warzywny łączymy z kapustą kiszoną, dodajemy usmażony boczek i mieszamy. Gotujemy ponownie ok 30 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem. Efekt końcowy: A już niedługo szukajcie na blogu wielkanocnych pomysłów
Kuchnia w czekoladzieJeśli jeszcze mało Wam wielkanocnego przepychu kulinarnego, to mam dla Was przepis na najpyszniejsze muffinki, jakie do tej pory udało mi się przygotować. Na wstępie przepraszam za jakość zdjęć, ale muffinki rozchodziły się w ekspresowym tempie i tylko tyle zdążyłam ocalić i sfotografować - to chyba kolejny dowód na to, jakie są pyszne. Mięciutkie, wilgotne i ekstremalnie czekoladowe
two broke sistersŚwięta Wielkanocne coraz bliżej, więc warto zacząć już gromadzić przepisy. Śledzie w oleju na moim rodzinnym stole są zawsze obecne. No i znikają bardzo szybko. Bo ja bardzo lubię śledzie (a M. ich nienawidzi i nawet buziaka nie chce dać po śledziowym łasuchowaniu ;) ). ŚLEDZIE W OLEJU Składniki: - 800 gram solonych śledzi – matiasów - 4 cebule - 1 szklanka oleju - olej - papryka słodka
Życie zamknięte w smakuOstatnio lubię wypróbowywać różne przepisy na proste i szybkie ciasta z owocami. Ten przepis pochodzi od mojej Teściowej i używam go zwykle do upieczenia baranka wielkanocnego, ale pod owoce sprawdził się bardzo dobrze. Po upieczeniu nie sposób było mu się oprzeć :) Składniki: 300g masła 82% lub margaryny 300g cukru 5 jajek 300g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Owoce
Smakowy Rajnich wyczarowane, a także przepyszne słodkości - babki, mazurki, pascha... Wymieniać można w nieskończoność, w końcu każdy z nas ma swoje ulubione dania przygotowywane właśnie z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych . Mi święta te dodatkowo kojarzą się z rzeżuchą sadzoną na wacie w jajku - i tutaj czasy szkolne dają o sobie znać :) W każdym razie kończąc te rozważania, chciałabym zaproponować przepis idealny
psgotujemyprzerwą świąteczną, jutro natomiast z samego ranka wyjeżdżam do domu po naprawdę długiej nieobecności. Jedynie co, to pogoda nie zachwyca, jednak mam nadzieję, że chociaż w sam dzień Niedzieli Wielkanocnej będzie odrobinę cieplej niż przez ostatnie dni. Natomiast tym, co dziś zaproponuję jest prawdziwa bomba witaminowa - sałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem winogron, pomarańczy, zawierająca ponadto doskonałe źródło zdrowych kwasów
psgotujemyokazji Świąt Wielkanocnych chciałabym złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia. Życzę spokoju w te święta, mnóstwa radości i wspaniałego czasu spędzonego w gronie najbliższych Wam ludzi. Oprócz tego życzę Wam mokrego Dyngusa i przepysznej święconki. Wesołych Świąt! Żeby dodatkowo osłodzić Wam ten świąteczny czas zapraszam Was na mazurek czterowarstwowy z przepisu Siostry Anastazji. Święta stwarzają doskonałą okazję do tego, by wypróbować kolejne
psgotujemykolejnych świąt został jeszcze ponad miesiąc, ale być może niektórzy z Was planują nieco wcześniej organizację i plan wielkanocnych wypieków, stąd też już dziś prezentuję kolejne ciasto wypróbowane z książki Siostry Anastazji. Ciasto - jak większość ciast z przepisów Siostry jest duże, efektowne, no i może nieco pracochłonne. Ale w sumie kiedy indziej, jak nie na święta, a więc naprawdę warto
psgotujemyDzisiaj propozycja na tradycyjny sernik, o wdzięcznej nazwie 'Sernik krakowski', czyli dalej w klimacie przedświątecznych, wielkanocnych przygotowań, ale oczywiście nie tylko. Bowiem sernik ten nadaje się zarówno od święta, jak i na co dzień, ot tak po prostu do kawy. Zapraszam łasuchów do wypróbowania :) Smacznego! CIASTO - Składniki: 250 g mąki 125 g masła, schłodzonego 125 g cukru pudru 2 łyżki
psgotujemyZanim na dobre zacznie się bój o smaczny, wyjątkowy, najlepszy żur, barszcz biały na wielkanocny stół - ja już dziś wypróbowuję zakwas i sprawdzam czy aby wszystkie przyprawy w kuchni są. Żeby nie było zaskoczenia. wywar z warzyw 2 litry 2 liście laurowe kilka ziarnek ziela angielskiego kilka ziarnek pieprzu czarnego
AZgotuj!światem Każde jest inne. Czasami wgapiam się w skorupkę i szukam obrazów. Wiele można zobaczyć. Wszystko zależy od Twojej wyobraźni. Sałatka lekka jak piórko na wielkanocny stół. Dopełnienie. Opakowanie szpinaku baby opakowanie pomidorków truskawkowych 7 jaj przepiórki na twardo Sos: oliwa z oliwek ząbek czosnku sok z cytryny sól i pieprz ocet winny
AZgotuj!Takie króliczki będą uwielbiały dzieci. Można dać dzieciom dekorować, jeśli przygotujemy im kolorowe lukry. W Wielkanocny poranek nie będą się nudziły. I już widzę na buziach dumę kiedy same je udekorują:) Czerwone króliczki: szklanka mąki krupczatki 1 jajko pół szklanki cukru 50 gram masła z lodówki pokrojonego w kosteczkę wanilia kilka kropli
AZgotuj!roku i tutaj umieszczam tylko to, co sprawdziło się rok temu. Zamiast tradycyjnych jajek z majonezem przygotowałam diabelskie jajka. Proste w wykonaniu, a na pewno urozmaicą wasze wielkanocne stoły :). Diabelskie jajka Składniki: - 6 jajek ugotowanych na twardo - 3 łyżki majonezu - 3 łyżeczki musztardy Dijon - 1 łyżka soku z cytryny - 1 plaster boczku - sól, pieprz, bazylia czosnek granulowany, papryka ostra - papryka
Corner With RecipesWstawić mus do lodówki na ok. 15 minut. Wylać masę jabłkową na budyniową warstwę. Całość schłodzić w lodówce przez ok. 3 godziny. Udekorować ciasto stokrotkami. Przepis dodaję do akcji Wielkanocne wypieki z Delectą
FitKot