemniakami. Smacznego :)   Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Obiad Tagged: kapusta , koperek , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
Mielone kotlety z duszoną kapustką 267

zachęca do wychodzenia z domu a temperatura powietrza podpowiada, że trzeba zjeść coś dobrego. No i wymyśliłam obiad z mojego dzieciństwa: mielone z duszoną kapustą. Najlepsze jest do mielonych mięso mieszane czyli pół na pół wieprzowina z wołowiną, ale ja miałam tylko mięso wieprzowe od szynki i również wyszły smakowicie. To danie nie należy do dietetycznych, ale czasami potrzebujemy(...)zjedzeniu, ale wtedy jest już za późno J   Pozostaje tylko wieczorny godzinny spacer w tempie marszowym J najlepiej w towarzystwie przyjaciela psa J     Mielone kotlety z duszoną kapustką Składniki: -1/2 kg mięsa wieprzowego mielonego -jedna sucha bułka -jedno jajko -trzy ząbki czosnku -sól -pieprz -bułka tarta -olej do smażenia Do mięsa dodajemy namoczoną wcześniej bułkę

Kulinarne przemyslenia
Szynka w warzywach 155

Chude mięso duszone we własnym sosie z warzywami, to doskonała propozycja na obiad, smakuje zarówno z ziemniakami jak i ugotowanym na sypko ryżem. Smak tej

Wanilia i Kardamon
Karczek duszony w miodzie i ciemnym piwie 99

Zapraszam na pyszny karczek duszony w korzennym piwie z dużą ilością cebuli. Pyszne danie jednogarnkowe, które praktycznie robi się samo. Smak i zapach nie do

Gosia gotuje
Karkówka duszona w ciemnym piwie 343

Wprost uwielbiam duszone mięsa! Są soczyste, miękkie, rozpływają się w ustach. Na moim blogu możecie znaleźć przepis na karkówkę duszoną w sosie własnym , karkówkę

My Culinary Art
Pieprz 187

smażone ryby smażone, małże, dania jednogarnkowe z owoców morza gotowane i smażone ryby morskie, węgorz, małże ryby z rusztu, płastuga duszona Mięso cielęcina, jagnięcina, wszystkie dania mięsne w jasnych sosach, mięso mielone wołowina, wieprzowina, gulasz, stek ciemne mięsa, głównie steki, rolady, pieczeń w occie, stew wołowiny steki, pasztety, farsze mięso mielone(...)dzika pieczone kurczaki, gęsi, indyki, podroby z gęsi, dania z dziczyzny, marynaty do dziczyzny pieczona dziczyzna Warzywa zielona fasolka szparagowa, białe fasole, fasola „Jaś”, grzyby  kalafior, duszone ogórki wszystkie rodzaje kapusty, pomidory, grzyby, groch, warzywa strączkowe zapiekane plastry bakłażana i cukinii, dynia duszona, orka Inne potrawy koktajle dania z ryżem   jako przyprawa

Pomysłowa kuchnia
Schabowe roladki ze szpinakiem duszone w sosie śmietanowym 230

Dzisiaj przedstawiam Wam proste danie, które zadowoli tych, którzy mają dość nudnego obiadu. Nadchodzi  także sezon wiosennych owoców i warzyw, dlatego warto go wykorzystać i

Fabryka pomysłów
SMAŻONY MAKARON Z WIEPRZOWINĄ PO CHIŃSKU 383

wlewamy do mięsa i marynujemy około 2 godzin. Warzywa kroimy w słupki. Mięso wykładamy z marynaty ( marynatę zostawiamy ) Na wysokiej patelni, podpiekamy na oleju wieprzowinę, następnie po kilku minutach dodajemy warzywa. Wlewamy trochę wody i dusimy danie około 15 minut. Pokrywkę zdejmujemy, wlewamy pozostałą marynatę z mięsa, dodajemy wszystkie przyprawy i podpiekamy ciągle mieszając. Do patelni dodajemy makaron, mieszając podpiekamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Schab w sosie 128

smażenia 2 łyżki mąki pszennej sól do smaku Przygotowanie: Cebulę i czosnek obieramy. Kroimy na plasterki. Na tłuszczu podsmażamy plastry mięsa oprószone przyprawą do wieprzowiny z każdej strony, razem z czosnkiem i cebulą. Zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem. Co jakiś czas podlewamy wodą. Gdy mięso będzie już miękkie, przekładamy na talerz. Przygotowujemy sos. Do kubeczka wsypujemy mąkę i wlewamy niewiele

Moja smaczna kuchnia
Żeberka duszone w warzywach 155

Żeberka wieprzowe idealnie nadają się do duszenia i pieczenia , najsmaczniejsze są duszone w warzywach ,  aromatyczne i mięciutkie, świetny pomysł na inny niż zwykle obiad, najlepiej smakują z gotowanymi i tłuczonymi ziemniaczkami. Danie jest łatwe do przygotowania i wszystko robi się w jednym garnku. Wystarczy tylko podsmażyć mięsko, dodać warzywa a reszta robi sie sama. Składniki: 1 kg mięsnych(...)zielonej fasolki szparagowej 1 łyżka mąki pszennej do zawiesiny 2 łyżki oleju roślinnego do podsmażenia 3 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy ½ łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny Sól himalajska do smaku Pieprz czarny świeżo mielonej do smaku Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Żeberka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki z jedną lub dwoma kostkami, oprószyć

Wanilia i Kardamon